A mai trecut un an… Haideti sa-l uitam !

Pentru omenire 2011 a fost  un an catastrofic ce se doreste a fi uitat. Plin de razboaie, crize, revolutii, schimbari, uragane, tornade, inundatii, cutremure, tsunami, eruptii vulcanice, calduri, geruri uriase, asa cum nu s-au mai vazut de sute/mii de ani… In istoria pe care o cunoastem nu exista nici un precedent al acestui lant de dezastre. Un cocktail periculos care ne-a facut pe toti sa cugetam mai intens. Nici un an din viata mea nu a fost atat de zdruncinat de factori externi. M-am regasit cu lacrimi in ochi in fata televizorului uitandu-ma la stiri teribil de des, si nu pentru ca am eu o problema, ci pentru ca oamenii sunt din ce in ce mai rai, aceste dezastre mie nu imi par deloc naturale, iar eu nu pot sa nu ma intreb incotro mergem ?… Puteti sa ma declarati fan al teoriei conspirationiste insa eu NU CRED… Nu pot crede si nu am crezut niciodata in viata mea de adult in ceea ce ne vand pe paine televiziuni si ziare cumparate de oameni influenti, influenti cat nu ne putem imagina vreodata… CITITI, oameni buni ! Cititi urletele mute ale celor care nu tin partea nimanui, si pe care nimeni nu-i aude… Fiindca nu le e permis sa spuna adevarul la TV, iar pentru multi ceea ce nu vad pe sticla, nu exista… Informati-va, cautati adevarul, si poate doar asa stra-nepotii nostri vor sti cu ce se lupta intr-o buna zi… Tehnologia de azi, de care noi habar n-avem, si nici nu vom avea curand, poate provoca lucruri de neimaginat! Unii vor alege sa traiasca intr-o lume de vis, si ii inteleg si le respect modul de viata… Suntem liberi sa traim cum vrem. Eu visez destul cand dorm, si consider ca nu am nevoie sa traiesc visand… Ca indivizi suntem neputinciosi, dar o trezire generala poate ca va da o sansa urmasilor nostri… Cum vi se pare ilustratia de mai jos? Ceea ce indica acele ceasului va spune ceva? 3, 11 ? Ei bine, au fost scrise in 1981 si publicate sub forma de pocket box in 1994. Si sunt mai bine de 300, care de care mai socante. Socante, fiindca incet incet se intampla toate… Si aici nu vorbesc de prezicatori, ci de evenimente planificate, dorite. Vorbesc de sistemul “creeaza problema pentru a vinde solutia”. Haideti sa aruncam ochelarii de cal, si sa vedem cate se intampla, chiar si la o aruncatura de bat ! Japan-earthquake-Combined Disaster-2011

Ciudat post pentru prima zi a anului pe un blog culinar, stiu… Dar cine trece pe-aici s-a obisnuit cu momentele mele de destainuire si cugetare… Si stie cat sunt de  vesela si optimista, dar asta nu inseamna ca sunt si oarba sau imuna la ceea ce ma inconjoara. Am trait momente minunate in anul ce-a trecut, si voi pastra doar acele amintiri vii in memoria mea. Restul vor ramane o cicatrice adanca pe care o voi purta mereu, vrand-nevrand. M-am asezat la calculator cu intentia de a face doua banale urari de “La multi ani”, si uitati-va si voi ce-a iesit… Total involuntar… Nu am putut sa nu vorbesc despre ce-a fost, fiindca eu nu ignor trecutul, il privesc atent, de sus, pentru a putea culege o farama de intelepciune pentru viitor. Nu vreau sa intunec ziua nimanui, fiindca nici a mea nu e intunecata, chiar dimpotriva ! Incerc doar sa tin ochii deschisi… Si-acum haideti sa fac cele mai sincere urari, din sufletul meu, pentru noi toti…

Sa avem un 2012 in care sa privim si sa vedem cu adevarat, un 2012 in care sa intelegem ca suntem prea mici pentru a ne preocupa doar de noi insine, de viciile si problemele noastre, si sa dam mana cu mana, in pace si intelegere, pentru a fi puternici ! Sa avem un 2012 in care sa fim mai buni, mai toleranti cu toti cei care nu sunt ca noi, sa fim mai darnici, mai iubitori, mai intelepti, si sa zambim tuturor, fiindca un zambet nu costa nimic, dar poate schimba multe… La multi ani !

