Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara nu au origini foarte clare,unii spun ca ar fi inventata de carbunarii din Umbria,care ar fi predat reteta romanilor (din Roma) in secolul XIX,altii sustin ca ar fi inventate de un nobil napolitan care a publicat aceasta reteta in cartea sa de bucate.Oricare ar fi insa origininile,un singur lucru conteaza: sunt teribil de bune !
Ingrediente pt 3 persoane:

250 –300 g spaghetti
150 g bacon/ sunca
3 oua
3 linguri parmezan
Mod de preparare:

Intai punem apa la fiert,pentru spaghetti.Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici,si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.
Spargem 3 oua intr-un castron mare,le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare.(eu am pus si 2 linguri de smantana,chiar daca reteta originala nu prevede folosire smantanii)
Punem sare in apa,iar cand fierbe adaugam pasta,
pe care o scoatem cu mininum 1 minut inainte de timpul scris pe cutie,oricum puteti sa o gustati,va trebui sa fie ‘al dente’.Scurgem apa si punem pasta in tigaia cu bacon-ul prajit,si amestecam bine pentru cca 30 secunde.
Acum stingem focul sub tigaia cu spaghetti si adaugam totul in caston peste oua, sau ouale in tigaie peste pasta,nu conteaza,depinde in care recipient doriri sa serviti.Odata adaugata pasta,amestecati foarte bine,astfel incat ouale sa se coaca in caldura pastei.
Serviti IMEDIAT ducand direct tigaia sau castronul la masa.Puteti asezona cu inca putin parmezan si piper negru.Nu am mai pozat pasta in farfurie fiindca am vrut sa o servesc repede.Delicateta sosului format impreuna cu bacon-ul crocant formeaza un duo extraordinar de delicios.O mica precizare: Daca bacon-ul prajit lasa multa grasime,puteti face ca mine,eu am inclinat tigaia si am luat cateva linguri.Am lasat putin cat sa aromatizeze pastele.
(Visited 267 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Iulia December 6, 2010 at 6:58 am

    Reteta asta e pritre preferatele mele si uite ca acum imi dau seama ca eu nu o am pe blog:D…trebuie neaparat sa o am si eu hihi.
    Foarte, foarte buuuunnnn!!!!!

  2. Ana Maria Ciolacu December 6, 2010 at 10:26 am

    Ahhhhhhhh Carbonaraaaaaa….O ador pur si simplu ! Ai dreptate, e un MUST.Am papat alaltaieri la pranz insa mi-e pofta din nou :)) Pupici !

  3. Mihaela October 26, 2014 at 4:58 pm

    Hei, te urmaresc cu mare drag! Azi am facut pentru prima oara Paste Carbonara.Nu am stat nicio secunda pe ganduri si am deschis JustLoveCookin, spunandu-mi …nu are cum ca Ana sa nu aiba aceasta reteta. Felicitari, au iesit sezantional :)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.