Vacanţă de Paşte în Toscana

Toscana 42

Si iată-ne din nou acasă, după o mini vacanţă de Paşte în Toscana. Evident vorbesc despre Paştele Catolic… şi sper că nu vă aşteptaţi că a trecut fără peripeţii de data asta, fiindcă nu a fost aşa. *__* Dimineaţa, când am pornit la drum nu mă simţeam tocmai bine, iar drumul spre Toscana e destul de şerpuit, cel puţin prima şi ultima parte, dar am dat vina pe răul de maşină cronic de care sufer eu si toată familia mea. Am ajuns la destinaţie, o vilă încântătoare unde am găsit un apartament liber cu doar două zile înainte de a pleca de acasă (am tot amânat fiindcă vroiam să renunţ după ce auzisem că va ploua de Paşte), în mod miraculos aş putea spune, fiindcă până m-am trezit eu să fac rezervarea, nu mai existau camere libere nici la agriturismuri şi nici la alte structuri. Chiar am avut noroc, până aici. Starea mea de rău a persistat însă toată ziua, când plecasem să vizităm cetatea antică San Gimignano, unde vrem să ne întoarcem neapărat, fiindcă nu am reuşit să imortalizez nici măcar 10% din magia şi istoria care persistă în aer. Când mi-am dat seamă că greaţa şi crampele devin din ce în ce mai violente, am hotărât să merg la spital. După control, am aflat că am fost atinsă şi eu de epidemia de gastroenterită care loveşte multă lume în perioada asta, când ba sunt 5°C, ba sunt 29°C. Minunat ! Vacanţă de Paste în Toscana, iar eu trebuie să mănânc mai nimic, eventual orez fiert sau paste simple. Păi şi cine mai mănâncă prosciutto de mistreţ, cârnaţii atât de faimoşi, bistecca alla Fiorentina, cum numai în Toscana poţi mânca? Offf… A doua zi m-am simţit la fel de rău, cu tot tratamentul irelevant pe care l-am primit, dar măcar a plouat şi nu mi-a părut rău. *__* După care m-am vindecat, şi să mă ţii ! Am vizitat nişte cetăţi medievale împrăştiate prin Toscana Centrală, printre care San Gimigniano, Volterra şi Monteriggioni. Aveam pe listă vreo şapte, dar avem de gând să ne întoarcem foarte curând, aşa că nu îmi pare rău că nu am apucat să le vedem pe toate. In San Gimignano am vizitat Muzeul Torturii, şi cel al “vrăjitoarelor”. După cum va daţi seama, am avut parte de un spectacol pe cât de înspăimântător pe atât de real, fiindcă tot ceea ce am văzut erau instrumente de tortură folosite de către Inchiziţie, începând cu prima jumătate a secolului XIII. O să vă scutesc de pozele din aceste muzee, fiindcă sunt înfricoşătoare. Incă nu reuşesc să înţeleg cruzimea care îi împingea să inventeze aceste instrumente… Mi-am amintit încă o dată cât de rai pot fi uneori oamenii, şi în cazul acesta, clerul bisericesc. Bine că au trecut acele vremuri, spun şi închid subiectul, să nu filozofez din nou pe tema asta, că nu mă mai opreşte nimeni. *__*

Toscana 16

Vila era construită şi decorată în stil toscan, pe care noi îl adorăm dealtfel.

Toscana 30

Cam asta era priveliştea cu care ne trezeam dimineaţa…

Toscana 50

Maslini… Mulţi maslini… *__*

Toscana 45

Toscana 31

Da, incredibil, dar m-am trezit la 6 dimineaţa doar ca să văd răsăritul soarelui.

Toscana 17

Nu a fost cald chiar de intrat în apă, dar ne-am tolănit oricum la soare.

Toscana 59

In Toscana găsiţi zeci de produse din carne de mistreţ, toate teribil de bune. Păi ce, chiar credeaţi că am mâncat numai orez fiert ? *__*

Toscana 56

Toscana 58

Câteva imagini din magicul San Gimigniano.

Toscana 57

Toscana 53

Toscana 51

Toscana 39

Toscana 37

Toscana 27

Poze făcute din mersul maşinii, dar care reuşesc totuşi să arate culorile incredibile de care sunt pline aceste coline… Realitatea bate toate pozele, însă !

Toscana 25

Toscana 21

Zidurile cetatii Monteriggioni, unde am vizitat Muzeul armelor.