(Visited 61 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. Emily January 1, 2012 at 3:35 pm

    ca bine zici! Sa dea bunul Dumnezeu sa avem cu totii un an mai bun, un an plin de impliniri si de bucurii! Te pup draga mea si-ti doresc din suflet LA MULTI ANI!
    2012 fericit

  2. Anonymous January 1, 2012 at 4:20 pm

    La multi ani, Ana Maria! Sa ne dea Dumnezeu un an mai bun tuturor! Te pup si te imbratisez cu drag,Mi

  3. Raluca January 1, 2012 at 7:22 pm

    Am citit cu atentie fiecare cuvintel si singurul comentariu pe care il pot face e: BRAVO ANA! :) Iti doresc un 2012 minunat!

  4. Yolanda January 2, 2012 at 7:47 am

    Draga mea Ana Maria,
    Am citit pe telefon ceea ce ai scris mai devreme si m-am gindit sa iti scriu citeva rinduri.
    Se spune ca dupa perioada aceasta in care toata lumea sarbatoreste si petrece, la inceput de an se instaleaza un fel de blues. Este normal sa ne gindim la viitor, la sensul si scopul vietii si incotro se indreapta toate aceste lucruri. Anul trecut au avut loc atit de multe evenimente care m-au impresionat, cutremurul din Japonia fiind cred primul pe lista prin magnitudinea sa (no pun intended).
    Chiar in urma cu citeva minute la antena 3 era o stire depre explozii solare si planete care vor lovi planeta Pamint in anul 2012 iar cei ce preziceau asemenea evenimente erau numiti “alarmisti”.
    Avem multe motive de ingrijorare si multe semne de intrebare, insa as vrea sa redau citeva pasaje/versete din Biblie ca raspuns la ceea ce ai scris.
    In primul rind, Biblia spune ca pamintul NU va fi distrus.
    Cind Noe a iesit din arca si a aparut curcubeul, Dumnezeu a facut urmatoarea promisiune: “8 Şi Dumnezeu le-a mai zis lui Noe şi fiilor lui care erau cu el: 9 „Iată că eu închei un legământ cu voi şi cu urmaşii voştri, care vor veni după voi, 10 şi cu toate sufletele vii care sunt cu voi, dintre păsări, dintre animale şi dintre toate creaturile vii ale pământului care sunt cu voi, de la cele care ies din arcă până la toate creaturile vii de pe pământ. 11 Da, închei un legământ cu voi: nicio carne nu va mai fi nimicită vreodată de apele unui potop şi niciodată nu va mai fi vreun potop care să distrugă pământul“ (Geneza 9/8, 9, 10, 11)

    In Psalmi 104/5 scrie: “Tu ai aşezat pământul pe temeliile lui şi el nu se va clătina pe timp indefinit, da, niciodată.”

  5. Yolanda January 2, 2012 at 7:48 am

    Sint foarte multi oameni (astrologi, prezicatori, vindecatori sau tamaduitori) care incearca sa desluseasca ceea ce ne rezerva viitorul. Isus a spus referitor la acest lucru cind se afla pe Muntele Maslinilor: Luati seama ca nimeni sa nu va induca in eroare pentru ca vor veni multi in numele meu, zicind “Eu sint Cristosul” si ii vor induce pe multi in eroare. Matei cap 24/ versetele 4 si 5.

    Si in continuare o sa citez din Biblie referitor la ceea ce ai scris: cap 21 din Luca/ vers 7 la 19. Isus a fost intrebat de discipolii sai cind vor avea loc “ultimele zile”. Isus a raspuns:

    “7 Atunci ei l-au întrebat, zicând: „Învăţătorule, când vor avea loc aceste lucruri şi care va fi semnul când aceste lucruri vor trebui să se întâmple?“ 8 El a zis: „Luaţi seama să nu vă lăsaţi induşi în eroare! Pentru că vor veni mulţi în numele meu, zicând: «Eu sunt acela» şi «Timpul potrivit s-a apropiat». Să nu vă duceţi după ei! 9 Iar când veţi auzi de războaie şi tulburări, să nu vă îngroziţi. Fiindcă mai întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri, dar sfârşitul nu va veni imediat“.
    10 Apoi le-a mai zis: „Se va ridica naţiune contra naţiune şi regat contra regat, 11 vor fi mari cutremure de pământ şi dintr-un loc în altul epidemii şi lipsuri de alimente. Vor fi privelişti înfricoşătoare şi, din cer, semne mari.
    12 Dar, înainte de toate aceste lucruri, vor pune mâna pe voi şi vă vor persecuta, vă vor preda sinagogilor şi închisorilor şi veţi fi târâţi înaintea regilor şi a guvernatorilor din cauza numelui meu. 13 Aceasta vă va da ocazia să depuneţi mărturie. 14 Puneţi-vă deci în inimă să nu vă gândiţi dinainte cum să vă apăraţi, 15 căci vă voi da o gură şi o înţelepciune căreia toţi împotrivitorii voştri nu vor putea să i se împotrivească, nici să o contrazică. 16 Veţi fi predaţi chiar de părinţi, de fraţi, de rude şi de prieteni, iar ei îi vor da la moarte pe unii dintre voi. 17 Şi veţi fi urâţi de toţi oamenii din cauza numelui meu. 18 Dar niciun fir de păr de pe capul vostru nu va pieri. 19 Prin perseverenţa voastră vă veţi câştiga sufletele.”

  6. Yolanda January 2, 2012 at 7:48 am

    Asa cum ai scris si tu, in lume sint foarte foarte multi oameni rai. Poate rai este un adjectiv generic, insa toata rautatea, lacomia, lipsa de compasiune si cruzimea care caracterizeaza multa lume si-a pus amprenta asupra societatii in care traim. Este f multa nedreptate in lume. In Revelatia 11/18 scrie ca Dumnezeu ii va distruge pe cei ce distrug pamintul.
    “si sa-i distrugi PE CEI ce distrug pamintul”
    Biblia nu vorbeste despre distrugerea pamintului. De ce ar distrge Dumnezeu ceea ce a creat? O planeta atit de frumoasa. Perfecta.

    Cred ca nu exista intrebare pe care sa nu ne-o punem si sa nu putem gasi raspuns in aceasta carte minunata pe care atit de multi oameni au vrut sa o distruga si sa o discrediteze.
    Insa cuvintul lui Dumnezeu va dainui pentru totdeauna.
    Chiar in Faptele Apostolilor capitolul 5/38-39 scrie:
    “Nu vă legaţi de oamenii aceştia, ci lăsaţi-i în pace (pentru că, dacă acest plan sau această lucrare este de la oameni, va fi distrusă, dar, dacă este de la Dumnezeu, nu-i veţi putea distruge). Altfel, s-ar putea să fiţi găsiţi luptând chiar împotriva lui Dumnezeu“.
    Biblia ne da multa speranta pentru ca ea nu a mintit niciodata. Tot ceea ce a fost profetit, s-a implinit iar toate promisiunile pe care le-a facut Dumnezeu s-au implinit si restul urmeaza sa se intimple.
    In Iosua 23/versetul 14 scrie: “Acum, iată! Astăzi eu mă duc pe calea întregului pământ. Voi recunoaşteţi din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru că niciun cuvânt dintre toate cuvintele bune pe care vi le-a spus Iehova, Dumnezeul vostru, n-a rămas neîmplinit. Toate vi s-au împlinit. Niciun cuvânt dintre ele n-a rămas neîmplinit.”
    Sa nu ne temem de ziua de mine pentru ca daca vom cauta adevarul asa cum ai spus si tu, vom putea dormi linistiti fara sa ne fie frica de asteroizi si explozii solare care vor pirjoli pamintul.
    Inainte ca Moise sa treaca Marea Rosie, le-a spus israelitilor: “nu va temeti! Ramineti neclintiti si veti vedea salvarea lui Iehova pe care o va infaptui azi pentru voi”. Exodul 14/13.

    Biblia vorbeste despre un viitor luminos, despre planeta Pamint care va fi transformata in paradis, asa cum la inceput Dumnezeu a creat omul si i-a dat Gradina Eden ca locuinta.
    Acesta a fost de la inceput scopul lui Dumnezeu iar noi nu ar fi trebuit niciodata sa imbatrinim si sa murim 
    “El a facut orice lucru frumos la timpul lui. A pus in inima oamenilor chiar si vesnicia”… Eclesiastul 3/11
    Te imbrastisez cu drag si cu ocazia aceasta vreau sa iti spun ca ador foodblogul tau. Esti foarte talentata si faci niste fotografii minunate.

