Zebra Cake

zebra cake 3
De 1 Martie, dupa o pauza de dezintoxicare, in care am mancat numai veggies , salate si alte chestii light & healthy , am zis sa sarbatoresc cu un chec tare frumusel,ultra fluffy si tare bun.
Eu va doresc o primavara frumoasa, cu mult soare pe cer si in suflet, sa va ploua cu fericire si sa va incolteasca in inima mii de sentimente pure, pentru a putea culege pace si liniste sufleteasca. Pentru mine e cea mai feminina luna din an, as putea spune, fiindca eu ador primavara. Dar sa trecem la lucruri si mai dulci. : )
Ingrediente:
4 oua
300 g faina
250 g zahar
  250 ml lapte
250 ml ulei
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
zebra cake 4
Mixam spuma ouale cu zaharul, timp de cel putin 10-15 minute.
Amestecand in continuare, turnam cate putin laptele. Cand am terminat cu laptele, adaugam uleiul, tot la fel.
Cernem faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de copt. O adaugam cate putin si mixam bine.
Impartim compozitia in 2 parti egale, iar in una din ele punem 2 linguri de cacao. E bine sa folosim o cacao de calitate, amara, inchisa la culoare.
Preincalzim cuptorul la 180°.
Mixam compozitia cu cacao, dupa care pregatim forma in care vom coace checul.
Tapetam cu unt si faina, batand bine la sfarsit pentru a elimina faina in exces, si incepem sa formam “za zebra cake”.  : )
Turnam exact in centrul formei rotunde 3 linguri din compozitia simpla. Deasupa acesteia ,tot in centru, alte 3 linguri din compozitia cu cacao. Apoi alte 3 din cea simpla, 3 din cea cu cacao,si tot asa pana la sfarsit.
Nu agitam,bruscam, sau amestecam in nici un fel forma. O dam la cuptorul preincalzit la 180 ° timp de cca 45 minute, depinde putin de cuptorul fiecaruia.
Faceti proba scobitorii, daca iese uscata, e gata.
Lasam la racit pe un gratar,dupa care o servim taind-o in felii ca de tort.
Nu dureaza mai mult de cateva minute pusul in tava cu lingura, si cred ca merita sa pierdem 2-3 minute, pentru a obtine acest super efect.
Ca sa nu mai spun cat este de bun…
Inca o precizare, am vazut si varianta de prajitura arlechin, facuta pentru carnaval, in acelasi mod. Diferenta e ca a fost impartita compozitia in 5 parti egale, una lasata “al naturale” si celelalte colorate cu coloranti alimentari. Cei sub forma de prafuri dau culori mai intense.
Asta daca nu va deranjeaza rau colorantii,cu toate ca aproape tot ce gasim in comert e plin de coloranti. Oricum,  e o idee vesela pentru o petrecere de copii.
zebra cake 5
Sursa retetei, aici.
Pofta mare si o primavara dulce !
(Visited 346 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.