Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles
Cei mai buni biscuiti din lume! Daca nu ma credeti, give them a try, veti vedea ca nu o sa va puteti opri din mancat. Dar probabil deja i-ati incercat, e plin internetul de ei. Dar nu ma pot abtine sa nu ii fac mereu, mai ales in perioada sarbatorilor. Sunt atat de potriviti pe masa de Caciun, pentru a fi daruiti, si sunt atat de buni si frumosi incat ii ador pur si simplu. Sunt atat de moi si de ciocolatosi…Trebuie sa fiti atenti la 2 lucruri, (le spun pe incercate) sa nu folositi niciodata ciocolata cu mai putin de 70% cacao, si sa fiti rapizi, incat sa ramana reci. Daca nu, dupa ce i-ati format, puneti-i in congelator cateva minute, sa se intareasca din nou untul din ei,asa isi vor pastra forma la copt.
Ingrediente pt 30-35 crinkles:
225 gr ciocolata amara (minim 70% cacao)
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
225 gr faina
esenta vanilie
1 lingurita praf copt
un praf sare
zahar tos si pudra pentru exterior
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul la topit pe bain marie, sau in cuptorul cu microunde, avand mare grija sa nu lasam prea mult, doar cat sa se topeasca.
Mixam spuma ouale cu zaharul, turnam ciocolata calduta peste ouale batute, adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un praf de sare si esenta de vanilie.Omogenizam compozitia, acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider minim 3 ore sau chiar toata noaptea. Partea cu racitul e foarte importanta, crapaturile apar tocmai din cauza diferentei drastice de temperatura dintre aluat si cuptor.
Chocolate-Crinkles-1_thumb3
Modelam rapid bilute mici, cam cat o nuca pe care le tavalim intai prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Nu trebuie sa le incalzim in mana, de aceea vom fi foarte rapizi cand le formam. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Chocolate-Crinkles-4_thumb3
Daca dureaza mai mult, si se incalzesc, punem bilutele gata pudrate pe o farfurie, si apoi o punem timp de cateva minute in congelator, iar de-acolo direct in cuptor.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 170° cuptor preincalzit, pentru maxim 10 minute. Ies 2 tavi, ca trebuie lasat putin spatiu intre ele.
Le lasam 5-10 minute sa se raceasca in tava, inainte de a le muta pe un platou.
Chocolate-Crinkles-6_thumb2
Teoretic se pastreaza in cutii de metal inchise ermetic, insa nu am intalnit inca persoana care a reusit sa tina biscuitii astia mai mult de-o zi in casa. *__*

Chocolate-Crinkles-7_thumb2

Sursa: aici

Chocolate-Crinkles-8_thumb2

Enjoy !

(Visited 1,298 times, 1 visits today)

29 Comments

  1. Emily December 10, 2011 at 12:26 pm

    excelente si delicioase, pline de magia Craciunului! te pup tare tare ♥♥♥

  2. Anonymous December 10, 2011 at 1:49 pm

    O sa-i fac si eu de Craciun!
    Marianne Scarlat

  3. gaby_d December 10, 2011 at 2:28 pm

    Doamne ce poze faaaci!!!
    Mor aici de dragul lor :))))
    Super au iesit,perfecte!

  4. Gabriela {What Liberty Ate} December 10, 2011 at 2:46 pm

    Arata minunat. Sincer, eu nu stiu cum sunt, nu am mancat niciodata, asa ca o sa le dau o sansa, cum zici tu, pt ca prea arata bine. Iar iubitului meu ii place la nebunie ciocolata ;))

  5. Licuta Marin December 10, 2011 at 4:38 pm

    Minunati biscuiteii!!Yummy, imi plac tare mult!Pup!

  6. Mihaela December 10, 2011 at 4:57 pm

    Ana Maria, arata asa draguti, si stiu si cat de buni sunt, pentru ca i-am facut si eu aseara, trebuie sa le fac si eu poze. Reteta mea este putin diferita, dar si asemanatoare, numai ca trebuia sa ii rulez mai mult in zahar, pe unii s-a topit putin zaharul. Superbe poze faci!

  7. pansy December 10, 2011 at 5:18 pm

    io am venit cu casoleta !

  8. Ana Maria Ciolacu December 10, 2011 at 8:18 pm

    @Emily Multumesc, scumpa mea ! ♥ Asa e, sunt perfecte pt Craciun. Te pup tare si eu! xoxoxo

  9. Ana Maria Ciolacu December 10, 2011 at 8:20 pm

    @gaby_d Gabitzu, esti o scumpaaa. ♥ Ma bucur tare mult ca-ti plac pozele mele. Un milion de pupici! xoxoxo

  10. Ana Maria Ciolacu December 10, 2011 at 8:22 pm

    @Gabriela {What Liberty Ate} Frumoasa mea, sunt incredibil de buni. Inspaimantator de buni. :)) Creeaza dependenta chocoholicilor. :)) Asa cum e si iubitul meu, venereaza ciocolata… :)))Multi pupici !

