Chec de cacao cu inima de cocos

chec de cacao cu inima de cocos4
In seara asta pe la ora 22 logodnicul meu mult iubit ma priveste cu ochi de catel flamand si trist (dupa o cina vegetariana) si-mi spune intai ca-i este foame,apoi ca si-ar dori “ceva dulce”…Cu cocos si ciocolata daca e posibil.Vesnic aceeasi cerinta. : ) Daca ar exista un Zeu al ciocolatei el al fi cel mai mare adorator al sau. Tot la fel de mult iubeste si cocosul in toate formele lui. Asa ca mi s-a facut mila de el saracutul si m-am apucat sa fac un chec de cacao cu cocos, o minunata combinatie.Delicios…
Ingrediente:
4 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 cana lapte
2,5 cani faina
3-4 linguri cacao
1 plic praf copt
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Pentru inima de cocos:
50 ml lapte
150 g nuca de cocos
1 albus
3 lingurite amidon
130 g zahar
Mod de preparare:
foto blog-1
Mixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile , de jos in sus , cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Compozitia ciocolatoasa o dam deoparte si mixam un albus cu 130 g zahar.Turnam deasupra 50 ml lapte si 3 lingurite de amidon si mixam din nou.La urma punem nuca de cocos si amestecam.
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si faina.Eu am facut 2 checuri mai mici. Unul intr-o forma de plumcake si unul intr-o forma de chec rotunda.
Explic ca si pentru o singura forma: punem jumatate din compozitia cu cacao in forma de chec,apoi cu o lingura luam compozitia de cocos si o punem in centru, din loc in loc, sau intinsa.
Deasupra turnam toata compozitia de cacao ramasa si dam cuptorul incins la 180 grade, pt cca 40 minute.
Facem testul scobitorii, iar daca iese uscata, lasam putin sa se racoreasca,dupa care asezam checul pe o farfurie si asteptam sa se raceasca inainte de a-l servi,chiar daca tentatia e mare.
Odata racit,punem putin zahar pudra intr-o strecuratoare pt ceai si pudram.
Observatii:
Cana folosita pentru masuratori este o cana de 250 ml.
Daca nu vreti sa pudrati cu zahar,sau daca va doriti un chec mai deosebit,topiti pe aburi sau in microunde150 g ciocolata impreuna cu 3-4 linguri de lapte,apoi turnati deaupra. Va fi mega ciocolatos.
chec de cacao cu inima de cocos
Pofta buna !
(Visited 527 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. felis January 29, 2011 at 7:27 am

    Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta… cu prima ocazie… Arata tare bine al tau si imi place ideea cu “inima” de cocos…

  2. Ana Maria Ciolacu January 29, 2011 at 8:57 am

    Felis,scumpica , este delicios.Mai ales ca am vazut ca iti place cocosul.Minunata ideea cu snitelele. O sa le incerc si eu cat de curand. Btw, imi place mult blogul tau.Te pupic!

  3. Le Blog Piquant January 29, 2011 at 2:26 pm

    O frumusete! Si am asa o pofta de ceva dulce in momentul asta… of!

  4. Ana Maria Ciolacu January 29, 2011 at 3:00 pm

    Elena, eu chiar acum beau o ceasca de green tea cu o felie din bunatatea asta de chec. Sooo relaxing… :))) Fa-ti repede ceva dulce,dar pune si reteta! :)) Pup u!

  5. Zgaiby April 14, 2011 at 5:32 pm

    Ce e linistea asta acilea? Ia sa fac un pic de valva si sa-ti spun ca azi am executat un”cocos” inimos …de s-a`nverzit !!! Peseu:cocosu` a fost verde:))!! Mai vin p`aci, merci!!

  6. Ana Maria Ciolacu April 14, 2011 at 7:26 pm

    Zgaiby, tare bine imi pare ca l-ai incercat. Daca s-a mai si inverzit, chiar mai bine.:))) Iti mai recomand 2 checuri super simple de care te vei indragosti cu siguranta. Torta di mele si Chec cu morcovi. Daca ma crezi pe cuvant, incearca-le si te vei convinge. :) Te pupic si te mai astept pe la mine !: *:*:*:*

  7. ionela April 17, 2011 at 4:48 pm

    Super ideea cu nuca de cocos mai ales ca sunt o mare amatoare de cocos..cat despre snitele cu nuca de cocos am facut cu piept de pui …ies super bune…merita incercate!

  8. Ana Maria Ciolacu April 17, 2011 at 9:27 pm

    Ionela, scumpa mea, si noua ne place mult cocosul, iar snitelele inca nu le-am incercat. Cat de curand o voi face,insa. Nu mancam prajeli si chestii de genul pana nu ne dezintoxicam de efectele iernii lungi. :)) Te pupic si te mai astept pe la mine 1 :*:*

  9. tatiana February 29, 2012 at 4:10 pm

    cu putinul timp care il am …azi am facut checul asta…e in cuptor acum…dar pare tare bun:)

  10. Luvlee May 26, 2012 at 2:09 pm

    Trebuie neaparat sa pun amidon?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.