Bacon apple and parmesan stuffed roast pork

roastmare
Ingrediente:
1 kg ceafa de porc
4 mere mici
o mana de parmezan
2-3 feliute de bacon
cateva linguri ulei masline
800 ml vin alb/rosu sec
sare,piper
Mod de preparare:
Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de spata de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit. Am frecat bine carnea cu sare si piper pe ambele parti,astfel incat topindu-se sa patrunda bine.
Am curatat de coaja 2 mere mici si le-am taiat intai in sferturi,apoi feliute.
La fel am facut si cu parmezanul.L-am taiat feliute foarte subtiri.
Am intins bucata de carne, peste ea 2 felii de bacon,apoi merele, iar la urma parmezanul.
Am rulat strans,apoi am legat.Cred ca nenea din video va reusi sa explice mai bine decat mine.Reteta e asemanatoare cu exceptia faptului ca a folosit 2 bucati de carne si ca l-a copt  in cuptor,iar eu in oala. (sooo much better,believe me!)
Dupa ce am legat animalul,l-am pus intr-o oala cu cateva linguri de ulei de masline incins,cu diametrul aproape egal lungimii bucatii de carne.Apoi am prajit-o bine pe toate partile.Etapa asta “sigileaza” sucul carnii inauntru.Cand a fost bine prajita,am turnat deasupra vinul.Eu am folosit un vin alb sec,de calitate.Insa puteti folosi si rosu,culoarea sosului va fi mult mai atragatoare.Mie mi-a parut rau ca nu am pus vin rosu tocmai pentru culoare.Gustul…Divin!
L-am lasat pe foc mic,intorcandu-l din cand in cand,timp de 2-3 ore.Depinde de marimea bucatii de carne,a mea a avut 1 kg.
In ultimele 5-10 minute curatam alte 2 mere mici,le taiem feliute si le punem in oala.Lasam cateva minute,pana devin “sfaramabile” cu furculita.Ne punem deci pe fapte si le sfaramam cu furculita.Lasam pana la racirea completa.Orice roast se taie rece,daca vrem sa obtinem felii drepte si frumoase.Carnea calda tinde sa se sfarame,sa alunece si nu o veti putea felia frumos.
Cand s-a racit,scoatem carnea,indepartam ata,si o feliem.Dispunem feliile in oala,peste sosul de mere,si inainte de a servi,le incalzim.
Eu am facut-o lata din nou,am pozat din greu timp de 30 minute,apoi am mancat.Cand m-am asezat la calculator am observat cardul aparatului tantos introdus.E a doua oara cand mi se intampla,aparatul nu ma anunta ca nu am card in el,cata greutate pe umerii mei Zâmbet.
felieroast
Am reusit sa pozez (prea tarziu) 2 feliute amarate dintr-un capat,tot ce mai ramasese din ditamai animalul.Arata minunat,va asigur.Iar gustul e just heavenly…Multi fug de combinatii de fructe si carne,insa nu stiu ce pierd.Puteti incerca cu o bucata mai mica de carne.Veti vedea ca nu o sa va para rau.
(Visited 137 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Craita December 28, 2010 at 6:42 pm

    o reteta minunata!
    p.s imi plac la nebunie pozele tale,arata foarte profesionale:)

  2. felis December 28, 2010 at 8:01 pm

    Multumim de reteta Ana!

  3. Sara & Miki December 28, 2010 at 9:58 pm

    O reteta apetisanta. Observ ca folosesti vin, cum mi-ai spus deja, ca-ti plac fripturile. trebuie sa fie foarte buna. Pup!

  4. Delicioasa December 29, 2010 at 3:37 pm

    Multa munca, dar cred ca rezultatul e pe masura :) Arata nebunie…

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.