  11. Ana Maria Ciolacu December 10, 2011 at 8:33 pm

    @MihaelaAsa e, sunt si draguti, si super deliciosi. Abia astept sa-i vad si pe-ai tai, sunt curioasa si de reteta. :) Si da, e bine sa-i tavalesti prin mult zahar. Multumesc, ma bucur ca-ti plac pozele mele. ♥♥♥

  12. Ana Maria Ciolacu December 10, 2011 at 8:34 pm

    @pansy Scumpa, da incoace casoleta, ca o umplem imediat ! :))) Pup cu drag ! ♥

  13. Ramona Alina December 10, 2011 at 8:59 pm

    Aruncã si la mine un bulgãre:)

  14. catkitchen December 10, 2011 at 9:52 pm

    La biscuitetii astia m-am gandit si eu ptr Craciun , acum ca-i vad asa minunati la tine , musai ii fac !!!

  15. Liana10 December 10, 2011 at 11:04 pm

    Superbe fotografii! Eu stiam fursecurile astea drept arabesti, Ghoriba cu ciocolata…sau ma insel? puup

  16. Ana Maria Ciolacu December 11, 2011 at 12:15 am

    @Ramona Alina Scumpa mea, pregateste-te ! :) Uite ca-l arunc ! :))) Daca nu ajunge, e vina destinului… :)) Te-am pupacit! xoxo

  17. Ana Maria Ciolacu December 11, 2011 at 12:21 am

    @Liana10Multumesc, scumpa mea!! Din cate stiam eu, Ghoriba sunt albe, facute cu semolina… Nu am vazut niciodata si varianta ciocolatoasa. :) Asta e mai degraba un clasic american… Dar cine poate sti, multi dintre noi n-au stiut o viata ca sarmalele sunt turcesti si mamaliga vine de la italieni. :) E foarte probabil sa nu stim nici de ghoriba sau crinkles. :) Pupicei, scumpa mea ! ♥♥♥

  18. Sara & Miki December 11, 2011 at 8:20 am

    Cu asa poze marete le-ai dat o nota speciala. Minunate. Pup si o duminica frumoasa!

  19. Junia December 12, 2011 at 6:38 pm

    wow these cookies are beautiful! your photography is also magnificent! i wish i could understand italian~ :) sending some #cookielove to you!

  20. oana December 22, 2011 at 6:20 pm

    O sa incep direct! Imi place foarte foarte tare site-ul tau! Am incercat muuulte retete postate de tine si ma bucur ca mi-au si iesit! Imi place sa gatesc, dar la capitolul imaginatie stau cam prost :) Oricum ce vroiam sa te intreb, pentru ca se pare ca am citit aiurea, probabil de oboseala, crezi ca o sa imi iasa biscuiteii daca am batut albusurile spuma separat?? …:( Nu stiu daca sa continui sau sa o iau de la capat…

  21. Ana Maria Ciolacu December 22, 2011 at 9:49 pm

    @oanaOana, scumpa mea, am avut astzi o zi incredibil de ciudata si de plina. Nu am vazut la timp mesajul tau… :((( De obicei raspund instantaneu la mesaje ca al tau… Nu conteaza, vor iesi oricum. Sper ca ai continuat asa. Te pup si abia astept sa-mi spui cum au iesit. xoxoxoxo Si multumesc mult ca ma urmaresti. <3

  22. Oana December 23, 2011 at 9:13 am

    Draga Ana, am terminat de facut biscuitetii. Astazi de dimineata m-am speriat cand m.am apucat de facut bilutele pentru ca compozitia era foarte tare..dar am reusit pana la urma. Nu stiu din ce cauza, crapaturile la mine sunt cam mici :), dar macar sunt vizibile :) (desi i-am pus in cuptor direct din frigider). Ce-i drept nu sunt asa aspectuosi ca ai tai, dar sunt foarte gustosi. O sa ii mai fac oricum si cu alta ocazie, poate voi gasi eroarea :) Multumesc mult de tot pentru raspuns si sa ai parte de Sarbatori calde si fericite si de multa inspiratie pentru Noul An ca sa ne mai incanti cu retete delicioase! Numai bine!

  23. Ana Maria Ciolacu December 23, 2011 at 9:52 am

    @OanaMa bucur tare mult ca au iesit bine, sa stii ca am ramas cu gandul la tine aseara. Eram super curioasa de cum vor iesi. Da, trebuie sa fie tare ca piatra compozitia, si super rece, doar atunci crapa frumos. Tie daca ti-au iesit crapaturile fine inseamna ca a fost efectul colateral al mixarii separate a albusurior. :)) Data viitoare urmareste reteta si o sa iasa exact ca cei din poza. No doubt! Te pup tare, tare, si te astept din nou pe la mine. (nu suntem inca prietene pe FB?) :) <3

  24. Anonymous January 1, 2012 at 3:42 pm

    I-am facut si eu; sunt deliciosi.
    Am adaugat insa si coaja rasa de la o portocala, pentru o aroma desavarsita :).

    Elise

  25. Aurelia February 27, 2012 at 12:46 pm

    Buna Ana Maria,
    Am facut biscuiteii si au iesit super (doar ti-am promis ca incerc cat mai multe retete de pe blogul tau). Singura observatie- ies foaaaaaaaarte dulci (s-au m-am dezobisnuit eu de gustul de dulce)… Foarte buna reteta.

  26. Unknown June 8, 2012 at 8:59 am

    Sunt biscuitii / fursecurile preferate de familia mea, de prietenii nostrii, de cunoscuti … cred ca am “convertit” multi cu aceste minunatii.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.