Crumble de mere si capsune

1Crumble de mere si capsune_2
De cateva dimineti ma trezesc cu gandul la gatit chestii frumoase. : ) Ca sa nu mai spun ca aveam in frigider niste capsune care nu-mi dadeau pace. Asa ca azi dimineata la ora 8 eu incingeam cuptorul si pregateam un crumble de capsune. Am vazut ca sunt cam putine si am pus si 2 mere, stiind bine ca se asorteaza de minune. Ce-a iesit? O minune !
Ingrediente:
250 g capsune
2 mere medii
100 g faina
75 g unt
75 g zahar brun
1 lingura brandy (sau un lichior care va place)

Mod de preparare:
Punem in robot faina, zaharul si untul rece taiat cubulete si pus la congelator cateva minute inainte. Procesam pana obtinem o consistenta asemanatoare firmiturilor, caci crumble asta inseamna. Putem sa il facem la fel de bine si framantand usor doar cu varful degetelor, pentru a nu incalzi untul.Dam la congelator pana pregatim restul.
Preincalzim cuptorul la 180° C.
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Procedam la fel si cu capsunele. In cazul in care vreti un crumble mai dulce, puteti presara 2 linguri de zahar si peste fructe. Eu nu am mai pus, in schimb am stropit fructele cu 1 lingura de brandy.2Crumble de mere si capsune
In cazul in care nu aveti mini forme de soufflé puteti face totul intr-o forma de tarta sau chiar un vas mai ingust. Mie mi-a intrat totul in 6 forme mici si 2 mai mari de soufflé. Daca veti folosi un vas mai mare,va recomand sa mariti dozele cu 50%, deci cam 375 g capsune, 3 mere,150 g faina, 112 g unt, 112 g zahar brun. Sa va usurez calculele. : )
Punem fructele amestecate in forme si cu o lingura presaram crumble-ul fara a presa deloc. Il lasam pur si simplu sa cada cum vrea.
3Crumble de mere si capsune
Dam la cuptorul incins la 180° C timp de 30-35 minute.
Ce-a fost si ce-a ajuns ! : ))
tbf-18
Este tareeee bun !
(Visited 331 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.