Kinder Pingui

 
kinder2
Am vazut numele acestei prajituri pe multe bloguri si dupa o buna bucata de timp am decis sa o fac si eu,ca prea laudata era.Reteta apartine doamnei Laura Laurentiu,careia ii multumesc mult! Ceva trebuia sa aiba prajitura asta de o laudau toti.Si asa era! Cred ca place tuturor.Noi am terminat ditamai tava de prajitura in timp record.De obicei impart dulciurile cu vecinii,fara abateri.E o metoda minunata pentru a gati mult si a nu te ingrasa.Ma adora toti! Insaaaaa…De data asta m-am uitat luuuunnng la ea,am vrut sa o impart si pe asta,dupa care am gasit scuza ca deja daruisem pachete cu gingerbread men , vanilla cookies si inca niste biscuitei (reteta dupa) si ca as exagera daca le mai duc si prajitura. : D Voi ce ziceti? Am reusit sa ma pacalesc singura de data asta.Si da,am mancat-o toata noi !!! : D
 
Ingrediente blat:
 
 
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
 
Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei
 
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)

220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf

 
Crema:
 
700 ml de smantana pentru frisca (sau preparat gata indulcit pentru patiserie; daca se foloseste smantana naturala pentru frisca se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra)
10 g gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte
2 linguri de miere
1  lingura de esenta de vanilie
 
Mod de preparare blat:
 
poze noi-4
 
Batem bat albusurile cu sarea.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, dupa care adaugam faina, grisul,cacaoa ,vanilia, praful de copt,mierea dizolvata in laptele caldut si uleiul.Amestecam bine ,apoi adaugam si albusurile batute bine.Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Eu pentru a nu avea probleme cu taiatul blatului in mod egal am impartit compozitia in 2 si am pus in 2 tavi.Aici va spun “greseala” mea: am turnat compozitia in tava cuptorului si bineinteles ca nu mi-a iesit foarte inalta.Si fiind prea mare,nu imi incapea in frigider,asa ca  trebuit sa fac 2 kinder pingui.Unul mai mare pt Craciun si unul mai mic pentru pre X’mas.Au fost toti foarte fericiti de aceasta intamplare,insa.Deci puteti folosi o tava mai mica decat cea a cuptorului si eventual sa faceti ca mine,sa coaceti in 2 tavi sau in una de 2 ori.
Dam la cuptorul ventilat la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.La mine a fost gata in 8 minute/ventilat.Lasam blatul/blaturile la racit fara a indeparta hartia de copt.
Preparam glazura 1:
 
Amestecam toate ingredientele pe bain marie,pana se topesc,apoi lasam sa se racoreasca.
 
Preparam crema:
 
Batem bat frisca, apoi adaugam (zaharul, daca folosim frisca neindulcita), si cele doua linguri de miere. Lasam gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute dupa care o punem in laptele caldut, asa se va topi. Adaugam laptele cu gelatina in crema si amestecam bine.
In cazul in care folositi intaritor de frisca, urmati instructiunile de pe cutie,apoi adaugati zaharul,esenta si mierea. Amestecam  pana la omogenizare. Vom obtine o crema densa.
poze noi-5
 
Asamblarea prajiturii:
 
Punem o foaie de prajitura pe tava,luand hartia de copt si intindem jumatate din crema peste ea. Dam la rece 10-15 minute.
 
Preparam glazura 2:
 
Ca si la prima glazura,topim tot pe bain marie sau pe foc mic si lasam sa se racoreasca.
Scooatem din frigider si punem jumatatea de crema ramasa.Nivelam bine.Punem foaia cu hartia de copt deasupra,presam usor peste tot,apoi dezlipim hartia.
Turnam cu o lingura peste tot glazura 2,pe care o nivelam cu un cutit umed cu lama lunga.Lasam la temperatura camerei cateva minute,dupa care dam la rece.Poate fi servita dupa cateva ore.Pentru a nu avea probleme cu taiatul ciocolatei intarite de deasupra,inainte de a o taia treceti lama cutitului prin flacara,asa va topi glazura si nu va afecta aspectul feliilor.
poze noi-6
E de o bunatate rara…La noi s-a terminat mult mai repede decat e omeneste posibil.Recomand cu ardoare aceasta prajitura.
Aici bucata in plus pentru noi inainte de Craciun.
kinder3

