Pariziene cu nutella

Aceste pariziene obisnuiesc sa le fac daca trebuie sa plecam undeva si sa calatorim in masina sau ocazii de genul.Raman extraordinar de pufoase chiar si doua zile dupa,daca mai ramane vreo una si sunt perfecte alaturi de un ceai sau o cafea pentru a ne potoli foamea cand nu avem mult timp la dizpozitie.
Ingrediente:

500 g faina
260 ml lapte
70 g zahar
20 g drojdie
50 g unt
2 oua (din care unul pentru uns)
putina sare
eu am folosit nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,etc.

Mod de preparare:
Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.
Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 parti egale.
IMG_0004 (11)
Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2.
Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter.
IMG_0008 (13)
Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.
IMG_0009 (12)
IMG_0010 (12)
IMG_0011 (14)
IMG_0013 (12)
IMG_0016 (10)
Le  lasam in tava la crescut inca 30 minute,
IMG_0039 (4)
apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac ,
IMG_0043 (3)
si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.
IMG_0054 (6)
Repet,sunt arat de pufoaaasee…

(Visited 3,174 times, 1 visits today)

29 Comments

  1. Ana Maria Ciolacu November 29, 2010 at 10:18 am

    Si mie imi plac mult ravioli cu nutella,insa cu parmezan sa stii ca nu am incercat inca.Te cred pe cuvant si o sa ii incerc.Cat despre pariziene,au devenit un clasic la noi in casa.Una din retetele care se repeta.Sunt pur si simplu prea bune…O zi minunata iti doresc !

  2. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei February 16, 2011 at 4:06 pm

    Hallo de pe meleagri Austriece!
    Tocmai am intrat la OCA si am gasit acesta reteta preparata si de ea si am citit sursa.
    Si m-am gindit ca e frumos sa merg direct la “izvor” si sa-mi exprim multumirile….
    Thankx draha Ana Maria, pentru minunata reteta!
    Tocmai sint in toiul prepararii, aluatul este acum la dospit…
    O seara placuta in continuare si mii de salutari!
    Cu prieteneie
    Laura S.

  3. Ana Maria Ciolacu February 16, 2011 at 6:19 pm

    Hallo, Laura scumpa ! Iti multumesc ca ai trecut pe la mine si ma bucur tare mult ca te-ai hotarat sa incerci parizienele, eu le ador.Nu am mai mancat de o bucata buna, si chiar ma bate gandul sa fac zilele astea.Te pupic si te mai astept pe la mine. :*:*:*

  4. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei February 16, 2011 at 6:51 pm

    Ana Maria, draga mea, te rog sa-mi scuzi greseline…cred ca sint cunoscuta ca un CAL BREAZ-in acesta privinta :-))), dar imi lipseste efectiv timpul sa mai recitesc ce am scris si butinatul merge cred ca mai repede decit gindesc(hi,hi,hi)…groaznic!!!!
    Am vreut sa spun aici la POCA- PARISIENE CU NUTELLA si bineinteles un THANKS.
    Multumesc pt. invitaie!
    Cu placere o sa mai vin pe la tine!
    Mii de pupicei,
    Lura S.

  5. Ana Maria Ciolacu February 16, 2011 at 8:42 pm

    Ahhh,in ce hal am putut sa rad :))) Ti-am scuzat toate greseline ca stiu si eu cum e cu butinatul:)))))Cat poti fi de scumpaaa… :)) Mi-am dat seama ca vii de la Poca .:))) Te pupic dulce ! :*:*:*

  6. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei February 17, 2011 at 9:42 pm

    hi,hi,hi……”butinatul”- vezi, cum ti-am zis, sint de NERECUPERAT :-)))
    Dar trebuie sa vedem si partea pozitiva-putem sa rindem,ca si asa ne-am c-am dezobisnuit ca aceasta emotie sa ne-o permitem.RISUL-este pe cale de disparitie :-(,din pacate.

    Pup dulce si nu uita sa ZIMBESTI, egal de ce, chiar cit de banal este lucrul,risul ne face mai pozitivi si mai tineri ;-)!

    Cu deosebita prietenie
    Laura S.

