Penne all’arrabbiata

2Penne all'arrabiata

Pastele all’arrabiata sunt un specific al bucatariei romane, reinventat in primii ani al secolului trecut, si pregatit de obicei ca o mancare rapida, servita noaptea, cu prietenii. Sunt simplu de realizat si gustoase in acelasi timp. “Arrabbiata” inseamna “suparata,nervoasa”, ca o ironie la gustul picant al sosului.

Ingrediente pt 3 persoane:

250-300 g penne

1-2 ardei iuti rosii (proaspeti sau uscati)

2 –3 catei usturoi

2 linguri ulei masline

parmezan ras

400 ml suc sau piure de rosii (fara seminte)

Mod de preparare:

In 2 linguri de ulei punem 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si ardei uite tocat,atat cat ne place de iute. Dupa cum vedeti, eu am exagerat putin, fiindca obisnuim sa mancam super iute. Lasam pana se aromatizeaza uleiul, fara sa ardem nici usturoiul si nici ardeiul, fiindca schimba gustul mancarii.(devine amar)3Penne all'arrabiata

Punem peste uleiul aromatizat cele 400 g de piure de rosii facut in prealabil din cateva rosii oparite, decojite, taiate in doua si curatate de seminte. Putem pune si 2 linguri de apa daca este dens, si putina sare.

In cazul in care  aveti un suc de rosii bio, deci cu gust si miros de rosii adevarate, :) e acelasi lucru.

Lasati la foc mic cca 5-15 minute. Il puteti face si in 5 minute, insa sosul fiert mult la foc mic este mult mai bun decat cel facut ultra rapid, si la foc mare.

Puneti pastele la fiert in apa cu sare, si le scoateti cu un minut inainte de timpul scris pe cutie,pentru a le avea “al dente”. Pastele prea fierte sunt un dezastru culinar.

Turnati sosul peste pastele scurse. Nu le clatiti niciodata! Decat sa le dati prin jet de apa pentru a le opri din fiert, (isi pierd toate valorile nutritionale in afara de calorii) mai bine scoateti-le  al dente.

Amestecati bine si radeti parmezan deasupra.

Easy peasy si totusi atat de bun !

(Visited 283 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Raluca Andreea May 22, 2013 at 10:30 am

    Ana Maria, tin sa te felicit pentru toata splendoarea ta! Pur si simplu, e minunat absolut tot ceea ce faci! Nici nu stiu ce sa iti laud mai mult, retetele, pozele, pasiunile, frumusetea ta sau modul in care iti scrii articolele. Esti foarte hazlie si draguta!

    De ieri de cand ti-am descoprit blogul nu m-am putut dezlipi de langa calculator pana acum, timp in care ti-am citit toate retele. Sunt absolut fabuloase toate si vreau tare multe sa incerc. Azi am sa fac aceasta reteta.

    Te pup dulce si ma bucur ca te-am intalnit, chiar si asa online. Sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce am si sunt!

    Pupici dulcici!
    Ralu.

  2. Raluca Andreea May 22, 2013 at 2:41 pm

    Azi am facut aceasta reteta. Tocmai am terminat de papat tot, eu si iubi meu sot. Ne-au placut mult!

    Pupici,
    Ralu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.