Pollo alla diavola

1Pollo alla diavola
Pollo alla diavola, o reteta cu origini incerte, si cu un nume destul de ciudat, datorat probabil ardeiului iute, focului vioi in care este prajit, sau sosului picant alaturi de care poate fi servit. Pe cat sunt de discutate originile, pe atat e de clar un lucru: este inspaimantator de bun !! : ) Il puteti face cat de picant doriti, sau chiar deloc, daca nu agreeati ideea de iute. Insa va spun cu mana pe inima ca nu am mai mancat niciodata un pui atat de crocant si delicios ca acesta. Imi ploua-n gura cand imi amintesc… : )
Ingrediente:
1 pui de cca 1 kg
ardei iute macinat
sare
ulei masline
oregano, maghiran, rozmarin (optional)

Mod de preparare:
collage pollo alla diavola
Spalam, uscam si parlim puiul daca este necesar, ii taiem labele si gatul (ohhh my…).
Acum, reteta spune ca ar trebui sa il taiem cu o foarfeca de sus in jos, pe sira spinarii. Insa nu iese foarte estetic in felul asta. Cand am vazut si varianta taiata de-a lungul pieptului am preferat sa fac asa, ca in poza de mai sus.
Acum frecam puiul cu sare, dupa care il ungem cu 2 linguri de ulei in care am pus praf de ardei iute,dupa gust. Eu am o pasiune pentru mancarurile picante,asa ca am pus destul. Nu trebuie sa exageram insa, pentru a putea simti pe indelete gustul puiului,care e fantastic,repet. : )
Dupa ce l-am uns bine,ar fi trebuit sa fie gata de pus in tigaie, insa eu pana nu il aromatizez bine nu pot. Asa ca am fugit in terasa, si mi-am luat toate ierburile aromatice cu care l-am frecat inca un pic. Puteti la fel de bine sa folositi si ierburi uscate,sau sa renuntati.
Luam o tigaie in care incape puiul bine turtit, si punem 3-4 linguri de ulei de masline. Incingem si punem puiul cu partea deschisa in jos,presand bine cu mainile. Deasupra puiului, punem un capac mai MIC decat tigaia, iar deasupra capacului punem o greutate. Eu am pus un borcan de 5 litri plin cu apa. Nu va temeti, nu va cadea daca intai apasati bine cu mainile. In colajul de mai sus v-am aratat cum am facut.
Toata diferenta fata de puiul gatit normal consta in partea cu turtitul excesiv.
Lasam puiul timp de 5 minute cu partea deschisa in jos, dupa care il intoarcem si il mai lasam inca 5 minute. Repetam pana e bine rumenit si nu mai rezistam de pofta. Cam de 4-5 ori l-am invartit, fiindca depinde de cat e de mare puiul. In mai putin de 1 ora ar trebui sa fie gata un pui de cca 1 kg.
2Pollo alla diavola
Daca il incercati, imi veti da dreptate cu siguranta ! It was the best chicken ever ! : )
(Visited 759 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Bogdana March 27, 2013 at 6:19 pm

    Am sa il incerc cu prima ocazie, arata tare bine, dealtfel toate fotografiile tale arata atat de bine ca de cand ti-am descoperit blogul il tot rasfoiesc :)
    Zi-mi te rog ce obiectiv folosesti cel mai des?

  2. Ana Maria Ciolacu March 28, 2013 at 11:14 am

    :) Ahh, e minunat puiul asta… Ma bucur ca iti plac fotografiile mele. Pentru fotografia culinara folosesc cel mai des Canon-EF 50mm f/1.4 , il ador pur si simplu. Pupici !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.