Cheesecake cu ciocolata



Ingrediente pt o forma de 24 cm:
250 g biscuiti digestivi
125 g unt topit
3 linguri cacao
2 linguri zahar
Crema:
500 g ricotta/branza de  vaci/philadelphia (una din ele)
150 g zahar (7-8 linguri)
250 g ciocolata amaruie (eu am pus jumatate cu lapte si jumatate amaruie)
20 g cacao
3 oua
2 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Intai de toate trebuie sa avem grija ca branza sa nu fie rece,altfel ciocolata se va intari pe loc cand o vom adauga compozitiei.
Sfaramitam biscuitii cu mana daca vrem sa lasam si bucatele putin mai mari,sau cu robotul daca ne ia durerea de maini si vrem sa fie fin macinati.Eu i-am facut cu mana de data asta.
Topim untul.Amestecam biscuitii sfaramati cu 2 linguri de zahar si 3 de cacao.Le adaugam untul topit si amestecam bine.
nuove foto-13
Ungem cu unt o tortiera cu pereti detasabili si punem pe fund un disc de hartie de copt,taind apoi surplusurile de hartie.Punem compozitia de biscuiti in forma si o aplatizam bine cu mainile,astfel incat sa fie bine presata.
Topim ciocolata pe bain-marie sau in microunde (avand grija sa nu o ardem).Preincalzim cuptorul la 180 grade si continuam prepararea.
Mixam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam branza (cea pe care am ales-o din cele 3 variante de mai sus) si mai mixam 1-2 minute.Turnam si ciocolata topita si putin racita si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.
Batem bine si albusurile si le incorporam compozitiei de branza cu un tel sau cu o lingura de lemn,amestecand usor de jos in sus,ca la pandispan.O turnam in tava peste biscuiti,nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1 ora.Cand e gata o lasam sa se odihneasca cateva ore bune (eu am facut-o seara si am servit-o a doua zi la pranz.
Cu putin inainte de a o servi am topit 50 g ciocolata alba si 50 g ciocolata amaruie.Am pus ciocolata in 2 conuri facute din hartie de copt.Am plimbat peste cheesecake intai in sens vertical ciocolata amaruie,apoi in sens orizontal cea alba.
nuove foto1
Cu un instrument pentru curatat cartofi am ras putin din ambele tipuri de ciocolata.La sfarsit mi-am dat seama ca e preferabil ca ciocolata sa fie putin calduta pentru a putea face acei trandafirasi,daca nu se sfarama.O puteti pune pt 2-3 secunde in microunde.
IMG_0048 (10)
Apoi am servit-o alaturi de o cafea buna.
(Visited 257 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Miha December 6, 2010 at 9:45 pm

    Ce fain e ciocolatosul asta!

  2. Ana M. Ciolacu December 10, 2010 at 11:35 am

    Ahhh,si ce bun a fost…Ma bate gandul sa-l refac :)) Pupici si multumesc de vizita!Te mai astept pe la mine.

  3. Mihaela December 14, 2010 at 5:14 pm

    Asta e chiar interesant, cheese cake care se pune la cuptor, eu am facut candva o reteta de cheesecake cu capsuni dar cu gelatina, frisca, etc si nu mi-a placut pt ca era cam gretoasa dar reteta ta promite mult :) Felicitati, am sa o incerc candva..la cate am vazut pe blogul tau nu stiu pe care sa o fac mai intai :D

  4. Ana M. Ciolacu December 14, 2010 at 10:48 pm

    Mihaela,scumpa,e super bun !! In loc de ricotta poti folosi philadelphia,si sunt sigura ca va fi chiar si mai bun.Si multumesc ca ma urmaresti.Pupici si te mai astept pe la mine !

  5. tammy April 10, 2011 at 8:51 pm

    amazing !! u have a great blog ! Congrats.

  6. Maria November 10, 2011 at 5:32 am

    Super este!! Am facut=o si deja nu mai am. Are dreptate Mihaela, mai sus, ca cheesecake-ul cu frisca e gretos, dar reteta asta a ta e minunata! Eu am folosit mascarpone.
    Felicitari pentru blog!! L-am descoperit doar de cateva zile, si e mereu prezent in paginile deschise pe PC-ul meu. Pozele dunt extraordinare!!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.