Chec cu morcovi si portocale


Impropriu spus portocale,avand in vedere faptul ca nu contine decat coaja de la o portocala.Insa cand incepe sa se coaca emana un parfum de portocale ametitor.Nu va intelege nimeni ca acest chec contine morcovi si e de departe cel mai bun chec pe care l-am mancat in ultimele luni.Este atat de pufos si aromat de portocale si este solutia ideala sa va pacaliti copiii sa manance morcovi,fiindca ramana vorba intre noi, are 400 g de morcov ras in el,si totusi nu aduce-a morcov deloc.Sa trecem la inselat:  
Ingrediente:
3 oua
300 g faina
300 g zahar
400 g mocov ras
1 pahar ulei (200 ml)
un praf sare
zahar vanilat sau esenta vanilie
coaja rasa de la 1 portocala
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat  
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina,adaugam coaja de portocala,apoi daca dorim putem adauga si putina vanilie.IMG_0005 (16)Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat) IMG_0003 (13)
si va capata consistenta corecta.
IMG_0006 (16)
Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.IMG_0009 (12)Eu am facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si  copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut…E oricum imposibil de imaginat,fiindca este prea bun…
IMG_0028 (9)
Si o feliuta:
IMG_0044 (5)
E moale,aromat,super pufos si absolut delicios.Nu are cum sa nu placa cuiva.
Pofta mare !
(Visited 3,574 times, 1 visits today)

29 Comments

  1. Anonymous January 19, 2011 at 12:34 pm

    Buna,am facut si eu checul tau cu morcovi.Gustul e superrrr,dar la consistenta nu seamana cu al tau,se faramiteaza.Imi poti spune unde crezi ca am gresit?mersi mult,ai un blog de nota 10.Claudia

  2. Ana Maria Ciolacu January 19, 2011 at 1:08 pm

    Buna,Claudia scumpa ! Stau si ma gandesc care ar putea fi cauza,insa nu prea imi vine nimic in minte.Daca ai respectat cantitatile nu ar trebui sa se intample asa…Singurele motive ar putea fi tipul fainii sau bicarbonat prea mult…Cantitatile de aici sunt ok,l-au facut multi si au fost incantati de rezultat.Oare ai pus mai mult bicarbonat si s-a uscat prea tare? Ma mai gandesc si daca imi vine altceva in minte iti scriu.Pupici si ma bucur ti-a placut.Eu ador checul asta.Te mai astept pe la mine !

  3. Mihaela January 29, 2011 at 3:15 pm

    e nemaipomenit!!! tocmai am am facut si eu reteta cu cantitati mai mici, adica am folosit 1 ou si restul proportionale…mare greseala am facut ca mai este doar o felie :D am pus mai multa coaja de portocala ca imi place f mult aroma si a iesit divin!!!!

  4. Ana Maria Ciolacu January 29, 2011 at 4:15 pm

    Ti-era teama ca o sa aiba gust de morcovi,asa-i ? :)))))) Nici nu se simt, si in acelasi timp dau o dulceata extraordinara. Este preferatul meu 4 ever checuletul asta…Daca m-ar crede toti pe cuvant…Ei nu stiu ce pierd. :))) Ma bucur ca l-ai facut.Nu am avut timp sa iti raspund pe face,insa am intrat pe blogul tau si imi place tare mult.Cand o sa am un bebe o sa intru zi de zi,iti garantez.Numai papa bun si sanatos. O sa te trec la mine in blogroll, sa vada si mamicile ce mancarici bune stii sa fac. Pup si mult succes cu blogul,eu te vad departe deja, orice-ai spune tu.Ai facut ceva inedit,iar in zilele astea,ineditul e la putere. :*:*:*

  5. Mihaela January 29, 2011 at 4:56 pm

    Aaa nuu din cauza gustului de morcovi, ci pentru ca indiferent de cantitate l-am fi mancat pe tot :D si asa suntem amandoi pofticiosi, mancaciosi :P

    Te-am crezut pe cuvant cand am vazut cum il lauzi :) plus ca am vazut ce retete ai si cat de bine sunt documentate :)
    De asta am facut o treime din reteta ;) sa nu mancam prea mult dulce dintr-odata :) dar altadata o sa fac reteta intreaga pt ca e dificil sa respecti proportiile..

