Mezze penne alle zucchine

_MG_0054 (8)
Un pranz ultra rapid, simplu si delicios.Pastele cu dovlecei sunt printre preferatele mele, lasand deoparte obsesia mea pentru pastele cu ragù.Sa le facem!
 
Ingrediente:
3 dovlecei mici
2 catei usturoi
2 liguri ulei masline
250-280 g  mezze penne sau alte paste
 
 Mod de preparare:
Punem intai la fiert apa pentru paste. Apoi spalam dovleceii,care trebuie sa fie destul de tineri,fara seminte. Taiem capetele si apoi ii feliem pe lungime.Punem feliile una peste alta si taiem betisoare subtiri.Punem 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie,curatam 2 catei de usturoi,ii zdrobim putin cu dosul cutitului si ii punem in tigaia inclinata,in acest fel,vor aromatiza tot uleiul.E deajuns sa tineti de manerul tigaii cca 30 secunde,apoi va fi gata.E important sa nu il lasati sa se coloreze prea tare,deoarece va da un gust amar uleiului si apoi mancarii.
pastazucchine
 
Cand usturoiul a devenit usor auriu,iar uleiul a capatat un minunat parfum ( i heart garlic ! ) punem “betisoarele” de dovlecei si le sotam,amestecand des.
Intre timp punem pastele la fiert si le scurgem fara sa le clatim.Am auzit multa lume care trece pastele printr-un jet de apa rece pt a opri fierberea.In felul asta aruncam tot ce puteam lua bun din ele si incasam doar caloriile.
Punem pastele scurse in tigaie si amestecam de cateva ori,apoi servim.Sunt divine prin simplitatea lor,mai ales pentru cei care iubesc dovleceii,ca mine.
(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.