Côte d’Azur – Saint Tropez

plaja st tropez2
Afara este atat de cald… Iar neuronul meu sufera groaznic… Oare-a facut insolatie ieri la piscina? *__* Cert este ca gatesc cat pot de putin si rapid, usor si racoritor, si nu stiu cum sa fac sa nu intru in bucatarie… Da, eu cea care de obicei sunt in stare sa dorm acolo. :(( Detest frigul, insa cele 40°C de-afara nu ma ajuta deloc sa iubesc caldura. Daca va intrebati de ce nu am aer conditionat, e pentru ca suntem amandoi intoleranti… Dupa 3 minute de “expunere”, ne apuca niste migrene care ne tin cate-o zi intreaga. Dar oricum, parca tot mai bine e vara. Vedeti? Despre asta vorbeam cand am pomenit de insolatie! M-am dezechilibrat total. *__* Offff, cat e de cald… Vreau in vacanta din nou… Inca 13 zile si vom sta tolaniti (la umbra, ca ne-am bronzat destul vara asta) in Rhodos. Abia astept !! Pana atunci, sa insir cateva informatii (destul de noi si pentru mine) despre incantatorul, unicul si inegalabilul St Tropez…
Saint-Tropez este un oraş în Franţa, în departamentul Var, în regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, pe ţărmul Mării Mediterane. Are aproximativ 6 mii de locuitori. Este una din cele mai renumite staţiuni de pe Coasta de Azur. La Saint-Tropez se află muzeul Annonciade cu una din cele mai bogate colecţii de tablouri ale impresioniştilor francezi.
Numit Athenopolis de către greci, Heraklea de către romani, oraşul Saint-Tropez îşi datorează numele călugărilor abaţiei St. Victor de Marsilia, care au botezat locul ce se afla în posesia lor, ca San-Tropes.
Aceştia au construit acolo o capelă numită Sancti Tropetis, în memoria martirului Tropetius sau Tropes. Acesta a fost intendentul lui Nero şi a fost martirizat şi decapitat în anul 68, corpul lui fiind lansat pe apă alături de un cocoş şi un câine şi, se spune, că a ajuns până în zona unde se află localitatea.

Saint-Tropez a fost locuit încă din anul 599 i. Hr de către greci, mai apoi de romani şi mai apoi de franci. Fiind un punct maritim important pe harta lumii, acesta se dezvoltă rapid, iar la începutul secolului XX, portul devine cunoscut graţie lui Guy de Maupassant şi Paul Signac.
Celebritatea şi-a câştigat-o graţie unei starlete, Brigitte Bardot, care în anii’50-60 venea des la Saint-Tropez şi îşi făcea apariţia în costume de baie sumare. Imaginea cu ea pe plajă a făcut înconjurul lumii. În fiecare an, pe 15 iunie, locuitorii din Saint Tropez sărbătoresc “La Petite Bravade” – rezistenţa lor eroică în faţa atacului spaniolilor din 1642. Pentru aceasta, locuitorii îmbracă costume de epocă sau îşi poartă sfinţii patroni ai oraşului şi îi opresc la fiecare răspântie. În amintirea atacului spaniol, trag de zor cu muschetele. Zgomotul infernal făcut de zecile de arme încărcate cu fulimicoton zguduie ferestrele pe o rază de un kilometru în jurul pieţei centrale şi se aude înainte de intrarea în portul – acum – turistic. (sursa)
Iar acum ca stiu si eu mai multe despre Saint Tropez, impart cu voi cateva din pozele care au supravietuit transferului problematic de pe cardul meu de memorie in aparatul surorii mele, apoi pe notebook-ul nepoatei care nu inghitea cardul meu… Chiar imi pare rau, dar nu-i nimic, am gasit un motiv in plus sa ma intorc atat cat pot de repede: *__* Poze mai multe cu un obiectiv mai bun, si o sedere mai lunga, fiindca e pur si simplu mirific. *__*

Ah, si ce se poate manca in St Tropez altceva decat muuulte fructe de mare? Btw, delicioase… Toate!! Proaspete si bine gatite. *__*
saint tropez 21

Va doresc o saptamana racoroasa, si sa ne-auzim numai de bine ! Voi reveni in curand cu poze si povestiri despre restul vacantei.
(Visited 482 times, 1 visits today)

14 Comments

  1. ghiocel07 August 26, 2011 at 5:19 pm

    Am trecut de cateva ori prin St Tropez. Frumoase locuri dar mult prea cald pentru mine. In iunie cand mergem noi este cat de cat acceptabil.