    Multumesc tare mult ca m-ai trecut in blogroll :) esti o dragutza, nici nu as fi indraznit sa te rog sa faci asta :)

    Data viitoare cand mai fac acest chec o sa il pun pe blog cu referire la reteta ta, acum nu mai la ce sa fac poza :D it's gooone :)
    Pupici!!!

  6. Ana Maria Ciolacu January 29, 2011 at 9:09 pm

    Sa stii ca si eu fac asa,Miha…De teama ca vom manca mult, incerc sa gatesc in cantitati cat mai mici. :))) Si tine faza ! Daca am manca prea mult,de cate ori ma ia pe mine frenezia gatitului(de 2 ori pe zi)am fi obezi. :)))) Ma bucur sa vad ca si tu respecti proportiile. Mi se pare o chestie fundamentala, dulciurile sunt mai mult ecuatii decat arta.Atata timp cat cunoastem proportiile corecte, ne putem permite sa ne jucam cum vrem cu ingredientele.Multi nu cred,insa gresesc. Cat despre blogroll, cu cea mai mare placere,scumpa mea ! Ma bucur mult ca te-ai hotarat si tu sa iti faci blogulet,se vede de departe ca esti talentata si ca iti place mult cookingul. :)
    Te pupic dulce !

  7. Alexuta February 8, 2011 at 9:12 pm

    L-am facut !!! E extaordinar de pufos si bun. Multumim de reteta! O voi face ori de cate ori voi avea ocazia.Deja am dat reteta la toate prietenele mele.Te pup !

  8. Ana Maria Ciolacu February 8, 2011 at 9:57 pm

    Tare ma bucur ca ti-a placut! Cum am spus, e checul meu preferat. Te pupic dulce!

  9. iuliana ftodiev April 8, 2011 at 9:27 am

    Am gasit blogul tau cautand retete pentru bebelusi… am un nadravan de 1 an si 2 luni, si trebuie pacalit… acusica ma apuc sa fac checul cu morcovei… insa nu mai aveam rabdare si vroiam sa-ti spun ca m-am indragostit de retetele tale, de modul in care scrii… esti absolut geniala..

  10. Ana Maria Ciolacu April 8, 2011 at 10:08 am

    Iuliana, scumpica mea, ma simt magulita !! Sunt foarte fericita ca iti plac retetele mele !!! Vei vedea cum dispare checuletul ca prin magie. :))) Toti care l-au incercat au constatat asta. :)) Si iti mai recomand pt bebe Torta di mele/ Prajitura cu mere. Este la fel de pacalicioasa si ii faci sa pape mere.Ca sa nu mai spun ca si aia e tot incredibil de pufoasa. Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine si cu alte pareri si sugestii. xoxoxoxo

  11. iuliana ftodiev April 11, 2011 at 7:18 am

    Ai avut dreptate… a disparut checul foarte rapid…chiar si sotul meu a mancat surprinzator de muuulllltttt….. el, care in prima faza a strambat din nas cand a auzit de chec cu morcovel… hi, hi, hi.. multumim pt minunatele retete dar mai ales multumim de modul in care le explici…

  12. Ana Maria Ciolacu April 11, 2011 at 7:42 am

    Iuliana,draga mea, sunt fericita ca v-a placut !! :) Iti multumesc ca ai incredere in retetele mele si ca ma vizitezi. Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine.Oricand ai vreo nelamurire,intreaba-ma fara probleme. Pupicei! :*:*:*

  13. Mihaela May 28, 2011 at 8:14 pm

    Azi am executat checul, este incredibil de bun, de data asta l-am facut in forma de tort, ma gandesc data viitoare sa il tai pe orizontala si sa il transform in tort :)) este deja pe blog pentru ca este o reteta nemaipomenita pt copii. Pupici!

  14. Ana Maria Ciolacu May 28, 2011 at 8:43 pm

    @MihaelaVai Miha, nici nu stiu la ce sa ma astept de la tine intr-o zi. :))) Ca ai transformat burgerii in desert ! :))))) Imi place cum te joci! Imi place, fiindca imi place si mie, dar din pacate nu repet des retetele, pt a putea posta mai diversificat. S-ar potrivi de minune cu o crema de branzica… Iar vii tu cu ispita ! :)))
    Pupicei scumpa mea ! :*:*:*:*

  15. Mihaela May 28, 2011 at 8:54 pm

    Ar fi si greu sa repeti des retetele, la cate ai pe blog :)) cu crema de branzaaa exact la asta ma gandeam, am vazut la Starbucks ceva asemanator cu glazura alba, nu am cumparat insa o sa fac eu candva :)
    Pupici!

