Triple chocolate cake / Tort “3 ciocolate”

Triple chocolate cake 5wtr
PLEASE SCROLL DOWN FOR RECIPE IN ENGLISH
Miercuri a fost ziua de nastere a logodnicului meu, care venereaza Zeul Ciocolatei si toate formele in care acesta se “reincarneaza”. *__* Asa ca ce altceva puteam sa fac, decat un tort care sa contina cel putin 3 tipuri de ciocolata? Dupa lungi nehotarari am ajuns la concluzia ca voi face un pandispan de cacao, taiat in 3, insiropat cu un imbatator sirop cu brandy, umplut cu un mousse de cicolata cu lapte, apoi altul de ciocolata alba, imbracat si decorat cu ciocolata amaruie. Si cu ce altceva puteam incorona mai bine aceasta creatie divina, decat cu muuuulte fructe de padure, ale caror gust acrisor a contrastat minunat cu dulceata tortului? Pare lung procedeul, din cauza explicatiilor mele exagerat de detaliate, insa e chiar usor de facut, credeti-ma pe cuvant. *__*
Ingrediente pentru pandispan de cacao:
7 oua
210 g zahar
180 g faina
30 g cacao
un varf cutit sare
Ingrediente pentru mousse de ciocolata cu lapte:
200 g ciocolata cu lapte
125 g frisca lichida
4 g gelatina (2 folii)
300 g frisca batuta
Ingrediente pentru mousse de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
125 g frisca lichida
4 g gelatina (2 folii)
300 g frisca batuta
Ingrediente pentru sirop:
200 ml apa
200 zahar (eu am pus mai putin)
un paharel de brandy
Ingrediente pentru ganache:
100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
70 g frisca lichida
Pentru fulgii de ciocolata:
1 ciocolata neaparat de menaj sau amaruie, tinuta la frigider 1-2 ore
Mod de preparare pandispan cu cacao:
Collage triple chocolate cake
Reteta pandispanului de cacao este derivata din cea al pandispanului clasic, deci nu facem decat sa inlocuim 30 g faina cu 30 g cacao. Cantitatea ideala de zahar si faina este de 30 g la 1 ou (unul standart are cam 60 g), deci daca vom face unul mic din 4 oua, inmultim numarul oualelor cu 3, si vom folosi 120 g faina, 120 zahar, si-un praf de sare. Easy peasy !
Praful de copt este absolut inutil, chiar ne poate deranja schimband usor gustul si aspectul final, poate crea o cocoasa. Va asigur, creste vazand cu ochii si fara praf de copt. Pandispanul cu cacao este preferatul meu, sunt in stare sa-l fac ori de cate ori fac un tort. (rar :P) L-am descoperit pe blogul Laurei. Merci, scumpa mea !
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare timp de 20-25 minute. Cu cat mai mult, cu atat creste mai bine. Cand “scrie”, ca in poza de mai sus, e gata, important e sa isi tripleze volumul.
Cernem faina cu cacaoa de 2 ori, dupa care adaugam cate putin, amestecand fooooarte usor, de jos in sus,cu un tel din sarma, din acelea in forma de para. Compozitia trebuie sa rezulte inca pufoasa, chiar daca se mai lasa putin. Poate dura cam mult partea asta insa este fundamentala. Daca incepem sa amestecam cu miscari circulare obtinem un aluat compact in loc de o spuma bine aerisita. Cernem putina faina cu cacao,cufundam telul, ridicam usor, iar cand ajungem sus, scuturam putin. Nu cernem alta faina pana nu e incorporata cea dinainte.
Tapetam forma cu hartie de copt sau cu unt si faina, scuturand bine toata faina in exces. Turnam compozitia in forma, avand grija sa o nu o rasturnam pe toata in acelasi loc. Batem de 2-3 ori de masa, pana apar bule de aer la suprafata. Dam la cuptorul preincalzit la 170°C ,timp de 20-25 minute, dupa care intredeschidem usa cuptorului si lasam blatul la racit inauntru. Daca il scoatem imediat, diferenta de temperatura ne poate creea surprize, deci se poate “lasa”. Cand s-a racit cat de cat, il rasturnam pe un gratar, il mai lasam putin, si-apoi il taiem in 3.
