Adana Kebap

Adana kebap e  foarte raspandit in Turcia si poate fi gasit oriunde,insa cel mai bun  il veti manca intr-un restaurant unde cheful e din Adana.
_MG_0035 (3)
Ingrediente:
500 g carne tocata de miel
100 g grasime de miel
1/2 sau 1 lingurita fulgi de ardei iute
sare
Mod de preparare:
In acest kebap nu se pune absolut nimic in afara de ingredientele de mai sus.
Sunt chefi care gatesc doar acest tip de kebap si au acel “ceva” si stiu cum sa il faca extraordinar.Sa nu mai socotim faptul ca aleg ei animalele abia sacrificate,doar miei de sex masculin,si folosesc pulpa dreapta.O curata de nervi/piele o toaca o singura data nu foarte fin,apoi o framanta cu mana adaugand sare,grasimea de miel tocata marunt si fulgii de ardei rosu iute lasati la inmuiat.Asta ajuta la intensificarea culorii si la faptul ca fiind uzi,se lipesc bine de carne,si nu exista riscul ca in timpul coacerii deasupra carbunilor sa cada fulgi de ardei si sa ia foc,compromitand rezultatul final.
Framanta bine cca 10 minute,carnea cu sare si fulgi de ardei apoi lasa peste noapte la frigider.Puteti lasa si cateva ore daca nu aveti timp.
Inainte de a gati kebap-ul , formeaza bile de carne de marimi egale,(eu am facut 6) si trec shish-ul prin mijlocul bilei.
_MG_0010 (4)
Cu mana uda modeleaza carnea pe sish,astfel incat sa se alungeasca si sa se subtieze.Partea asta va trebui sa o faceti cu grija,sa nu lasati goluri in carne,nici sa strangeti incat sa ramana carnea doar pe o parte.Daca o faceti cu calm,e totul in regula.
Povestindu-va asta am cam spus tot,ca e ceea ce am facut si eu, doar ca bineinteles nu am gatit kebap-ul pe barbeque, ci pe grill. Nu se lasa sa se prajeasca bine pe o parte si apoi se intoarce,ci se intoarce destul de des.Va trebui sa gasiti punctul corect,nici crud nici prea prajit,fiindca tinde sa fie tare in variantele extreme.
_MG_0015 (4)
Se serveste cu lavaş , un tip de lipie turceasca, cu salata de ceapa rosie cu sumac, cu rosii si ardei capia pe grill si cu nelipsitul pilav.Eu am servit cu Nohutlu pilav (pilaf cu naut).Alaturi se bea un pahar de şalgam suyu,care ar fi suc de gulii cred, insa la cat de turkish food addicted eram, nu am reusit niciodata sa beau mai mult de o inghititura.Pentru mine era o chestie supranatural de oribila.Insa e foarte sanatos si multora le place.Whatever : ) !
Oricum,super bun.De mancat neaparat daca ajungeti in Turcia,si de incercat acasa daca sunteti siguri ca gasiti carne de miel proaspata si nu de oaie batrana.Enjoy!
(Visited 517 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Delicioasa December 22, 2010 at 1:06 pm

    Ce pofta mi-ai facut! Delicios… Imi aduce aminte de Istanbul… Again :)

  2. Ana M. Ciolacu December 22, 2010 at 3:31 pm

    Ooo,da…Istanbul…Orasul magic…Ce dor imi e…Cat de curand trag o fuga ca nu se mai poate…Pupici!

  3. ChefChilly December 22, 2010 at 8:18 pm

    Uuu yummy – adana e preferatul meu… doar ca in Ro nu prea gasesti carne tocata de miel :( pup

  4. Ana M. Ciolacu December 22, 2010 at 11:41 pm

    Si in Italia e problema cu carnea tocata de miel,insa sunt atat de multi marocani etc,incat sunt multe macelarii arabe,unde carnea e mai buna din cauza metodei in care sacrifica animalele.Lor nu le permite religia sa ii ucida cum fac italienii (care vand o carne nu chiar minunata) si statul le-a acceptat cererea.Au o carne mult mai frageda tocmai din cauza asta,si de multe ori, mai buna.Eu la ei gasesc carne buna de miel.In Bucuresti sunt macelarii arabe,nu?Sa incerci daca iti vine in minte una.Pupici!!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.