  7. Anonymous February 2, 2012 at 8:27 pm

    Buna ,Ana! azi am facut delicioasele pariziene cu finetti.Aseara tocmai am intrat un picut sa vad ce ai mai postat apoi am gasit reteta asta,cu toate ca o mai citisem dar aseara am pus de o paine neframantata (adica am facut reteta de 6 ori) deoarece fac painea rotunda ,impletita si un fel de ..japoneze adica niste specialitati cu susan si mac si atunci daca incing cuptorul mai fac si altceva si mai dau o fuguta pe la tine sa ma mai inspir de ceva bun ce lauzi cu multa putere de convingere .Mii de pupicei ,lenna .

  8. Ana Maria Ciolacu February 2, 2012 at 11:43 pm

    @AnonimAhhhh, cat sunt de bune parizienele astea… Momentan sunt la dieta, dar mai am putin si cad prada tentatiei… :)) De unde mi-ai amintit acum de parizienele cu ciocolata, la ora asta tarzie? :))
    Te pup si iti multumesc ca ma urmaresti ! Te mai astept si cu alte pareri.
    xoxoxo

  9. Lolo February 14, 2012 at 11:07 am

    Salut, Ana!
    Ce fel de drojdie ai folosit, uscata?

    mersi,

  10. Ana Maria Ciolacu February 14, 2012 at 11:15 am

    @LoloBuna, Lolo !
    Am folosit drojdie proaspata. In schimb, poti folosi un pliculet de drojdie uscata. O zi frumoasa iti doresc!

  11. Lolo February 14, 2012 at 1:40 pm

    Am si din aia si din aia, dar vreu sa nu dau rateu si de aia te-am intrebat.E prima data cand o sa fac cornulete si chiar as vrea sa imi iasa. Pe cea proaspata ai dizolvat-o mia intai in apa si dupa aia ai adugat faina si etc, pentru a face maiaua?

  12. Ana Maria Ciolacu February 14, 2012 at 2:22 pm

    @Lolo:))) Pai 20 g de drojdie uscata inseamna 3 pachete. :))) N-ai fi dat rateu, ca iti dadeai seama ca nu e posibil asa ceva.
    Si da, se dizolva in apa si se face maiaua, asa cum am explicat mai sus. O lasi vreo 10-15 minute la crescut, apoi adaugi restul si framanti aluatul. Daca le faci sa imi spui cum ti-au iesit. Eu le adooorrr… Chiar o sa le refac zilele astea, ca mi-au facut pofta ! :)

  13. Lolo February 15, 2012 at 12:59 pm

    Salut Ana,

    Cat timp a durat dospitul efectiv?

  14. Ana Maria Ciolacu February 15, 2012 at 3:53 pm

    @LoloNu ai mai facut niciodata un aluat din cate inteleg… :) Pai dublarea in volum a unui aluat poate dura, in functie de temperatura camerei, intre 40 min- 1,5 h.Daca e frig de mori in casa, poate dura pana la 2 ore. Dar eu pun vasul cu aluat acoperit bine, in cuptorul incalzit la 30°C si creste in 40 min, la fel si cand e foarte cald in casa.

  15. Ana Maria Ciolacu February 15, 2012 at 3:55 pm

    Daca incerci varianta cu cuptorul, trebuie sa fii sigura ca iti merge bine, si ca nu se incalzeste pana la 50°. Mai degraba il stingi cand pui vasul. Trebuie sa verifici cu mana, in cuptor trebuie sa fie ca o zi calda de vara. :)

  16. Lolo February 15, 2012 at 7:04 pm

    Salut Ana,

    Cu peripetii (s-a stins lumina si cuptorul meu este electric)am reusit sa fac cornuletele. Am respectat totul ca la carte. Am facut si cu nutela, si cu gem de caise si cu magiun de prune Topoloveni. Iti multumesc din suflet ca ti-ai dedicat timp sa impartasesti cu noi o reteta atat de minunata si pufoasa si gustoasa ;).!!! Matei(bebe de 16 luni), le-a savurat cu mare palcere, el fiind un indicator incontestabil in ceea ce priveste mancarea delicioasa.
    Multumesc mult!!!

