Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana

IMG_0014 (12)
Un aperitiv delicat cu un gust cremos si delicioooss…Puteti impleti aluatul sub forma de  cosulete sau sa procedati muuult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.
Am aceasta reteta de la o scumpa prietena,colega de liceu,Ana Maria,careia ii multumesc si dedic aceste gustari divine,cu mici modificari.Pupici Ana,scumpa mea !!
Ingrediente:
2 pachete aluat foietaj
1 albus pt uns
2 cepe
2 ardei grasi rosii (eu am avut doar verde)
35 g unt (sau ulei masline)
6 linguri vin alb sec
200 ml smantana
350 g creveti curatati
sare ,piper
Mod de preparare:
Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220 grade.
IMG_0003 (8)
Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,insa eu am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.Eu am lasat cam mult spatiu intre benzi,voi sa le apropiati mai mult.
IMG_0005 (19)
Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.Le scoatem si le punem deoparte.Eu din al doilea pachet de aluat am decupat cercuri de 10 cm in diametru si le-am dat la cuptor.
IMG_0007 (12)
Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii.ii lasam  3 minute si ii scoatem cu o paleta.
Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.Taiem feliute si ardeii si ii adaugam.Lasam 1-2 minute,apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.Turnam smantana si amestecam bine.
Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam  cateva minute,pana sosul scade bine.
IMG_0012 (9)
Umplem cosuletele,sau daca alegem varianta discurilor,le taiem in 2 si le umplem.

IMG_0018 (7)
Sooo veryyyy delicious…

(Visited 399 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Ana M. Ciolacu December 11, 2010 at 11:18 pm

    Lasa ca am vazut eu si blogul tau,mai mai ca plangeam langa pc de pofta…Maine “dulciuri” scrie pe mine!!! :)) Ador torturile tale !!!

  2. Alexuta February 8, 2011 at 9:08 pm

    Excelente ! Le-am facut duminica si tare ne*a parut rau ca nu am facut portie dubla.Ai un blog exceptional! Multumim mult pentru toate retetele si informatiile pe care ni le dai.Te pup !

  3. Ana Maria Ciolacu February 8, 2011 at 10:13 pm

    Ahh,exact asa am patit si eu Alexuta scumpa ! Data viitoare fac mai multe,ca tremuri si mananci, atat sunt de bune.Pupicei si te mai astept pe la mine !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.