Mod de preparare sirop:
Fierbem apa cu zaharul 1-2 minute, dupa care lasam la racit. Cand e rece, adaugam paharelul de brandy sau de orice altceva doriti. Daca nu vreti sa folositi alcool, mariti cantitatea de apa si zahar.
Asezam prima foaie de blat (partea de sus a pandispanului,cea mai “uratica”)  pe platoul in care vom servi tortul, si o insiropam, avand grija sa nu exageram, totusi. Deasupra, punem mousse-ul de ciocolata cu lapte. Acoperim cu a doua foaie, o insiropam, iar deasupra punem mousse-ul de ciocolata alba. Inchidem seria cu cea de-a treia foaie de blat, cea care a fost fundul pandispanului, fiindca e cea mai neteda. Aceasta o insiropam pe interior, deci o punem cu partea taiata in sus, o insiropam, iar apoi o intoarcem cu grija peste tort.
Mod de preparare mousse de ciocolata cu lapte & mousse de ciocolata alba:
Ambele mousse se prepara la fel.
Punem frisca pe foc, iar cand da semne ca incepe sa fiarba, punem ciocolata, amestecam pana la topirea totala, si lasam la racit. Inmuiem gelatina in apa rece timp de 10 minute, o scurgem relativ de apa, si o topim intr-o canita la foc foaaarte mic, doar cat sa se topeasca. Daca incepe sa fiarba isi pierde proprietatile. Cand s-a topit, o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel. Batem frisca, (aceasta, in stare lichida, trebuie tinuta macar cateva ore la frigider, daca e calda riscam sa se taie) dupa care turnam peste ea ciocolata cu gelatina, deja rece. Incorporam ciocolata in frisca, cu miscari usoare, de jos in sus, ca la pandispan.
justlove-4
Mod de preparare ganache:
Topim pe bain marie ciocolata amaruie si cea cu lapte, impreuna cu frisca lichida. Lasam la racorit 2-3 minute, dupa care, cu un cutit cu lama lata sau cu o spatula, luam din ganache si intindem intr-un strat subtire.
justlove-5
Mod de preparare fulgi din ciocolata:
Punem o ciocolata amaruie sau de menaj la frigider timp de 1,5 – 2 ore. Cu un instrument de curatat cartofii, sau chiar cu un cutit, “curatam” tableta de ciocolata pe margini. Pot iesi si carlionti, depinde mult de temperatura ciocolatei. Am folosit amaruie, fiindca e cea cu continutul cel mai ridicat de cacao, deci cea mai rezistenta la temperatura camerei. Daca vreti sa-i faceti din alt tip de ciocolata, dati-i imediat la frigider,unde trebuie sa stea macar 15 minute inainte de a-i folosi.
Tortul meu a stat peste noapte in frigider, si l-am “imbracat” a doua zi, asa ca ganache-ul se intarea destul de repede. Am intins intai partea de deasupra. Am inceput apoi sa imbrac bordul, cate 10-15 cm, dupa care am inclinat usor tortul, si am presarat deasupra fulgii de ciocolata, apoi am mai intins o parte din ganche, si tot asa. Nu am vrut sa risc sa nu mi se mai lipeasca fulgii. *__* Daca nu e rece tortul, nu e nevoie sa faceti treaba asta.
Triple chocolate cake
Puteti decora cum stiti voi mai bine, puteti scrie pe el cu ciocolata alba, sau cu “creioane” speciale pentru asta, sau puteti face ca mine, si anume orna cu fructe. Triple chocolate cake 2
A placut tuturor aspectul tortului, deci cred ca nu ati da gres impodobindu-l in felul asta, punand pe ici-colo si cate-o frunzulita de menta, pentru un plus de culoare.
Triple chocolate cake 3 wtr
Gustul banuiesc ca vi-l imaginati… A fost divin ! Si asta o spun eu, care nu sunt un fan al ciocolatei.

