Gnocchi perfecti (de post)

Niste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati ,iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal.
Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata.
1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor,care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a “lega” compozitia.Deci vom  folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi.
2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii,si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi.Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi,tocmai pentru a pierde putin din umiditate.
3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit,fiindca va deveni lipicios.Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.
Ingrediente 4 portii:
5-6 cartofi marime medie
un praf de sare
faina,cat sa lege piure-ul

Mod de preparare:

Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina  pana obtinem un aluat moale si uniform.
Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele de cca 2 cm.
Nu mai recomand datul lor pe furculita,tinand cont ca am lucrat cu un aluat delicat.
Rotim gnocchi obtinuti prin faina,inainte  de a-i aseza pe un fund sau un servet,fara a-i suprapune.
Daca vrem sa facem o data si sa profitam de ei de mai multe ori, ii vom pune pe un carton acoperit cu un servet sau hartie de copt, iar apoi ii vom pune in congelator fara  a-i acoperi.Cand vor fi complet inghetati,ii scoatem si ii punem in pungi de plastic,dupa care ii lasam in congelator,in asteptarea urmatorului ospat.
(Visited 804 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. ChefChilly November 10, 2010 at 1:09 pm

    Imi plac foarte, foarte mult ghocchi – doar ca pana acum nu am incercat sa ii fac in casa. Promit ca voi incerca cat de curand!
    Felicitari pentru blog :D

  2. Ana Maria Ciolacu November 10, 2010 at 3:00 pm

    Scumpa mea,sunt ataaaat de usor de facut…Pentru mine e mai usor decat sa ies sa ii cumpar daca imi vine pofta.Dureaza doar pana se fierb/coc cartofii,in rest e chestiune de minute.Iar faza cu congelatul e prea tare,poti avea gnocchi proaspeti facuti in casa oricand vrei.Si multumesc :).

  3. Andreea November 11, 2010 at 5:02 pm

    Draga mea, nu stiu de cand timp esti pe blog, dar eu acum te descopar si tare mult imi place ceea ce gasesc aici. Felicitari! Permite-mi sa te trec in lista mea de bloguri.Treci si pe la mine daca doresti. O seara buna!

  4. Ana Maria Ciolacu November 12, 2010 at 9:45 am

    Am blogul de o luna,Andreea,scumpa mea…Evoluam in mare viteza,insa :)) Abia astept sa fac furnicile in copac,si deja am vazut inca 4-5 retete pe care trebuie neaparat sa le fac…Pupicei si o zi minunata iti doresc.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.