Involtini de pui cu salvie

IMG_0055 (4)
Impropriu spus ‘involtini’ , fiindca nu umplem cu nimic pieptul de pui inainte de a-l rula,si ma scuz ,insa in acest moment nu imi vine in minte alta denumire.Rezultatul final e de efect,sa nu mai vorbim de gust…Sa trecem la treaba !
Ingrediente:
1-2 piepturi de pui (in functie de cate persoane vor fi la masa)
1 ramurica de salvie
1 ceapa
2 pahare supa de legume
1/2 pahar vin alb
4 linguri unt
1 ceapa
sare,piper
optional 1 lingura de otet balsamic
Mod de preparare:
Calim ceapa taiata fin in cele 4 linguri de unt pana devine aurie.Acum turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.Adaugam supa de legume si 3-4 frunze de salvie.Acoperim tigaia cu un capac si  lasam sa fiarba 5 minute.
IMG_0012 (16)
Taiem piepturile de pui in 2,iar fiecare jumatate o taiem in 3 pe lungime,astfel incat dintr-un piept sa obtinem 6 ‘involtini’.Batem putin filè-urile,presaram sare si piper,si le rotim sul, apoi inchidem cu o scobitoare,ca in poza.
Punem pachetelele in tigaia cu supa si nu uitam sa le intoarcem din cand in cand.Acoperim cu un capac, lasam pana se patrund bine,iar sosul ramas in tigaie va fi dens.
IMG_0014 (20)
Punem pachetelele pe o farfurie iar peste ele turnam sosul.Il puteti si strecura daca nu doriti sa vedeti vreun cubulet de ceapa.
Putem plimba un fir de otet balsamic(eu eram prea grabita si am uitat pur si simplu) si orna cu cateva frunze de salvie.Deasemenea,puteti scoate dvs scobitorile inainte de a le servi.Eu am preferat sa le las asa.
Sunt excelenti !
(Visited 282 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Mihai T. Ioan November 21, 2010 at 12:53 pm

    Reteta ta e clar una la superlativ, si ca aspect si ca arome.Si eu prepar pieptul de pui rulat asa, ratiunea este ca ocupa mai putin loc in farfurie iar din punct de vedere estetic e beton. Desigur e mai interesant daca pui oarece umplutura, de exemplu o covertura patrunjel verde tocat.
    Cu respect
    Uica Mihai

  2. Ana Maria Ciolacu November 21, 2010 at 10:11 pm

    Va multumesc mult pentru apreciere, iar data viitoare voi face cateva imbunatatiri,printre care si niste verdeata ca umplutura.Va doresc o saptamana minunata !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.