  7. Mayyadah January 2, 2012 at 7:55 am

    Este intelept,miscator si mobilizator. Nu poti ramane insensibil,iar eu subscriu total. Si eu privesc anul ce-a trecut ca fiind cel mai cenusiu an din viata mea, in plan personal si nu numai. A fost un an in care parca moralitatea, bunul simt,onestitatea,compasiunea au existat doar ca si cuvinte sau poate ca nici macar atat.
    Ma bucur si ma incearca sentimentul sperantei citind comentariul tau, ca asa cum spui, informandu-ne, schimbandu-ne atitudinea de neputinta, vom reusi sa dam o alta fata acestei lumi, pt copiii nostri si pentru copiii copiilor nostri, daca noi nu vom mai apuca sa vedem schimbarea.
    Iti doresc sa ai un an insorit, cu realizari care sa-ti bucure sufletul si sa te implineasca !

  8. Sara & Miki January 2, 2012 at 10:40 am

    La multi ani, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!

  9. Sabina January 2, 2012 at 12:15 pm

    La multi ani, Ana! Fie ca 2012 sa fie un an mai bun pentru toata lumea :)

  10. Elena Toma January 2, 2012 at 8:47 pm

    Ana, achesez la ce ai spus si te inteleg, pentru ca si eu am avut aceeasi tentatie, sa fac un post mai neobisnuit, ne culinar, mai ales ca am fost cu familia, rupta de net cateva zile. Daca as putea, as sterge cu buretele 2011 din memorie, pentru ca ce s-a intamplat pe planeta s-a intamplat la alta scara si in viata mea. A fost un an tumultos, desi nu a fost an bisect – 2012 va fi! – cu suisuri si coborasuri abrupte, am pierdut pe cineva foarte drag… In fine, sper din toata inima sa ai un an cu multe reusite, sanatate cu bogatie spirituala si materiala si multi prieteni in jurul tau!

  11. Kadia January 2, 2012 at 10:37 pm

    La multi ani, Ana! Un pic cam serios postul pau, dar frumos scris… eu iti doresc numai bine si ma bucur ca anul trecut am descoperit locul tau “virtual”, care-mi place atat de mult. Sa speram ca anul acesta va fi mai frumos si mai linistit in istoria omenirii :*

  12. Bunica January 3, 2012 at 3:41 pm

    La multi ani scumpa si anul acesta nou sa-ti aduca numai bucurie in suflet!

  13. Gabriela {What Liberty Ate} January 3, 2012 at 6:07 pm

    Mi-ar placea sa vad mai multe posturi de genul acesta, nu neaparat pe acest subiect, dar pe o tema mai profunda. Blogurile culinare au intr-adevar, implicit, un subiect anume impus oarecum de norme, insa pana la urma nu suntem facuti numai ca sa mancam si sa ne delectam cu cele bune ale vietii. Trebuie sa vedem si partea mai putin frumoasa a vietii si sa nu o ignoram. Din pacate foarte putine bloguri (indiferent de natura lor) discuta subiecte serioase si uita de caterinca si partea roz a vietii. Imi place ca ai inceput anul prin ceva profund. Te pup

  14. leni January 5, 2012 at 4:11 pm

    Mi-a fost teama sa scriu pe un blog culinar ce-mi doresc pentru 2012,am refuzat sa ma mai gandesc la ce mi-am propus pe 2011 si nu am realizat, am fost suparata pe mine ca nu am fost in stare sa sar toate gropile care se deschideau in fata mea ca niste guri flaminde si ma taram pe marginea lor cu sufletul ghem candindu-ma la copilul meu la familia mea si la toata munca pe care am depus-o pentru a trai o viata decenta intr-o tara in care nimic nu mai este decent si totul este o jungla.Acum 10 ani cand fratele meu a ales Italia l-am judecat si am fost atat de revoltata pe el ca pleaca in loc sa stea sa traga alaturi de noi pentru tara in care s-a nascut pentru meleagurile natale;acum il felicit ca a ales acel drum,si ma bucur pentru el, pentru toti cei care au ales sa traiasca asa cum vor! Pentru el ,pentru toti cei care s-au gandit sa se trezeasca in 2012 le doresc in primul rand sanatate si sa le reuseasca tot ce si-au propus pe acest an. La multi ani,Ana, ma bucur ca te-am cunoscut , si ma bucur ca ne-ai provocat la uitare …duca-se in colo an blestemat si haide-ti sa privim cu optimism ce urmeaza sa vina!Dumnezeu sa ne ajute, si sa avem in primul rand incredere in noi!!!!!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.