  16. Ana Maria Ciolacu May 28, 2011 at 8:56 pm

    @MihaelaExact !! Sa incerci, trebuie sa fie super bun. Eu o sa il fac in curand. Ca tot mi-ai adus in minte. :)))
    xoxoxo

  17. Oana May 28, 2011 at 10:21 pm

    Chiar mi-a facut cu ochiul reteta. Nazdravanul meu e certat cu morcovelul, abia astept sa il pacalesc!
    Multumesc mult pentru idee.
    Oana

  18. anamariadrory June 1, 2011 at 9:46 am

    Ana… ai idee de ce nu se mai pot printa in PDF?? :(((((

  19. anamariadrory January 16, 2012 at 1:07 pm

    uraaaa!!! l-am facut si a fost mancat!!! baietelul meu de 2 ani ii certa pe toti cei ce indrazneau sa-i atace prajiturelele (le-am facut in cupe de muffins, jumatate de portie si 20 de minute la cuptor)…
    pupici Ana si merci!!!

  20. Ana Maria Ciolacu January 16, 2012 at 3:22 pm

    @OanaScumpa, o sa-l pacalesti fara doar si poate ! :) Crede-ma, e pe incercate ! :))) Pupici!

  21. Ana Maria Ciolacu January 16, 2012 at 3:24 pm

    @anamariadrory:))))) Cat ma bucur… <3 Eram sigura ca o sa-i placa, nu am mai intalnit pe nimeni care sa nu fie innebunit dupa checul asta. :) Atat de pufosss... Ahhh, ce potfa mi-ai facut... :))) Pupici!

  22. Anca December 3, 2012 at 6:22 pm

    Buna ! E super checul !!!
    E prima reteta de pe net care imi iese din prima.
    Multumesc Ana Maria … cu siguranta iti voi urmari posturile cu mare interes de acum incolo.
    Felicitari pt blog. Pozele sunt intr-adevar deosebite…cu mult bun gust.
    Tine-o tot asa, Anca

  23. Ramona August 10, 2013 at 1:53 pm

    Am facut si eu checul de mai multe ori, singurul lucru care l-am schimbat, a fost 50ml ulei am inlocuit cu 50 ml suc de portocale, si am adaugat nuci, a iesit extraordinar de bun.
    Multumim pt reteta :)
    Ramona

  24. Ana Maria Ciolacu August 15, 2013 at 6:13 am

    Ma bucur ca ti-a placut, si ca ai facut variatii. Ador variatiile ! :)
    Cu drag !
    xoxo

  25. Geena January 16, 2014 at 10:14 pm

    Buna! Vreau sa fac această rețetă, crezi ca merge fara bicarbonat? Sunt in Slovenia si nu găsesc…. Sau nu caut unde trebuie!
    Ps: sotul meu este turc si a fost încântat de zeytinyağlı pırasa, rețeta ta, bineînțeles. :-)

  26. Guest December 20, 2014 at 6:18 pm

    Hi,

    One of my Romanian friends suggested your blog for this recipe. I got it translated on Google. It came out really well . Thank you so much :-)…

    Your blog is really nice . Hope to try some more recipes you have blogged about. Keep up the good work :-)

  27. Diana January 7, 2016 at 8:45 pm

    Hello. Am incercat azi reteta de chec, am facut.o la jumatate, doar ca am pus 2 oua si am adaugat, pentru un plus de aroma, 1/2 lingurita de pudra de ghimbir (pentru cunoscatori o gasiti la magazinele dm) si 1/2 lingurita de nucsoara. Am lasat in cuptorul preincalzit timp de 1 ora la program de chec. Puteti incerca! Bafta ?

  28. Diana January 7, 2016 at 8:51 pm

    Adaug la comentariul de mai sus: am servit checul cu crema de mascarpone. Rezultat waw!!! ❤?

  29. Lucia December 6, 2016 at 9:14 pm

    Salut,vreau sa-ti multumesc pentru reteta ta.Este checul preferat al fetitei mele. Este placut si foarte simplu de preparat.Chear miine il voi face.Prima data cand l-am facut s-a primit putin cleios,dar acuma se primeste perfect. Toata familia mea il adora. Mersi mult

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.