Aici cele pentru masa festiva.

 
kinder1
 
Pur si simplu delicioase… <3
 
kinder
 
 
 
Kinder Pingui 2
 
Pofta mare !
(Visited 963 times, 1 visits today)

24 Comments

  1. Andreea December 30, 2010 at 12:17 am

    In creierii noptii ma holbez la ciocolata asta care se revarsa “nesimtit” peste prajiturica ta. Ce pot sa-ti zic? N-ai nici un pic de mila fatza de noi. A, si inca ceva, nici tu n-ai somn de postezi retete la ora asta? :P

  2. Ana M. Ciolacu December 30, 2010 at 1:06 am

    Deea,draga mea,eu din cand in cand sufar de insomnii si postez la ore ciudate. :)) Dar tu ce cauti in creierii noptii la calc? :))) Te si vad,somnoroasa,cu ochii mari fixati pe o poza,visand o galeata de ciocolata :)))Fugi la somn si nu te mai gandi la chestii din astea pacatoase! :)) M-as sacrifica eu,dar nu mai am cu ce… :) Pup u,nb !

  3. Just me December 30, 2010 at 3:05 am

    si eu am incercat-o…..dar nu prea mi-a placut…ori frisca de aici e de vina..ori nu stiu ce sa zic..dar mi-a parut gretoasa..si nu am servit-o doar noi, la o petrecere..si nimeni nu a apreciat-o:)) ce sa fi gresit?:)paote am s-o mai incerc intr-o zi, jumate de portie:)

  4. ISABELA December 30, 2010 at 7:42 am

    La Multi Ani, multe multe realizari in anul care vine!

  5. Sorina December 30, 2010 at 9:35 am

    Un An Nou plin de bucurii!
    Cu mult drag,
    Sorina

  6. Craita December 30, 2010 at 5:33 pm

    Un an plin de bucurii si impliniri iti doresc!Bestial arata prajiturica:)

  7. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 2:14 am

    Multumesc,Craita,si eu iti urez un 2011 minunat! Pup !

  8. Sara & Miki December 31, 2010 at 10:17 am

    Petrecere frumoasa la trecerea dintre ani. Sa ai un an mai bun, plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

  9. Le Blog Piquant December 31, 2010 at 12:24 pm

    Sa ai parte de un an nou minunat, plin de bucurii! Si cine stie, poate cand mai vii prin tara reusim sa ne si vedem!
    Te pup!

  10. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 8:37 pm

    @Just me: Draga mea,e posibil sa fi fost de vina frisca,cine stie? Noua ne-a placut foarte mult…Mai da-i o sansa,stand atenta la frisca de data asta si ai sa vezi ca e minunata.Te pupic si un an nou minunat iti doresc!

  11. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 8:38 pm

    Isabela,iti multumesc mult pentru urari.La multi ani si un an mai bun,plin de bucurii.Pupici!

  12. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 8:39 pm

    Sorina,multumesc si tie! La multi ani si un 2011 minunat,cu multa sanatate,realizari si bucurie. Pup !

  13. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 8:41 pm

    Sara&Miki,nu stiu cat de petrecere va fi petrecerea noastra,ca suntem loviti de o blestemata de gripa,stam amandoi in pat cu febra :))) Multumesc de urari insa.La multi ani si voua,si un an nou plin de sanatate,bucurie si tot ce va doriti!Pup!

