Conopida cu ansoa si masline in sos de rosii

conopida
Dupa sarbatori ne-am promis sa nu mai exageram cu dulciurile si sa mancam cat putem de sanatos.Dupa clasicile salate,peste si pui la gratar si legume la aburi am cautat putina inspiratie intr-o carte de-a lui Jamie Oliver,al carui fan sunt.Logodnicul meu nu prea se impaca cu stilul lui insa nu are de ales, i’m the chef here ! Insa conopida asta i-a placut la nebunie,a mai cerut o portie (de foame : D)  si cand i-am luat farfuria din fata era deja limpezita.Eu am folosit suc de rosii facut in casa,cu rosii aduse din Sudul Italiei (cele mai minunate!!!), si imbuteliate fara nici un adaos,doar sterilizate.De fiecare data cand deschid o sticla umplu bucataria de parfum de rosii abia culese.Reteta prevedea 800 g rosii lunguiete la conserva,asa ca fiecare se adapteaza cu ce are in frigider si cu ce prefera. 
 Ingrediente:
 1 ceapa  rosie
5 catei usturoi
1 conopida mare
o mana de masline negre
4 fileuri de ansoa
o mana de patrunjel
800 g pulpa de rosii sau rosii in bulion  
Mod de preparare:
Vom gati aceasta minunatie intr-o cratita in care sa incapa conopida intreaga si sa mai ramana cca 2 cm liberi in jurul ei.
Punem in aceasta cratita ceapa taiata solzisori,usturoiul feliat,putin ulei si calim cateva minute.Adaugam fileurile de ansoa tocate,maslinele carora le-am scos samburii,eu le-am feliat,insa le putem lasa si intregi,tulpinile de patrunjel tocate marunt si lasam cateva minute,amestecand din cand in cand.
Adaugam acum rosiile decojite si tocate iar deasupra 200 ml apa.Cand incepe sa fiarba,cufundam atent conopida in sos.Va trebui sa stea jumatate in sos,jumatate afara.Trecem peste ea un fir de  ulei de masline,acoperim cu un capac si lasam la fiert timp de 50 minute.
poze noi-11
Presaram frunze de patrunjel (eu am uitat) si servim alaturi de o friptura de miel,cum spune Jamie Oliver,sau de una singura ca mancare vegetariana,renuntand la fileurile de ansoa.Noi am mancat-o cu ansoa insa fara carne._MG_0079 (4)
A fost excelenta!
(Visited 401 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Le Blog Piquant January 6, 2011 at 10:12 am

    Daaa… si eu tot aveam in plan reteta asta, dar inca nu am apucat! Imi pare bine ca zici ca e asa buna – poate ii vin de hac pana la urma. Arata genial!

  2. Ana M. Ciolacu January 6, 2011 at 2:41 pm

    Da,scumpica,noua ne-a placut super mult.Iubitul meu e cel mai aprig critic culinar. :)) Nu spune nimic,insa inteleg din privire si mimici.Iar daca zice ca e bun nu ii mai fac niciodata :))) De data asta a mai si cerut o portie :))) Sper ca nu de foame :)))) Ca behaie de salata,spanac si broccoli de-o saptamana :))) Incearc-o,ca e buna.Pup u !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.