Muffins cu cacao si aroma de portocale

IMG_0007 (2)
Acesti muffins au o puternica aroma de portocale si sunt perfecti pentru micul dejun sau o gustare alaturi de un ceai de fructe.
Ingrediente:
375 g faina
3 linguri cacao
200 g zahar
90 ml ulei sau unt topit
2 oua
250 ml lapte (sau iaurt)
1 lingura coaja portocala rasa
un praf de sare
optional 100 g ciocolata
1 plic praf de copt

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.Amestecam ouale cu zaharul folosind o furculita.Adaugam apoi uleiul,si amestecam bine,apoi cacaoa si laptele(sau iaurtul).Daca vrem mici surprize de ciocolata,rupem bucatele si le amestecam acum cu ingredientele de mai sus.
Trecem la ingredientele uscate: cernem faina cu praful de copt si un praf de sare.
IMG_0029

Turnam compozitia lichida peste cea uscata si cu o lingura amestecam bine,cca 30 de secunde,cat sa nu mai vedem urme de faina.

Umplem pe 3/4 formele de muffins si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Daca mai raman, trebuiesc pastrate intr-o cutie sau punga, pentru a-si pastra pufosenia. *__*
(Visited 326 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Mihaela February 15, 2012 at 3:49 pm

    Am facut si eu luni briose si au iesit f bune :) Astazi insa am modificat putin in sensul ca in loc de cacao, am pus nuca de cocos :) Au iesit f bune, reteta e f buna in comparatie cu alte 2 incercate de pe alte blog :)
    Vroiam sa te intreb ca vazusem intr-o alta reteta a ta ca se pot congela. Cand le decongelez, cum ar trebui sa procedez? Sa le decongelez la temperatura camerei sau in cuptor?
    Pupici :*

  2. Ana Maria Ciolacu February 15, 2012 at 7:42 pm

    @Mihaela Ma bucur ca ti-au placut ! Daca iti plac muffinsii, iti recomand sa ii incerci pe acestia: http://www.justlovecookin.com/2011/10/muffins-cu-cafea-mocha-si-ciocolata.html
    Sunt cei mai buni din lume… :) Crede-ma, ii vei reface ori de cate ori vei avea chef sa te rasfeti.
    Cat despre congelat, trebuiesc pusi intr-o punga inchisa ermetic, imediat ce s-au racit, apoi pusi in congelator, si cand vrei sa ii decongelezi, poti sa ii scoti seara, sa ii ai dimineata, apoi poti sa-i pui in cuptor cateva minute. Alta alternativa ar fi sa ii scoti si sa ii pui direct in cuptor vreo 10 minute, cred… Dar dureaza mai mult dezghetatul decat facutul… Eu cand am chef de muffins ii fac in 5 minute, si cu alte 15 in cuptor, mi se pare super rapid. Sunt unul din cele mai rapide deserturi, nu prea are rost congelatul. :)
    Te-am pupat!

  3. Mihaela February 16, 2012 at 2:39 pm

    M-am uitat la toate retetele de muffins de pe blog si cea de fata mi s-a parut cea mai potrivita pt copii, am facut in mod special pt Maria :) De asta intrebam de congelat ca nu vreau sa mancam noi ca si asa de cand am reluat serviciul nu mai am timp de sala, ci sa fac o data, sa pastrez 4-5 intr-o cutie si restul sa ii congelez, urmand sa scot 2 cu o zi inainte :)
    Nu era vorba de timpul de pregatire, chiar este cel mai rapid desert, am mai facut eu niste fursecuri f rapide dar briosele sunt mai bune.

    Apropo de reteta recomandata de tine, as putea sa le fac cu cafea decofeinizata dar ar trebui sa modific ceva la cantitati daca nu vreau sa adaug ciocolata?

    Te-am pupat!

  4. Ana Maria Ciolacu February 16, 2012 at 2:53 pm

    @Mihaela Da, Miha, poti folosi cafea decofeinizata, si nu se schimba nimic daca elimini ciocolata. Dar ai incredere in mine, incearca si varianta adults only macar o data, fara sa elimini nimic din reteta, ca nu mai e acelasi lucru, ca nu cade cerul pt 2 muffinsi cu cioco. :)) Fa altceva pt bebe si rasfata-te cu minunile alea de muffins. :) Stii ca eu cand insist e pe bune! :)) Cand vreodata ai dat gres cu recomandarile mele? :))
    Pupici, scumpa mea !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.