Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata

IMG_0039 (6)
Un plumcake ciocolatos,cu gust si parfum de cafea ,ideal pentru micul dejun alaturi de un ceai aburind sau o ceasca de cafea.Voi da 2 variante pentru cei care nu au sau nu vor sa foloseasca ricotta.
Ingrediente:
300 g faina
200 g zahar
3 oua
200 g ricotta(se poate inlocui cu urda)
100 ml ulei
50 ml cafea tare
1 plic praf de copt
zahar vanilat
1 ciocolata (daca doriti si de care doriti)
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam ricotta si mixam inca un pic,dupa care punem uleiul,faina cernuta amestecata cu praful de copt,zaharul vanilat si un praf de sare.In cazul in care compozitia vi se pare lichida (poate varia in functie de tipul branzicii sau de gradul de absorbtie a lichidelor specific tipului de faina folosit.) Daca e prea lichid mai punem cate putina faina pana capata consistenta corecta.Daca e prea dens,punem putin lapte.
Acum rupem ciocolata cu degetele in bucati nu prea mici,tocmai pentru a avea surprize atunci cand muscam dintr-o felie, si cu o lingura,o amestecam compozitiei.Tapetam cu unt si faina o forma de plum cake si turnam compozitia.
nuove foto-8
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.Nu deschidem usa cuptorului mai devreme.Efectuam proba scobitorii ,daca iese umeda,mai dam pentru inca 5 minute,daca iese uscata,o lasam la racit.
Varianta 2 (fara ricotta):
350 faina 000
200 g zahar
3 oua
150 g cafea tare
2 lingurite nesscafè
100 g unt topi si racit sau ulei
1 plic praf de copt
un praf de sare
1 ciocolata rupta in bucatele
Mod de preparare varianta 2:
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam untul topit si racit sau uleiul,apoi faina (preferabil cernuta)  amestecata cu praful de copt,ness-ul si praful de sare.Mixam bine,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele pe care o amestecam cu o lingura.Tapetam cu unt si faina tava de plumcake si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min.Va trebui sa treaca proba scobitorii.
IMG_0033 (8)
(Visited 259 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. gabrielle February 3, 2012 at 1:37 pm

    acum am gustat prima felie calduta..bun si fraged..mi-ar fi placut ca gustul de cafea sa fie mai pregnant,cred ca a fost cam slaba cafeaua,data viitoare trec la cafea instant.Urmatorul e cel cu morcovi,acum iarna i-mi plac prajiturelele care merg cu o cana de lapte cald..

  2. gabrielle February 3, 2012 at 1:43 pm

    aa..si am pus doar 150 g zahar in loc de 200(nu stiu de ce i-mi e asa frica de zahar:),si e foarte ok si asa,suficient de dulce.

  3. gabrielle February 3, 2012 at 1:44 pm

    aa..si am pus doar 150 g zahar in loc de 200(nu stiu de ce i-mi e asa frica de zahar:),si e foarte ok si asa,suficient de dulce.

  4. Ana Maria Ciolacu February 3, 2012 at 3:37 pm

    Buna, scumpa mea ! Ma bucur ca ti-a placut checuletul. Gustul de cafea ar fi trebuit sa fie prezent totusi. Eu am facut un espresso ristretto, deci foarte tare, si s-a simtit. Puteai face cafeaua mai tare, sau cum spui tu, sa pui ness. Ai fi putut sa dizolvi ness in cafea, asa nu avea gust doar de ness, ci si de cafea, care e o aroma mai buna dupa parerea mea. :)
    Cel cu morcovi e divin… E the best ever…Sa-mi spui cum ti-a placut si ala cand o sa-l incerci, dar inca nu a dat gres pana acum. O sa dispara intr-o clipita, in halul ala de bun e. :)
    Si eu mai scad cantitatea de zahar cate-odata, dar nu toti agreeaza un dulce care nu e destul de dulce. :)
    Te pup cu drag si te mai astept pe la mine! <3

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.