Panna cotta al caramello

pannacotta
Va veti intreba cu siguranta de ce Crème Caramel? Pentru ca de data asta nu am vrut sa folosesc gelatina, o folosisem deja pentru tortul cu somon si nu am vrut sa servesc prea multa gelatina. Si cel mai important,pentru ca e aproape un secret de familie folosirea Cremè caramel-ului “per legare la panna cotta”. Reteta o am de la o bucatareasa desavarsita,si asa a fost si rezultatul.Sa-ncepem! 
 
Ingrediente:
1 l frisca lichida
4 linguri zahar
1 cescuta cafea (cca 50 g)
1 pachet Cremè Caramel (1,5 plicuri)

Mod de preparare:

poze noi-10
Punem la foc mic 750 ml de smantana pt frisca (nu din cea deja dulce,ci cea proaspata,neindulcita).
Intr-un alt vas amestecam 1 pachet si jumatate de Crème caramel cu 4 linguri de zahar,cele 250 ml de frisca lichida ramase si cescuta de cafea.Amestecam bine apoi verificam frisca de pe foc.Nu trebuie sa fiarba la propriu,ci sa se aproprie de punctul de fierbere.Adaugam compozitia de mai inainte si amestecam bine,pe foc potrivit/mic , si lasam cca 3 minute,amestecand incontinuu.
Pachetele de Crème caramel au intotdeauna incluse si 2 pliculete cu sos de caramel care este super bun.Daca prin absurd nu l-ar avea,sau daca pur si simplu vrem sa facem noi caramelul,vom proceda asa cum am descris mai jos.
Ungem bine interiorul unei forme mari  sau a mai multor forme mici cu sosul de caramel,apoi turnam panna cotta si lasam la temperatura camerei pana se racoreste.Apoi dam la frigider,unde e bine sa o lasam macar cateva ore bune.De obicei se face cu o zi inainte de a fi servita.
Scufundam forma in apa fierbinte pret de cateva secunde,apoi acoperim cu un platou si rasturnam.Sosul de caramel se va prelinge frumos peste panna cotta.Este un deliciu,eu am pregatit-o pentru Revelion si am avut un super succes.Daca aveti forme mai frumoase,va iesi si mai minunata.Puteti folosi forme de silicon,plastic,portelan,orice doriti.
Mod de preparare sos caramel:

Se folosesc 2 parti de zahar si una de apa.Vom avea nevoie de cca 100 g zahar si 50 ml apa.Punem intr-o cratita cu fundul gros (e necesar pentru a nu arde zaharul inainte de a se topi si pentru a emana caldura in mod egal) punem zaharul.
Intr-un alt vas punem apa la fiert.Impreuna cu orice aroma doriti,de la vanilie la rom,etc, sau chiar simplu.E foarte important ca apa sa fiarba in clocote,deoarece zaharul se topeste la 140 grade,si o temperatura prea joasa a apei l-ar solidifica pe loc.E posibil sa  “sara” putin cand adaugati apa,asa ca protejati-va mainile.
Cand zaharul s-a topit si s-a format caramelul,adaugam apa fierbinte si amestecam repede.Chiar daca vor ramane bucatele netopite,nu-i nimic,vor fi niste caramele foarte bune.Lasam la racit.Daca vrem sa facem mai mult,il putem conserva intr-un borcan,intr-un loc racoros.
(Visited 187 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. diamond January 5, 2011 at 5:46 pm

    mvai, e trasnet :D :D

  2. Ana M. Ciolacu January 5, 2011 at 8:55 pm

    Diamond,merci mult! :D Si e si super buuuunnnnn pe langa faptul ca arata bine !!!:D Pupici !

  3. Andreea January 5, 2011 at 8:55 pm

    Nu ziceai tu ca “no more sweets”? Si acum ce faci? Nu joci cinstit! :P Eu, gata, am promis! De maine trec la tigaile chinezesti. Ma potolesc cu dulciurile, asta dupa ce am postat prajiturica de catifea rosie. Hi hi hi! Pup.

  4. Ana M. Ciolacu January 5, 2011 at 9:08 pm

    Ahahaha :)) Pai Deea,am vreo 50 de retete facute si needitate inca. :)) Mai am rezerve de retete dulci pe vreo cateva saptamani printre ele. :)))) Ehhh daca am fost furnicutz iarna… :))) Vara stau si cant. :)))

  5. Bogdan January 7, 2011 at 10:14 pm

    Crema de caramel instanta? Faceai in cateva minute una veritabila, fara aditivi :)

  6. Ana M. Ciolacu January 8, 2011 at 1:10 am

    :))) Ochiul critic :))) M-am gandit si la asta,insa am vrut sa incerc asa,aici toata lumea face panna cotta cu gelatina,o cunostinta foarte draga mi-a dat reteta,iar eu am facut-o. Data viitoare voi face o panna cotta fara aditivi,simpla cu topping de fructe de padure. :) Multumesc de vizita,Bogdan.Am tras cu ochiul si pe la tine,maine o sa studiez mai indeaproape,deja am vazut multe retete atragatoare.O zi minunata iti doresc.

  7. ank_lucky January 13, 2011 at 1:18 pm

    super… ma bucur sa vad si retete dulci pe blog:)

  8. Ana M. Ciolacu January 13, 2011 at 2:37 pm

    :))) Ank, in stanga am rubricile aluaturi dulci si desert, mai gasesti si alte dulciurele :) In Ianuarie insa stii ca toti incearca sa manance mai sanatos :)) Cine stie cat o dura,macar incercam,nu? :) Dupa asta revin si cu altele. :) Pupici si te mai astept pe la mine!

  9. Vica Alin February 8, 2011 at 8:57 pm

    Doaaaamnee, cum arataaa !!! Ma faci sa plang langa calculator. O sa caut ingredientele si o sa fac si eu,sa imi uimesc familia. O zi faina !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.