Împreună putem! Haideţi să o ajutăm pe Ramona să meargă din nou !

Singurul lucru pe care vi-l cer astăzi este să vă opriţi preţ de câteva minute din haosul cotidian şi să o vedeţi cu ochii inimii, să o priviţi ca pe o prietenă, o soră, un copil, ca pe o persoană care nu mai are ceea ce noi, majoritatea avem, fără nici un efort, şi fără să mulţumim nimănui…

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=uy3h1ErwILc&feature=youtu.be” width=”640″ height=”360″ jwplayer=”autostart=true”]

Numele ei este Ramona Ciobanu, şi până acum 6 ani era o persoană normală, plină de viaţă, ca mine şi ca tine, cu un iubit, hobby-uri şi o carieră de succes. Şi ea gândea la fel ca noi, că “nu mi se poate întâmpla tocmai mie”… Într-o zi de Paşti a plecat cu prietenii la mănăstirea Tismana, unde însă nu a mai ajuns, fiindcă la jumătatea drumului a suferit un teribil accident rutier, care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Diagnosticul medicilor neuro-chirurgi avea să fie crunt: traumatism vertebro-medular-cervical la nivel C5-C6 cu lezarea gravă a măduvei spinării.

Ramona spune: “După 3 zile am fost operată, vertebrele au fost puse la loc şi fixate cu o plăcuţă metalică. Au urmat 3 luni grele de recuperare în cadrul spitalului, luni în care am încercat să mă obişnuiesc cu ideea că 99% din lucrurile pe care le făceam nu aveam să le mai fac poate niciodată pentru faptul că de la gât în jos nu puteam să SIMT şi să MIŞC nimic: TETRAPLEGIE. Nu m-am obişnuit cu ideea. Şi nu mă voi resemna. Nu se termină aici. Aici ÎNCEPE.”

M-au cutremurat puterea şi determinarea ei ! M-am pus în locul ei şi am realizat că eu nu aş fi fost atât de puternică, nu cred că aş fi avut atâta tărie, şi o admir cu toată fiinţa mea ! Când am înţeles că este un caz recuperabil, mi s-a umplut inima de speranţă. Din păcate, însă, familia ei nu mai are resurse financiare pentru a continua. Ramona lucrează zilnic, câte 8 ore, cu 3 terapeuţi, iar acest tratament care a ajutat-o să îşi recupereze o parte din braţe şi puţin echilibru în şezut, costă 24 000 Euro pe an. Până acum, s-au strâns doar câteva sute… Ştiu că timpurile sunt grele pentru noi toţi, şi că mereu am mai avea nevoie de ceva. Dar eu cred în puterea colectivă, cred în “Dar din dar, se face Rai”, cred că fiecare ştim că nu păţim nimic dacă renunţăm la o măruntă cheltuială în plus, la o bluză sau la o ieşire în oraş. Şi mai cred că E POSIBIL SĂ O AJUTĂM ! Picătură cu picătură, se face lac, nu uitaţi ! Nu trebuie să ne sperie suma, puterea uniunii a făcut întotdeauna miracole. E de-ajuns să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, şi să facem ca povestea ei să ajungă la cât mai multe persoane cu suflet, care împreună, renunţând la un lucru mărunt, vor da o şansă Ramonei să se ridice din scaunul cu rotile, în care este ţintuită. SE POATE !

Haideţi să nu citim, să spunem “săraca fată”, şi să trecem mai departe la plăcerile cotidiane ! Văd că toată lumea ţine post şi e religioasă, văd că toţi vorbesc şi postează despre Dumnezeu şi despre cum trebuie să fim buni. Eu nu vorbesc despre asta, fiindcă e un lucru pe care vreau să îl ţin în sufletul meu. Religia mea sunt inima şi acţiunile mele, religia este despre a fi om, cărţile sfinte sunt manuale care ne învaţă să fim buni! Eu am citit o parte din cărţile sfinte, şi vă pot spune că toate ne învaţă acelaşi lucru, fie că mâncăm legume sau ne rugăm îndreptaţi spre un anumit punct cardinal. Am învăţat că nu suntem perfecţi, dar că putem fi mai buni, dacă ne dorim asta! Se apropie sărbătorile Crăciunului… Puteţi să îmi spuneţi tot ce doriţi, nu mă supăr, dar eu ţin să vă spun părerea mea sinceră: nu se devine un bun ortodox, un bun catolic, un bun musulman, o bună persoană, mâncând legume sau făcând mătănii, sau distribuind versete pe Facebook. Vreţi să simţiţi spiritul Crăciunului ? Şi aici mă refer la partea umană, nu la cea comercială… Fiţi buni, atunci ! ESTE OM CEL CARE ÎŞi AJUTĂ APROAPELE DIN PUŢINUL PE CARE ÎL ARE ! Haideţi să fim oameni, şi să întindem cu toţii o mână pentru a o ridica pe Ramona din acel cărucior ! ÎMPREUNĂ PUTEM REUŞI !

Ciobanu Ramona Elena
Raiffeisen Bank-SMB
cod SWIFT RZBRROBU
RON: RO14 RZBR 0000 0600 0890 6196
EURO: RO30 RZBR 0000 0600 0890 6199

 

(Visited 418 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.