Pommes Duchesse

IMG_0024Un aperitiv sau o garnitura foarte chic,de origini franceze, care va va ajuta sa impresionati invitatii la masa prin forma lor deosebita.Se fac  foarte usor si rapid.Reteta este pentru 4 persoane.
Ingrediente:
500 g cartofi
2  oua
50 g parmezan ras(optional)
50 g unt
sare
piper
nucsoara(optional)
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam.
IMG_0008 (9)
Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat cubulete.Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se va omogeniza cat de cat.
IMG_0010 (8)
Reteta originala ar fi cu 2 galbenusuri,insa eu dupa ce le-am adaugat,compozitia era inca foarte tare,asa ca  am pus si albusurile.
IMG_0012 (5)
Va recomand sa faceti la fel,fiindca difera mult in functie de tipul de cartofi.Ai mei au fost foarte fainosi.Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa insa in acelasi timp cremoasa.
Punem compozitia intr-un sac-à-pochè,cu varful in forma de stea, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt,spritzam gramajoare nu mai mari de 5 cm in diametru,lasand putin loc intre ele.Se vor umfla putin la copt.
IMG_0014 (9)
Nu va lasati inselati de forma de floare pe care o au ale mele,insa eu le-am “impuscat” cu pistolul pentru cookies.Sunt parca mai frumoase facute cu un sac-à-pochè,cu steluta.Le ramane varful putin in vant,insa sunt foarte rafinate,indiferent de ce forma ar avea.Multi le fac si cu lingura sau cu varful rotund.
Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 20-10 minute.Timpul poate varia destul de mult in functie de cuptor,asa ca urmariti-le dupa 15 minute,iar cand devin aurii si incep sa apara semne de copt pe extremitati,trebuiesc scoase.
Aici,coapte:
IMG_0020 (8)
Si pe farfuriuta:
IMG_0022 (6)
(Visited 262 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Oana December 30, 2011 at 4:17 pm

    Buna Ana! Cartofii pot fi serviti si a doua zi (reci sau incalziti) sau sunt mai gustosi calzi (adica atunci cand ii faci)? Ma gandeam sa ii fac din seara asta pentru maine… Mersi mult si un An nou plin de Pace si Dragoste…asa cum am scris eu pe tortul cu 3 ciocolate pe care l-am pregatit :)

  2. Ana Maria Ciolacu December 30, 2011 at 4:32 pm

    @Oana Buna, scumpa mea ! Ma bucur nespus ca ai incercat tortuletul ! Cat despre cartofi, sunt mai buni abia facuti, stii tu, sunt ca un piure mai aromat, si piure-ul a doua zi e usor inecacios. Nu am incercat, dar ii poti reincalzi daca vrei sa ii faci din seara asta pt maine. Sau poti sa pui compozitia intr-un sac a poche, mai devreme asa, si spre seara sa-i spritzezi in tava. Te pup cu drag si iti doresc si eu un an nou cat mai frumos, plin de fericire si impliniri. <3

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.