Toscana 19

Toscana 15

Chianti…

Toscana 8

Ador arhitectura acestei zone…

Toscana 6

Mai multe fotografii din Volterra, un oraş medieval care a atras mereu turiştii datorită istoriei etrusce. Astăzi  fanii Twilight asediază centrul său istoric, unde a fost filmat New Moon, un capitol din seria scrisă de Stephenie Meyer. Pentru un tur ghidat al locurilor pe unde au păşit Bella şi Edward :)) trebuie să faci rezervare cu un an înainte, fiindcă se vând sute de mii de bilete. Cui îi pasă de etrusci, când vampirii sunt atât de fascinanţi? :) Primarul Volterrei a declarat că fanii doresc vampiri, iar ei le oferă  istorie etruscă. Aşa vor rămâne cu ceva… E frumos să citeşti şi să fii purtat intr-o lume imaginară, dar să vii din Americă până în Toscana să miroşi urmele paşilor unor actori… Mi se pare uşor deplasat. :)

Toscana 65

Toscana 64

Toscana 63

Toscana 62

Toscana 7

Toscana 2

Sper că v-a plăcut acest mini tur virtual. Vă doresc o săptămână minunată !

(Visited 378 times, 1 visits today)

21 Comments

  1. Catrina April 10, 2012 at 10:26 am

    n- am cuvinte :Toscana este minunata!!!! imi pare rau ca nu te ai sintit bine draga, acum e mai bine? te pup o zi placuta!

  2. catkitchen April 10, 2012 at 10:35 am

    Superbe imagini !!!!! Ce n-as da sa ma trezesc si eu cu un asa peisaj in fata ochilor , superb !!!!!!!!!! …. cat despre carnea de mistret , e un deliciu , imi place tare mult !!!

  3. Monica@DescoparItalia April 10, 2012 at 10:56 am

    Ahh…uitandu-ma la pozele tale, asa mi-a venit o nostalgie de Toscana. Sunt aproape 3 ani de cand nu am mai ajuns, insa sper ca voi remedia acest lucru cat de curand.

    Din fericire cand am fost in Toscana inca mancam carne, asa ca pot sa-mi aduc aminte si acum cum timp de 10 zile m-am hranit constiincios in fiecare zi cu panini cu prosciutto si rucola si pappardelle al cinghiale.

  4. fantezie in bucatarie April 10, 2012 at 11:47 am

    ce frumos..!!!!am mai fost in Italia,dar Toscana nu am vizitat-o…:(,dar niciodata sa nu spui niciodata :). Foarte frumoase poze!!

  5. Sara & Miki April 10, 2012 at 12:23 pm

    Ramai mut la tot ce vezi… Minunate poze… ne-ai facut un tur virtual ca si cum am fost acolo cu tine. Mii de pupici!

  6. Delicious Flavours April 10, 2012 at 12:58 pm

    Si mie imi place f mult Toscana, desi nu am fost (inca). Felicitari pentru fotografii, sunt minunate! Pup

  7. Antonina April 10, 2012 at 5:55 pm

    Minunate poze, Ana!! Vreau acolo ce sa mai!!

  8. Anonymous April 11, 2012 at 7:16 am

    excelent…nu ne spui si noua detaliile locatiei? poate gasim o camaruta libera, cumva. multumesc.

  9. Miha April 11, 2012 at 8:27 am

    Superbe poze!

  10. catalina picioroaga April 11, 2012 at 8:42 pm

    ceva de vis…fara cuvinte…iar pozele sunt superbe!!ai putea ajunge un fotograf renumit!!! :D puup

  11. Raluca April 12, 2012 at 5:49 am

    Doamne ce frumuseti!!! Anto, sa ma iei si pe mine cu tine =)). Multumim Ana pentru pozele astea minunate! :)

  12. Anonymous April 13, 2012 at 8:36 am

    Superb! Poti da mai multe detalii despre vila unde ai fost cazata?

  13. Licuta Marin April 14, 2012 at 6:19 pm

    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  14. Kadia April 15, 2012 at 9:52 am

    Superbe imagini!

  15. Timea April 16, 2012 at 8:26 am

    Sunt superbe imaginile si locurile….un vis de-al meu e sa ajung in Toscana. Paste fericit!

  16. Sibel Grigore July 21, 2012 at 12:12 pm

    locul este superb. nu am fost pana acum, dar intentionez sa ii fac cadou sotului meu o excursie cu ocazia celor 10 ani de casatorie si mi-a placut foarte mult vila la care spui ca ati stat. poti sa imi dai mai multe detalii, te rog? vreau sa am totul pregatit din timp…
    mersi frumos.

  17. Anca February 20, 2013 at 11:12 pm

    Am fost si eu in Volterra anul trecut, mi-a placut tare mult, oamenii sunt atat de calzi in comparatie cu cei din Roma. Ana, esti o norocoasa ca locuiesti in Italia, e atat de frumoas acolo incat m-as muta si maine :)

  18. Ana Maria Ciolacu February 21, 2013 at 9:47 am

    :))))) Vaaai, ce tare ai fost ! :))) Am o prietena care spune exact la fel, si de asta ma prapadesc de ras. Mas muta si maine in Italia, dar nu pot. :)))
    Te imbratisez cu drag.
    xoxo

  19. Alexandra July 5, 2013 at 11:40 am

    Salut! Imi doresc sa ajung in Toscana anul viitor si m-ar interesa numele vilei unde te-ai cazat, mi-a placut grozav de mult! Este exact ceea ce caut! P.S. Fotografiile tale sunt fantastice, felicitari!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.