Ravioli cu ciocolata

 Ingrediente pt 3-4 persoane:
200 g faina 000
2 oua
Mod de preparare:
Facem un aluat din 200 g faina si 2 oua.Daca folosim masina de paste,il facem putin mai tare,daca il intindem cu sucitorul,il facem putin mai moale.Impartim aluatul in 2 ,invelim biluta ramasa in folie alimentara,iar cealalta o  intindem intr-o foaie cat de subtire putem.Daca folosim masina de paste,putem, sa ne oprim chiar si la penultima treapta.
In caz ca foaia ni se pare uscata,sau daca  o lasam mult descoperita  tinem langa noi un mic vas cu apa.
Decupam cercuri de cca 6-8 cm in diametru .Umezim putin cercul,iar In mijloc punem 1 lingurita de Nutella sau orice alta marca dorim.Inchidem cercul indepartand aerul din jurul umpluturii,apoi apasam putin pentru a-l lipi.
Daca avem aceste forme e la fel de usor,nici nu le mai decupam. Dupa ce inchidem indepartam surplusul.Voi iesi frumosi si rotunzi.
_MG_0049 (6)
_MG_0052 (6)
_MG_0054 (6)
 Punem apa la fiert,fara sare.Cand clocoteste, adaugam putin unt sau ulei si punem la fiert ravioli.Vor fi gata imediat ce urca la suprafata,ca toate pastele proaspete.
Intre timp punem intr-o tava cca 2 linguri de unt la topit.Scoatem tavioli cu o paleta cu gauri,scurgandu-i bine, apoi ii punem in tigaia cu unt,amestecam de cateva ori si ii dispunem in farfurii.Radem deasupra putina ciocolata si ii servim imediat.Sunt pur si simplu divini…
_MG_0092 (3)
(Visited 413 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. diamond January 4, 2011 at 10:57 pm

    ce fruosi ti-au iesit ravioli :D de unde ai cumparat forma, e superba:D

  2. Ana M. Ciolacu January 5, 2011 at 9:39 am

    @Diamond: Eu locuiesc in Italia,si aici se gaseste peste tot,iar formele de ravioli costa comic de putin.Ar trebui sa se gaseasca totusi si in Ro.Sunt frumosi si decupand un cerc si inchizandu-l.Cat sunt de buni, nici nu mai spun,chiar nu te mai intereseaza daca sunt patrati sau rotunzi. :))) Pupici !

  3. Andreea January 5, 2011 at 2:06 pm

    Fata, tu nu te potolesti cu retetele astea divine odata!? Ma exasperezi! :P
    @Diamond, in Ro gasesti forme din astea de ravioli la D-mail, sunt vreo 5 parca intr-o cutie, sunt si mai mari si mai mici. Nu mai stiu sa-ti zic cat costa, nu mult, in jur de 30 RON parca.

  4. Ana M. Ciolacu January 5, 2011 at 8:58 pm

    Ahahahahh :)))) Fata,da tu ce faci cu velvet cake-ul ala? Chiar ai de gand sa-l mananci? :))) Ia arunca-l incoa' sa vad daca e bun :)) Pup u!!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.