Triple chocolate cake 6wtr
Pentru niste felii perfect taiate, treceti lama cutitului prin flacara aragazului cateva secunde, apoi taiati. Iar dupa fiecare taiere, stergeti lama cu un servetel. Nu am poze foarte frumoase cu sectiunea, fiindca le-am facut in maaaare graba, spre seara, fara lumina buna… Si nu am mai avut nici macar o felie pe a doua zi, fiindca l-am impartit imediat la rude, vecini si prieteni. Dar au aratat bine feliile, oricum. *__*

Cam atat, sper ca v-a placut !

Triple chocolate cake 4 wtr

TRIPLE CHOCOLATE CAKE

Ingredients for the cocoa sponge cake (23 cm):
7 eggs
210 g sugar
180 g flour
30 g cocoa
a pinch salt
Ingredients milk chocolate mousse:
200 g milk chocolate
125 g whipping cream (liquid)
4 g gelatin (2 sheets)
300 g whipped cream (already whipped)
Ingredients for white chocolate mousse:
200 g white chocolate
125 g whipping cream (liquid)
4 g gelatin (2 sheets)
300 g whipped cream (already whipped)
Ingredients for syrup:
200 ml water
150-200 g sugar
50 ml brandy
Ingredients for the ganache:
100 g dark chocolate
100 g milk chocolate
70 g whipping cream
For the chocolate flakes:
1 chocolate or bittersweet necessarily household, kept in the refrigerator 1-2 hours
METHOD
Sponge cakeBeat the whole eggs with sugar and pinch of salt for 20-25 minutes, or until it triples in volume.
Sift the flour with the cocoa 2 times, then add a little at a time, using a wooden ladle or a whisk and mix gently until the batter blends well and no lumps are found. It may take a while doing this, but it’s the key for the perfect sponge cake. The batter must result fluffy and full of air.
Grease and dust a 23 cm cake pan, shaking all excess flour, and pour the batter.
Bake in preheated oven at 170 ° C for 20-25 minutes. After that, stop the oven, and let the cake cool inside, with the oven door half-open.
If you take it out immediately, the temperature difference will flatten the cake.
Transfer cake to a wire rack to cool completely. Once cool, use a serrated knife to split cake in 3 layers.
Soaking syrup
Boil water and sugar for 1-2 minutes, then let cool. When cold, add the brandy (you can skip this if you want). If you do not want to use alcohol, increase the amount of water and sugar.
Place the first cake layer on the serving plate and begin soaking it with the syrup.
Then, pour the milk chocolate mousse.
Cover with the second sheet, soak it too, then pour the white chocolate mousse.
Cover with the third layer, soaked too.
Milk chocolate mousse   &  White chocolate mousse
Both mousses are prepared the same way.
Hit the whipping cream, and before it starts to boil, add the  chopped chocolate, mix until is all melted and let cool at room temperature.
Soak the gelatin sheets in cold water for 10 minutes, then with 1 spoon of water, put it on the heat, just enough to melt. It mustn’t boil !
When melted, pour it over the chocolate and stir with a whisk.
Beat the whipping cream (it must be kept at least a few hours in the refrigerator) then pour over the chocolate mix and incorporate with gentle movements.
Ganache
Heat the cream over medium heat and bring just to a boil.
Pour the chopped chocolate into the boiling cream and allow to stand for a few minutes, without stirring.
Stir gently with a spoon or whisk until smooth.
With a spatula or a knife, cover the cake with a  layer of ganache, then refrigerate the cake for 5-10 minutes.
Place the cake on a wire rack, and put the wire rack on top of a large plate.
Pour the ganache into the center of the cake and spread with a large knife, to push it over the sides.