    PS: Am si poze dar nu cred ca pot sa le atasez la comentariu.

  17. Ana Maria Ciolacu February 15, 2012 at 7:33 pm

    @LoloAhh, ma bucur tare mult ca pana la urma ti-au iesit, dar mai ales ma bucur ca i-au placut lui bebe. E pt mine cel mai frumos compliment. :)
    Pozele mi le poti arata pe FB. Nu cred ca suntem prietene pe feisbuc… :) Poti sa imi trim un msj privat cu contul tau de FB si te adaug eu. Te-am pupat! O seara frumoasa !

  18. cristina lun September 6, 2012 at 8:21 am

    Astea m-au inebunit ,cu siguranta o sa le incerc!!!

  19. Simona Avramescu September 22, 2012 at 5:57 pm

    Bună Ana! De puțin timp am descoperit blogul tău și am rămas profund impresionată de rețetele astea. Numai privind pozele mi se face poftă, toate arată geniaaaal. Azi am facut parizienele acestea( fiind prima rețetă de pe blogul tău), doar că le-am umplut cu gem de vișine în loc de ciocolată și au ieșit delicioase. Nu mă așteptam să-mi iasă atât de bine din prima încercare, și atât de pufoase, mai ales că nu sunt deloc expertă în ale aluaturilor si foietajelor. Dar modul în care explici fiecare rețetă, și pozele postate ajută foarte mult încat faci ca și o rețetă complicată să pară foarte ușor de făcut. Te admir pentru ceea ce faci, atât în domeniul culinar, cât și în al fotografiei, ești o adevărată inspirație. O să incerc să fac cât mai multe din rețetele tale pentru că sunt irezistibile. Multă baftă în continuare, să continui să faci ceea ce îți place pentru că iți iese de minune!:*

  20. adriana November 15, 2012 at 11:51 pm

    Sunt foarte apetisante, le voi face foarte curand. Am o intrebare. Eu gasesc doar dry active yeast si instant yeast. In acest caz cata drojdie pun?? Multumesc frumos!

  21. Ana Maria Ciolacu November 16, 2012 at 10:47 am

    Buna, Adriana !
    Sunt minunate, o sa iti placa mult, sunt sigura!
    Poti folosi drojdie uscata. Echivalentul unui pachet de drojdie de bere de 25g este un pachet de drojdie uscata de 7 grame. Deci pune cu incredere vreo 6 grame de dry yeast. :) Te pup si te astept sa-mi spui cum ti-au iesit. :)
    xoxo

  22. ester February 17, 2013 at 7:03 pm

    Le-am facut a doua oara,si nu imi reprosez decat faptul ca nu imi fac timp sa le fac mai des,sunt ,,DELICIOASE,,,usor de facut si deosebit de aspectoase.Va recomand cu tot dragul aceasta reteta,si multumesc si eu pt ea…:))))

  23. Ana Maria Ciolacu February 17, 2013 at 7:15 pm

    Ester, ma bucur mult ca iti plac si tie. Asa e, si eu tot asta imi reprosez, ca nu le fac mai des. Te imbratisez cu drag.
    xoxo

  24. ana November 10, 2013 at 3:21 pm

    Am facut aceste pariziene, umplute cu rahat. O sa incerc si cu nutela. Cum le-am scos din cuptor, am mancat una, nu stiu cand. Esti fenomenala. Nu am gasit la cineva retete asa de bune. Toate sunt cu torturi sofisticate si creme foarte grele. Sa mai faci asemenea bunataturi si sa le pozezi aici.
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate.

  25. Ana Maria Ciolacu November 10, 2013 at 5:29 pm

    Ma bucur mult ca ti-au placut. Si eu ador parizienele astea ! <3 Cat despre creme complicate si torturi sofisticate, nu-s deloc genul meu. :)
    Te pup !
    xoxo

  26. Catrinel Harabagiu November 7, 2015 at 7:26 pm

    Multumesc frumos! Am facut si sunt grozave!

  27. Elena December 17, 2015 at 11:02 pm

    Am si eu o curiozitate…pot pune cabanos in loc de nutella? Ceva gen covridog….?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.