  2. LauraAdamache August 26, 2011 at 8:58 pm

    Superbe pozutele, scumpa mea si superba Coasta de Azur!! Mi-ai trezit niste amintiri taaaaare frumusele, sa stii, si-ti multumesc pentru asta.
    Scumpa, referitor la sandalutele tale cu care ai strabatul Parisul, vreau sa iti spun ca sunt superbe in comparatie cu ale mele.:))))
    Inainte de vacanta mi-am luat niste sandale oribile pur si simplu, cu talpa de pluta si pe dinauntru si pe dinafara dar sunt atat de comode ca rar m-am despartit de ele in vacanta.
    Cris nu le suporta dar nu putem sa ne urcam pe munti sau sa mergem ore in sir prin oras pe tocuri, nu? :))))
    Pup cu mare drag si vacanta minunata in Rhodos!!

  3. Zazuza's Gulaschsuppe August 27, 2011 at 6:46 am

    de-asta ii zice de azur :)), uite ce culori superbe! te pup!

  4. Anunturi Iasi August 28, 2011 at 5:41 pm

    Buna ziua
    Numele meu este Constantin Iacob si va propun sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
    O zi buna va doresc.

  5. Delicioasa August 29, 2011 at 8:57 am

    Ah, Saint Tropez… Cuibusorul nostru de nebunii vara de vara :) Stii ca prima data cand am ajuns acolo mie nu mi-a placut? Am stat numai o ora, a fost foarte aglomerat, am mancat prost… A trebuit sa revenim pentru a descoperi pitorescul satucului de pescari, plajele fantastice din Ramatuelle si super restaurantele, dar de atunci tot revenim. Super poze, super amintiri. Te pup! xoxo

  6. Antonina August 29, 2011 at 10:18 am

    N-am ajuns acolo, off ;(( dar clar am pus Saint Tropez pe lista!! superbe poze.. multumim tare ca ni le-ai impartasit! Pupici si o saptamana minunata!

  7. Ana Maria Ciolacu September 1, 2011 at 10:27 pm

    @ghiocel07 Asa e, e destul de cald. Nici eu nu suport bine caldura, la fel ca si frigul, insa e tare frumos acolo…

  8. Ana Maria Ciolacu September 1, 2011 at 10:38 pm

    @LauraAdamache Laurica, frumoasa mea,ma bucur ca-ti plac pozelefacute cam din graba, dar macar oglindesc cat de cat ceea ce am vazut.
    Cat despre sandalele de cosmar, omniprezente in toate pozele, chiar nu pot crede ca exista altele mai urate. :))))))) Chiar mi-e peste puteri… :)))) Marco in clipa in care le-a vazut a inceput sa rada tinandu-se de burta… :))) Asta si pt ca eu de obicei port pantofi cu toc de la 12 cm in sus, chiar daca sunt inalta, deci cand m-a vazut cu alea in picioare a innebunit de ras. :)) Si stiu sigur ca nu as fi rezistat fara ele nici macar 2 ore, la ritmul in care am mers. :) Asa ca te inteleg perfect si-mi pun manutele care le-au cumparat. :))) Pupicei scumpa mea, si multumesc de vizita. xoxoxoxo

  9. Ana Maria Ciolacu September 1, 2011 at 10:40 pm

    @Anunturi Iasi Dl Constantin, va multumesc mult pt propunere, insa nu sunt interesata deocamdata in schimb de linkuri. Va doresc si eu o zi minunata.

  10. Ana Maria Ciolacu September 1, 2011 at 10:44 pm

    @Delicioasa Am vazut ca va place la Saint Tropez… Si cui nu-i place?? Eu ma intorc cu prima ocazie. Mie mi-a placut la nebunie din prima, parca nu era chiar groaznic de aglomerat si mancarea a fost minunata. Abia astept sa-l iau pe Marco si sa ne petrecem mai mult timp acolo. Chiar ca super amintiri… Pupicei, hun!
    xoxoxoxo

  11. Ana Maria Ciolacu September 1, 2011 at 10:47 pm

    @Antonina O sa ajungem oriunde dorim, sanatate si vointa sa avem, ca locuri frumoase sunt, slava Domnului. Ma bucur ca ti-au placut pozele. Te pupic si eu si iti doresc o saptamana minunata. :*:*

  12. Anonymous December 13, 2011 at 9:00 am

    Doamne,ce album frumos,nu este poza care sa nu-mi placa…visez de ceva timp la St.Tropez….poate la anul…sa speram

  13. Ana Maria Ciolacu December 13, 2011 at 9:03 am

    @Anonim Multumesc ! Ma bucur ca-ti place! StTropez e minunaaatt… Inarmati-va doar cu… apa. :))) Costa mai mult un litru de apa decat o farfurie de scoici. :))))) Am platit si 8 euro pe 1 litru, la restaurant. :))) In rest totul e fantastic. Pupici!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.