Chocolate flakes
Put a dark chocolate (at least 70% cocoa) in the refrigerator for 1.5 to 2 hours. With a potato peeler, or even a knife, shave the edges of the chocolate tablet.
Sprinkle the boards of the cake with the chocolate flakes, decorate the top with berries and keep in fridge until you are ready to serve it.
(Visited 1,511 times, 1 visits today)

73 Comments

  1. Isabela July 8, 2011 at 6:55 pm

    DIVIN!!! La multi ani jumatatii, sa fiti fericiti!

  2. ISABELA July 8, 2011 at 6:55 pm

    DIVIN!!! La multi Ani jumatatii, sa fiti fericiti!

  3. Alina---Explora Cuisine July 8, 2011 at 6:55 pm

    Arata spectaculos draga mea! La Multi Ani iubitului tau, sa va tina Dumnezeu sanatosi si la fel de fericiti impreuna toata viata! XoXo

  4. Anonymous July 8, 2011 at 6:55 pm

    Buna Ana-Maria, felicitari pentru tot ceea ce faci ! Te urmaresc cu mare drag, esti foarte talentata ( evident si la gatit si la povestit :) ). Tortul acesta pare pur si simplu ireal! La multi ani iubitului tau ( cu siguranta tu esti cel mai minunat cadou posibil pentru el ) ! Numai bine va doresc, Monica

  5. Sara & Miki July 8, 2011 at 7:12 pm

    Minunat tort, minunata prezentarea. Week-end placut!

  6. DSdiva July 8, 2011 at 7:22 pm

    Marvelous pics and great recipe!!!
    Congrats :)

  7. CristinaK July 8, 2011 at 11:24 pm

    Si eu sunt o ciocolatoasa… si-mi pare rau ca nu sunt vecina ta :) Cu siguranta a fost un deliciu de tort! Si arata asa de bine decorat cu fructe! O minunatie!
    weekend placut! pupicei!

  8. Lia July 9, 2011 at 6:07 am

    La multi ani iubitului tau !
    Tortul e Divin !Cu D mare .:)

  9. Bogdan July 9, 2011 at 6:28 am

    Regina ciocolatei :)

  10. alison July 9, 2011 at 6:37 am

    suberb!:)

  11. Delicioasa July 9, 2011 at 7:07 am

    Love is in the air <3 Atat de multa ciocolata = muuuuuulta dragoste!!! La multi ani si sa fiti fericiti impreuna. Sa te rasfete non stop :) Puuuuup

  12. Cristi July 9, 2011 at 7:41 am

    Tort de poveste ! Felicitari !
    La Multi Ani ! sarbatoritului.

  13. Antonina July 9, 2011 at 8:53 am

    La multi ani ! un adevarat spectacol de culori !

  14. Bunica July 9, 2011 at 12:05 pm

    Superb tortul, zici ca este o pictura :)
    La multi ani si sa mai faci minunatii din astea <3

  15. LauraAdamache July 9, 2011 at 12:19 pm

    Absolut magnific, scumpa mea, iar pozele sunt splendide pur si simplu!!
    La Mult Ani lui Marco!! Sa fiti sanatosi, fericiti si sa aveti parte de enorm de multe realizari impreuna!!

    Pup scumpica!! <3 <3 <3

  16. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 12:50 pm

    @Isabela Multumim mult ! Numai urari de bine si din partea noastra ! :*:*:*

  17. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 12:54 pm

    @AnonimBuna, Monica draga! Iti multumesc ca ma urmaresti in general, si te pup pt ca ma urmaresti cu drag. *__* Ii transmit iubitului urarile de bine, si sper ca eu sa fiu cadoul perfect pentru el intotdeauna. :)
    Numai bine va dorim si noi! Pupici si keep following! *__*
    xoxoxo

  18. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 12:58 pm

    @Sara Ma bucur ca v-a placut tortuletul meu! Un weekend minunat va doresc si eu! Pupici! :*:*:*