  14. Ana M. Ciolacu December 31, 2010 at 8:44 pm

    Elena,scumpa,si eu va doresc un 2011 fantastic,asa cum vi-l doriti! Mi-ar placea mult sa ne intalnim intr-o zi.Petrecere frumoasa celor teferi :) the show must go on! :)) Noi suntem in pat cu febra :)) Sacrificati-va voi si pt noi. :) Te pup si la multi ani !

  15. Florian Stroe January 1, 2011 at 3:29 pm

    Nu ştiu dacă ai cunoştinţă despre acest fapt, însă există servicii de curierat foarte rapide, care livrează inclusiv pachete “speciale”, extrem de fragile şi care necesită temperaturi scăzute pe timpul transportului.
    Deci…fă repede un pacheţel şi dă-l spre Bucureşti că mă sacrific io cu ciocolata aia…ce naiba ne mai încurcăm atâta?!…:-)
    Să aveţi un an deosebit de calm, de liniştit şi dacă se poate…fericit!

  16. Ana M. Ciolacu January 1, 2011 at 4:59 pm

    Imediat Maestrooo !! Nu ai specificat cantitatea insa. :)) La multi ani si un an mai bun,plin de succese,bucurie si liniste sufleteasca, mai importanta decat orice!

  17. Anita Albu January 4, 2011 at 5:53 pm

    Grozav ti-a iesit prajitura, salivez de zor:)) Un an nou minunat iti doresc!

  18. Anda July 7, 2011 at 3:01 pm

    Prajitura arata bestial, si sunt connvinsa ca si gustul este pe masura. Insa nu inteleg cand punem glazura 1 … cand bagam prima data la frigider?

  19. Ana Maria Ciolacu July 7, 2011 at 4:56 pm

    @Anda Buna, Anda! Ma bucur ca mi-ai atras atentia, intr-adevar am omis sa scriu asta. Da, glazura 1 o punem peste primul strat de crema, si-apoi dam la frigider. Am adaugat acum si asta. Merci inca o data, si te astept cu pareri daca te hotarasti sa o faci. Pupici si o zi minunata iti doresc. :*

  20. Anonymous April 20, 2012 at 1:47 pm

    Buna ziua

    imi place la nebunie situl dvs. L-am descoperit recent.

    As avea o intrebare despre gelatina pt crema. In Franta, caci aici locuiesc, intaritorul de frisca (adica 1 plic) este pt 250 gr de compozitie (sau daca vrem sa iasa mai putin tare se pune la 500 gr). In reteta scrie ca se pun doua la 700 gr frisca, asata inseamna ca trebuie sa iasa mai moale frisca? Cum este aceasta crema in final ca consistenta? Si cum iese daca pun 10 gr de gelatina asa cum ati facut dvs?

    Mai moale sau f tare?

    multumesc anticipat.

  21. Ana Maria Ciolacu April 20, 2012 at 3:07 pm

    @AnonimBuna ziua,
    Ma bucur mult ca iti place situl meu. <3 Acum sa-ti raspund la intrebare: Crema trebuie sa iasa destul de densa. Daca gasesti gelatina, iti recomand sa o folosesti. Daca iti e mai la indemana intaritorul de frisca, iar pliculetul e pentru 250g de frisca, atunci o sa trebuiasca sa pui 3 pachetele. Sa imi spui cum ti-a iesit daca te hotarasti sa incerci prajitura.
    Te pup cu drag!
    xoxo

  22. Ruxandra July 30, 2013 at 1:27 pm

    Nu ati specificat gramajul pentru zahar la crema, nici macar nu este luat in calcul la elementele din compozitie, dar e amintit la prepararea cremei. Cat ar trebui sa pun?

  23. Ana Maria Ciolacu August 15, 2013 at 6:58 am

    Ahhh, din nou vechea problema cu reteta asta. A reaparut cand am trecut pe WordPress, se vede treaba. Era totul scris acolo. Doar ca nu stiu de ce, era scris in alb, deci nu se vedea. Se pune zahar doar daca frisca e neindulcita, si apoi doua linguri de miere. Acum se vede. :)
    O zi minunata !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.