Pizza Margherita

12Pizza Margherita_thumb[10]
In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia si regele Umberto I, pizzarul Raffaele Esposito a creeat pizza Margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian.A fost una din cele 3 variante prezentate, si cea care a placut cel mai mult reginei,care a trimis chiar si o scrisoare pizzarului, exprimandu-si multumirea. Esposito a fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei (mozzarella). Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor. Cu cat sunt mai incarcate cu atat se pierde gustul esential a ceea ce vrea sa insemne pizza.Am vazut cazuri in care unii pun ketchup in loc de sos de rosii. Este cea mai inacceptabila eroare, un sacrilegiu!  : ) Cel mai bun sos este cel facut in casa,din rosii bine coapte, curatate de coaja si samburi.
Cominciamo !
Ingrediente:
Aluat pentru pizza (click pe link)
300 g rosii bine coapte,decojite si fara seminte(sau 300 ml suc rosii bio)
250 g mozzarella
parmezan ras
busuioc sau oregano
ulei masline

Mod de preparare:
collage pizza margherita 2_thumb[10]
Cantitatile sunt pentru o tava normala de cuptor. Poate parea putin aluatul, insa va iesi perfect asa.
Dupa ce am intins aluatul in tava,plimbam deasupra putin ulei de masline(puteti folosi mai mult decat mine).
Deasupra,cu dosul unei linguri intindem cele 300 g de suc de rosii dens sau de rosii decojite,carora le-am scos semintele si le-am facut piure. Avem grija sa lasam 1-2 cm de bord liber.
Peste sosul de rosii radem niste parmezan, presaram oregano sau busuioc( uscat ori proaspat, daca avem), pastrand putin pentru presarat deasupra inainte de a servi si mai lasam putin, astfel incat aluatul sa-si “revina” si in acelasi timp sa absoarba aromele.
Dam la cuptorul preincalzit la 230°-250° pentru 8-10 minute (fiecare isi cunoaste cuptorul).
Acum scoatem tava si presaram cubuletele de mozzarella ,de preferat cea pt pizza, nu in zer,dar e ok si asa. In cazul in care gasim doar in zer, taiem cubulete si le punem intr-o sita, timp de 1-2 ore, pentru a lasa tot zerul. In caz contariu, ne vom trezi cu o pizza inundata de zer.
Dam din nou la cuptor timp de 4-7 minute, si e gata !
22Pizza Margherita_thumb[10]
Buon appetito !!
(Visited 243 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. http://www.pikavippii.net October 4, 2012 at 10:09 pm

    Aloha, I found your blog on Bing Weblogs and think it is pretty intriguing and delivers fantastic material. Thank you regarding this superb post, I will certainly promote this on Twitter. Have a pleasant day.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.