  19. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:01 pm

    @CristinaK ahahahahh, stiu, multi prieteni au dorinta asta ascunsa, de a fi vecinii mei. :))))))) Pai alta solutie nu am, decat sa impart repede cu cei de-aproape. Cu cat sta mai mult in casa cu atat creste riscul de a fi devorat de chocoholicul sef al casei. :)) Iar in alte cazuri, si de mine. :P
    Pupicei si te mai astept pe la mine.
    xoxoxo

  20. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:05 pm

    @Delicioasa Intr-adevar, e muuuulta dragoste si-n aer, si-n tort! *__*
    Multumim de urari, si vi le intoarcem inzecit ! Pupicei, scumpa mea ! xoxoxoxoxo

  21. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:06 pm

    @Cristi Iti multumim! Ma bucur ca ti-a placut tortuletul. Un weekend minunat iti doresc si te mai astept pe la mine.

  22. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:08 pm

    @Antonina Multumim, la fel !! <3 Partea cu fructele colorate atat de frumpos a fost cea care m-a entuziasmat cel mai mult. :) Chiar a fost frumusel... :) Pupici si un sfarsit de saptamana frumos!
    xoxoxo

  23. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:09 pm

    @Bunica E abia al doilea tort pe care il postez pe blog, si chiar o sa mai fac din astea. Fug de ele ca au multe calorii, dar imi place mult sa le fac… Offf… :))
    O zi minunata va doresc!

  24. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 1:12 pm

    @LauraAdamache Iti multumim de urari, Laurica scumpa !! <3<3<3 Va uram si noi multa sanatare si muuulti ani fericiti impreuna! Ma bucur sincer ca ti-a placut tortuletul, si merci inca o data pt reteta de blat. *__*

    Pupicei multi! <3<3<3

  25. maya July 9, 2011 at 4:00 pm

    La multi ani!
    Arata minunat,iar pozele sînt superbeeeee!
    Un weekend minunat!

  26. Andreea July 9, 2011 at 4:59 pm

    Sa-ti traiasca iubitul si sa fiti mereu fericiti!
    Prezentarea e de vis!! Te pup!

  27. vdaiana July 9, 2011 at 6:30 pm

    Supeeeeeeeeeeeeeeerb!

  28. Ana Maria Ciolacu July 9, 2011 at 6:39 pm

    @Andreea Multumim, scumpa mea !! <3<3 Te pupic si eu! Un sfarsit de saptamana minunat iti doresc!

  29. Miha July 9, 2011 at 7:29 pm

    La multi ani iubitului tau!
    Tortul este…tortul este… ma balbai :)))) … minunat, taman pe gustul meu. :*

  30. Cristina July 9, 2011 at 9:43 pm

    La multi ani si din partea mea. Pe 6 iulie a fost si ziua puiului meu, a implinit 8 ani…iar ca o paranteza si eu sunt Rac…dar de iunie.

    Tortul arata splendid si cred ca fost si tare gustos. Numai bine, va doresc, iar fericirea si iubirea sa nu plece niciodata din jurul vostru.

    Cristina

  31. Lilly July 10, 2011 at 7:37 am

    Ana Maria, dupa titlu mi-am inchipuit ce bunatate trebuie sa fie.Dar nu eram pregatita pentru o minunatie!Pur si simplu perfect!

  32. Valerie July 10, 2011 at 9:06 am

    omg your cake is sooo pretty!! Love it, and it's soooo well done, the layers are perfect! Good job!!

  33. gaby_d July 10, 2011 at 7:37 pm

    La multi ani!!!
    Da' ce tort! Ce sectiune PERFECTA!!!
    Sa mai banuiesc si gustul, deja ma chinui prea mult :))).
    Sa fiti fericiti!

  34. Zazuza July 13, 2011 at 3:56 am

    ti-am zis si pe febeu', dar zic si aici: spectaculos tort!

