Quiche rustica picanta

IMG_0066
Aceasta quiche este una din sutele de variante derivate ale vestitei Quiche Lorraine, o tarta sarata tipica gastronomiei franceze,pe baza de bacon,branza,oua si smantana.Cu trecerea timpului,bucatarii au improvizat sute de alte moduri de a o prepara,cu legume,branzeturi,mezeluri,etc.E o tarta foarte rapida insa de mare efect.Aluatul brisèe se face foarte usor,voi pune reteta in zilele urmatoare.De obicei framant eu,fiindca ador sa o fac,insa de data asta am  avut un pachet de aluat in casa,si am vrut sa il folosesc.Lazy me…
Ingrediente:
1 aluat brisèe sau fraged cumparat
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 vanata medie
120 g chorizo sau orice salam picant
3 oua
200 g rosii decojite si tocate
4 catei usturoi
oregano
ulei masline
sare,ardei iute macinat (sau boia de ardei iute)
Mod de preparare:
Taiem ardeii in feliute subtiri,vanata cubulete,decojim 2-3 rosii (200 g) si le tocam.Taiem si chorizo sau orice alt salam picant dorim.
IMG_0006 (21)
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei de masline si sotam ardeii cu vanata.Eu le-am sotat separat,insa nu cred ca va conta prea mult,asa ca, economisiti timpul.Eu am avut rosii bio,conservate de mine vara asta,insa puteti pune si cateva rosii bine coapte,decojite si tocate.
IMG_0010 (18)
Cand s-au sotat ardeii si vinetele,adaugam rosiile,usturoiul tocat sau pisat si sare dupa gust.Mai lasam cateva minute pana sunt patrunse bine legumele,si lasam la racit.
Batem 3 oua cu 1/2 lingurita de oregano sau chiar mai mult daca va place,piper,un praf de sare,si ardei iute macinat (sau boia de ardei iute) dupa gust.Eu nu am pus foarte mult,ca chorizo e deja destul de picant.
IMG_0017 (18)
Amestecam ouale cu salamul taiat cubulete,si apoi cu legumele care s-au racit.
Intindem o foaie de aluat brisèe sau fraged cumparata  de-a gata intr-o forma de tarte.
IMG_0015 (18)
Intepam in cateva locuri cu furculita pe fundul tavii,intindem compozitia de oua,legume si salam picant.Presam usor pentru a distribui uniform si a nu lasa spatii libere. Ati putea sa dati aluatul la cuptor pt cca 10 minute fara compozitie,pentru a coace bine fundul ,apoi sa intindeti umplutura si sa o mai dati pt 40 minute.E ok si asa,insa.
IMG_0018 (16)
Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 45-50 minute.Va veti da seama observand-o cand va fi gata.
IMG_0058 (5)
Se serveste calduta,ca aperitiv. E delicioasa…
(Visited 404 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.