Salata de orez rosu cu fenicul, creveti si busuioc

4Salata de orez rosu cu fenicul,creveti,parmezan si busuiocOrezul rosu sau mai bine zis “le riz rouge de Camargue”, este un orez integral, produs in cantitati destul de modeste. Naste dintr-o incrucisare naturala intre orezul salbatic si cel cultivat, si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in Vitamina E si antioxidanti naturali. Culoarea rosie este rezultatul pigmentilor naturali din interiorul pericarpului acestei cereale, descoperita in Camargue/Franta, un loc de o frumusete salbatica aflata la granitele regiunii Provence. Imi place foarte mult textura crocanta si parfumul acestui orez, perfect pentru salate sau ca si garnitura langa peste. Astazi la pranz ne-am vitaminizat bine, ca doar a venit primavara! :)

Ingrediente pt 3 persoane:
250 g orez
300 g creveti
parmezan
frunze busuioc
4 linguri mazare
cateva ridichi
1 morcov
1 bulb mic de fenicul
ulei masline
1/2 lamaie
Mod de preparare:
2Salata de orez rosu cu fenicul,creveti,parmezan si busuioc
Punem la fiert cca 2,5 litri de apa cu aproape 1 lingura de sare. Cand fierbe, punem orezul si il fierbem cat scrie pe pachet.  Al meu a trebuit fiert timp de 40 min. Il scurgem bine si plimbam deasupra putin ulei de masline , dupa care il lasam la racit.
Punem la fiert apa pentru creveti, usor sarata si ea. Cand fierbe, punem crevetii si ii scoatem dupa 1-2 minute, depinde de marime. Taiem feliute un morcov, un bulb mic de fenicul, si o mana de ridichi. Daca vreti, puneti si cateva linguri de mazare, preferabil proaspata, dar e ok si din conserva.
3Salata de orez rosu cu fenicul,creveti,parmezan si busuioc
Amestecam orezul cu legumele si crevetii, stoarcem o jumatate de lamaie si amestecam. Deasupra rupem o mana de frunze de busuioc, punem cateva nuci si presaram parmezan ras.
1Salata de orez rosu cu fenicul,creveti,parmezan si bucuioc
Simplu, sanatos, delicios !
(Visited 492 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Antonina March 26, 2012 at 7:32 pm

    Cat sunt de oarba. ma tot uitam la farfuria cu orez si nu-mi dadeam seama care-i treaba acolo ;) Nu cred c-am mancat orez rosu pana acum, si fara doar si poate nu le riz rouge de Camargue. Sunt curioasa daca voi gasi la noi! Imi plac salatele maxim!

  2. Pingback: Salata de legume la borcan | Fratia patrunjelului

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.