  35. Mimmi July 13, 2011 at 8:06 pm

    La multi ani iubitului tau !
    Tortul,pozele,prezentarea toate sunt superbe !
    Felicitari!

  36. Anonymous November 10, 2011 at 11:10 am

    Buna, Ana Maria! Mi-am facut in sfarsit curaj sa-ti scriu si deja in mintea mea e un amalgam de ganduri…nici nu stiu ce sa-ti spun prima data. :-) Ce te-as mai imbratisa pentru site-ul tau gustos, frumos pe care de mult timp il urmaresc (aseara am facut Pariziene, au iesit tare bune)! Cel mai mult m-ai impresionat cu felul tau de a scrie, de a fi, care e mai presus de optimism – esti pozitiva zi si noapte. Multumesc frumos ca-mi schimbi de multe ori dispozitia.Acum, ca m-am mai racorit, vreau sa-ti spun ca m-am apucat de tortul acesta si vreau sa te intreb un lucru: partea uratica a blatului o pun intoarsa pe platou?…sau o asez pe platou cu partea uratica in sus, iar apoi vin celelate doua felii de blat…? Pup si multumesc frumos!

  37. Ana Maria Ciolacu November 10, 2011 at 3:32 pm

    @Anonim Buna, scumpa! Ma bucur tare mult ca ai inceput sa-mi scrii. Nici nu stii cat de important e pentru mine… <3<3<3 Sunt tare fericita ca iti place ce fac si cum fac, si ca pot sa te ajut cumva. Multumesc mult de tot pentru cuvintele minunate!!
    Acum trecem la tortulet. Partea uratica se pune mereu prima, cu fata uratica lipita de farfurie, si restul tortului peste ea. :)Daca am inteles gresit intreabarea si ti-am raspuns altceva decat ceea ce vroiai sa stii revina. Sunt aici! Imi pare rau ca nu am fost la calculator sa-ti raspund imediat. Pupicei si sa-mi scrii de cate ori ai chef. Va fi o mare bucurie pentru mine. Pupicei! xoxoxoxo

  38. Ana Maria Ciolacu December 12, 2011 at 10:29 am

    @Miha :)))) Cunosc eu gustul tau… :)) Si ma dau cu capul de birou si nu-ntleg de ce eu trebuie sa ma ingras si tu nu ?? :))) Pupicei! <3

  39. Ana Maria Ciolacu December 12, 2011 at 10:29 am

    @Cristina Multumesc mult pt cuvintele frumoase, tot ce-i mai frumos pe lume pentru puiutul tau! Pupici! xoxoxo

  40. Ana Maria Ciolacu December 12, 2011 at 10:42 am

    @gaby_d Da, Gabitzule, gustul chiar asa a fost. Minunat… :) Pupicei!

  41. Culinar March 22, 2012 at 10:27 am

    Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe blogul tau la retete. Viziteaza-ma si pe mine, daca vrei.

  42. raluka June 5, 2012 at 6:00 am

    fructele cu care ati decorat erau proaspete toate?sau copngelate?sau unele proaspete altele congelate?Va rog sa imi raspundeti acest detaliu ma intereseaza mult!Tortul arata superb!

  43. Ana Maria Ciolacu June 5, 2012 at 8:21 am

    @MarraMultumesc, Marra ! Ma bucur ca am putut sa iti fiu de folos cumva. Pupici! xoxoxo

  44. Ana Maria Ciolacu June 5, 2012 at 8:27 am

    @ralukaBuna, scumpa mea! Fructele pe care le-am folosit la tortul asta au fost toate proaspete. Poti decora insa cu orice fel de fructe vrei, de sezon. E drept si ca fructele de padure dau alta fata… Nu stiu daca ti-as recomanda sa le folosesti congelate pentru decorat, fiindca ti-ar da probleme. Acelea arata bine pe inghetate,semifreddo,etc. Sper ca am putut sa-ti fiu de ajutor. Te pup si te mai astept pe la mine !
    xoxoxo

  45. raluka June 6, 2012 at 5:34 am

    Multumesc de raspunsuri…snt atat de suparata!!Problema mea e ca nu stiu perioada in care as putea gasi si capsune proaspete si porumbele sau afinele acelea…am fost in piata si afine rosii intr-adevar am gasit si capsune..dar afinele acelea frumos invaluite in manta albastruie nu am gasit cum sa fac?As reproduce tortul intokkmai…sunteti o scumpa si probabil o sa ma sfatuiti..eu lokuiesc in romania.

