Mini tarte cu crema de vanilie si capsune

Azi dimineata am cumparat niste mini forme de tarte tare dragalase, iar dupa amiaza deja am cedat impulsului (devenit de-acum salbatic,deci incontrolabil) de a gati…Am facut aceste tarte cu crema pasticcera (una din multele retete) si capsune. Sunt tare bune si puteti inlocui crema aceasta cu orice doriti: gem, nutella, mascarpone, crema de branza, etc. Le puteti orna cu alune,fistic,nuci, chipsuri de ciocolata sau orice gen de fructe. Va puteti juca cum vreti si cu ce aveti la indemana. Importanta e obtinerea unui aluat de tarta bun, nicidecum tare ca piatra,lucru care se intampla atunci cand se topeste untul.
1Mini tarte cu crema pasticcera si capsuni
Ingrediente:

175 g faina
90 g unt
50 g zahar
15 ml apa foarte rece
1 pliculet zahar vanilat(optional)
un praf de sare
Pentru crema:
2 galbenusuri
20 g amidon sau faina
100 ml lapte
120 g zahar
vanilie
Pentru decor:
cateva capsune
Mod de preparare:
tbf-12
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam faina si vanilia. Amestecam astfel incat sa nu ramana faina neincorporata.
Turnam deasupra laptele, amestecam din nou. Punem la fiert la foc mediu si mai lasam timp de 5 minute de cand a inceput sa fiarba.
Lasam la racorit putin,dupa care acoperim cu folie de plastic crema, nu vasul. Astfel incat sa nu se formeze acea pojghita, ca atunci cand intra in contact cu aerul.
Dam la frigider si ne apucam de facut aluatul.
Intr-un food processor sau pe planul de lucru punem faina amestecata cu zaharul si untul foarte rece, taiat cubulete. Eu il dau timp de 2 minute la congelator dupa ce il tai, fiindca se topeste putin cu caldura mainilor, ceea ce nu vrem.
Daca il faceti la mana, urmati pasii de aici, unde am explicat mai detaliat: Tarta cu crema de cafea
In cazul in care aveti un food processor, faceti ca mine: puneti faina,zaharul,praful de sare si untul cubulete, si pulsati scurt de cateva ori, pana obtineti niste firmituri, ceva de consistenta nisipului. Puneti apa foarte rece, si mai actionati de cateva ori pana incepe sa se lege  putin.
Rasturnati pe blatul de lucru si foarte rapid, fara sa-l atingeti prea mult,formati o bila,pe care o turtiti usor si o inveliti in fole de plastic. Dati la frigider macar 30-40 minute.
Pudrati blatul cu faina, si intindeti o foaie destul de subtire incat sa ajunga pt 6 tarte.
Decupati cercuri de 10 cm in diametru si le lipiti bine de forme. E important sa o faceti repede si bine, astfel incat sa nu topiti untul, fiindca vor iesi tari.
Intepati fundul aluatului cu o furculita.
Preferabil ar fi ca odata umplute si intepate,sa dati formele la frigider timp de 5-10 min,sau chiar in congelator 2-3 minute.
Dati la cuptorul preincalzit la 180°  timp de 15-20 minute. Eu nu le-am lasat pana au devenit usor aurii, fiindca sunt gata repede,fiind si mici si subtiri. Dacale doriti mai bronzate, le puteti lasa inca un pic, verificandu-le mereu, faara a deschide cuptorul.
Lasati-le la racit in forme,fiindca sunt foarte fragile cat sunt calde. Cand sunt reci, miscati usor formele, dupa care rasturnati-le in palma si asezati-le pe un platou.
Umpleti cu crema si decorati cu orice gen de fructe doriti. Eu le-am decorat cu capsune si bucatele de portocale rosii.
Daca vi se par putine 6 mini tarte, dublati cantitatile si faceti ori 12, ori o singura tarta mare (tot cu cantitatile duble). Insa una e de-ajuns pentru o persoana.
32Mini tarte cu crema pasticcera si capsuni
Sunt excelente si de efect. S-aveti pofta !
(Visited 607 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. georgia June 23, 2011 at 10:22 pm

    Absolut delicioase si simplu de facut!Am sa le pregatesc in week-end,,,abia astept sa le gust!Pupicei draga mea!

  2. Ana Maria Ciolacu July 1, 2011 at 9:34 am

    @georgia Ma bucur ca iti plac ! Sa imi spui si mie cum ti-au iesit. Pupicei, scumpa ! :*

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.