  46. Ana Maria Ciolacu June 6, 2012 at 8:55 am

    @ralukaAhhh,Ralu… Pai nici nu ai cum sa le gasesti pe toate de sezon, capsunile trecandu-se inainte de a se coace restul. Plimba-te prin mai multe supermarket-uri,piete, daca vrei neaparat, sau inlocuieste afinele cu mure sau dude, sau orice alt fruct inchis la culoare, apoi pune baza pe verde. Pui mai multe ramurele de menta si ai rezolvat problema. Daca nu gasesti nici un fruct de padure de alta culoare decat rosu, atunci cumpara niste afine sau mure congelate, si presara-le inainte de a taia tortul. Daca nu trebuie transportat sau daca nu trebuie sa stea o vesnicie, poti pune doar afinele congelate. :) Sa-mi spui ce-ai facut. :) Pupici, scumpa mea ! xoxo

  47. raluka June 6, 2012 at 11:48 am

    Iubita sunteti!nu trebuie transportat tortul mi-l trebuie doar pt poza:P de restul se okupa mancacioasii mei:P mi-ati deskis orizontul!va pup!

  48. Ana Maria Ciolacu June 6, 2012 at 11:51 am

    @ralukaahaha :))))perfect atunci ! :) Dar te rog, spune-mi tu, am 26 de ani, nu 76. :))) Te pupic !

  49. raluka June 7, 2012 at 8:39 am

    ti-am urmat intokmai sfaturile!si am gasit intr-ub supermarket afine:D capsune sunt afine rosii sunt!mi-am cumparat si menta:D doar ca blatul meu e alb si e mai mic facut 20 cm…te pupik:D urmatorul de la tine este cheesecake-ul cu iaurt-place la iubi:D akum ka tot am afine:P..aa eu am un nikon d 3000 crezi ca pot face efectul acela turbat al culorilor?sa albastresc si mai tare afinele?si sa verzesc si mai tare menta?pusi

  50. Ana Maria Ciolacu June 7, 2012 at 8:51 am

    @ralukaSupeeer ! Ma bucur ca ai reusit sa le gasesti. Daca vrei sa dramatizezi putin culorile, asta se face prin post procesare. Poti sa o faci si cu un program super simplu, ca Picasa. E simplu ca buna ziua. :) Daca nu reusesti, trimite-o si te ajut eu. :) Pups !
    xoxo

  51. raluka June 7, 2012 at 12:21 pm

    ete akuma e la rece tortletzul dar nu il las mult!DA VREAU SA DRAMATIZEZ CULOILE:p VORBA TA:p..ms ca ma ajuti..app expres pt tortu asta mi-am cumparat si curatator zimtat de legume ca sa rad ca lumea ciocolata:P te pupik dulce:P

  52. raluka June 7, 2012 at 4:41 pm

    unde sa-ti trimit poza?imi lasi o id de mess?

  53. Ana Maria Ciolacu June 7, 2012 at 4:44 pm

    Eventual prin mesaj privat de la contact, din bara de meniu.

  54. Monica Mihailescu July 22, 2012 at 5:07 am

    Draga Ana, tortul tau c'est magnifique!!!
    Mi-a placut atat de mult acest tort ca nu am rezistat sa nu il fac pentru azi, de ziua sotului. Tortul meu in momentul acesta sta la frigider si deabia asteapta sa fie impodobit cu fructe. Nici eu nu sunt o mare devoratoare de ciocolata, dar crema cu ciocolata cu lapte m-a dat peste cap ;)Super Buna!! Sper sa fac impresie buna, si deabia astept sa vad reactia sotului la vederea acestui minunat tort cu fructe de padure. Multumesc tare mult pentru reteta draga Ana, si deabia astept sa iti trimit poze cu totuletul gata saptamana asta. Pupici si O duminica frumoasa iti doresc.
    p.s: iti urmaresc blogul cu mare interes si te respect pentru munca depusa. Imi place tare mult ca fiecare reteta e realizata cu mult suflet si foarte bine explicat fiecare pas, multumesc.
    Monica.

  55. Ana Maria Radu August 28, 2012 at 12:11 pm

    Hello Ana Maria! Vreau sa incep prin a te felicita pt munca depusa in bucatarie si pt faptul ca impartasesti cu noi retetele si tips&tricks'urile tale care sunt..wow! De curand am incercat si eu aceasta reteta a tortului “3 ciocolate” pt ca nu m-am putut abtine. Rezultatul: super declicios si multe laude din partea celor dragi care s'au gandit sa il devoreze inainte de a mai avea ocazia sa servesc si eu a doua felie..Insa am avut o mare dezamgaire. Dat fiind faptul ca depun mai multa munca cand ornez tortul decat cand il prepar..am hotarat sa-i uimesc pe ai mei cu alunele caramelizate. Totul a fost ok pana cand am scos tortul din frigider pentru a-l servi. Mare a fost dezamagirea cand am observat ca firele caramelizate nu mai erau. Ce imi sugerezi sa fac in acest sens, cum sa le mentin perfecte si tortul sa nu pateasca nimic? (sper ca nu imi spui sa il ornez cu putin timp inainte sa il servesc :( ) Oricum, pt a nu mai lungi comentariul mai mult decat este vreau sa inchei prin a te felicita inca o data pt tot ceea ce faci si prin a te ruga sa nu renunti niciodata la “a bucatari” Te pupa tot Ana Maria :)

  56. Pingback: Food: Eleven Delicious Chocolate Cakes | justb.

  57. Alex July 2, 2013 at 2:23 pm

    Halo Ana Maria,

    ieri am facut tortul acesta minunat dupa reteta ta. Drept sa spun, a fost mai frumos ornat decat gustos (eu sunt adepta prajiturilor cu fructe inauntru!). Am primit foarte multe laude pentru el, dar eu insami nu am fost 100% multumita de el. In primul rand, cred ca am gresit un pic reteta de mousse au chocolat, am pus in loc de 4g de gelatina, 9 grame, pentru ca asa scria pe pliculet. Din aceasta cauza, mi-a iesit crema un pic mai gumoasa decat mi-as fi dorit. In al doilea rand, mi-ar fi placut un blat moale si ciocolatos. Desi am insiropat bine blatul, nu a fost pe gustul meu, mi-ar fi placut sa iasa mai fin, mai cremos-dar desigur, aici este doar vorba de un “pan di spagnia” si nu poate fi cremos. Nu cred ca a fost vorba de gustul ciocolatei, am folosit doar ciocolata de la Lindt, care zic eu ca e foarte fina. Spune-mi te rog, exista vreun secret cu mousse-ul acesta? Ce altfel de reteta de blat as putea sa folosesc,sa iasa tortul cremos?Nu sunt neaparat adepta torturilor inalte, as putea folosi si un singur blat mai mare pe care sa pun doar un strat de crema! Multumesc anticipat pentru raspuns si multe salutari. In rest, totul a fost ok, prieteni de-ai mei mi-au facut deja “comenzile in avans” pentru aniversarile lor…deci tortul a avut maaare succes
    Sunt foarte curioasa ce tort vei face anul acesta de aniversarea prietenului tau!? Abia astept reteta noua!
    Sincere salutari si multumesc din suflet pentru ca ne incanti cu atatea idei frumoase (si bune!).

    Alex

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.