Potato rösti – Jamie Oliver style

_MG_0088 (5)
De cand cu preocuparea pentru mancaruri mai usoare ma indrept des catre retetele lui Jamie O. , sunt un fel de salvare atunci cand vrei ceva rapid, usor si bun.Iar cum blogul meu are nevoie de mai multe retete rapide si usoare,am decis sa mai stau putin pe subiectul J.O. Astazi, Potato Rösti ! Deliciosi …  
Ingrediente:
  ulei masline
600 g cartofi fainosi
5-6  catei usturoi cu coaja
sare,piper proaspat macinat
1  ramura rozmarin
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200 grade si punem pe foc o tigaie cu diametrul de cca 20 cm, pe care sa o putem pune si in cuptor.Eu am scos surubul manerului unei tigai, iar dupa de am terminat l-am remontat.
potatorosti
Taiem cartofii in felii subtiri pe care le asezam unele peste  altele si taiem paie putin mai groase decat betele de chibrit.
Incingem o lingura de ulei tigaia cu pricina si adaugam cartofii pe care ii condimentam cu sare si piper proaspat macinat daca aveti,frunzele de rozmarin si cateii de usturoi necuratati.Au o aroma mult mai delicata in felul asta.Lasam cca 10 minute,amestecand din cand in cand.
Dam tigaia la cuptor timp de 20 minute.Trecut acest timp,scoatem si cu o farfurie de dimensiuni putin mai mici decat ale tigaii presam bine cartofii,incat sa ii compactam.Pur si simplu apasam farfuria in tigaie peste cartofi.
Dam din nou la cuptor timp de 25 minute,dupa care servim.Sunt extraordinar de buni,crocanti si parfumati.Cartofii cu usturoi si rozmarin sunt preferatii mei,deci potato rösti nu putea sa nu imi placa. Incercati-i , nu o sa va para rau.
(Visited 438 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Mitinita January 7, 2011 at 8:27 am

    Imi place ca nu trebuie fierti cartofii,ca la majoritatea retetelor de rosti. O sa incerc si eu! La multi ani!

  2. MONONOKE KITCHEN January 7, 2011 at 1:23 pm

    Grozav arata blogul tau!
    Mancarea, excelenta… si poze mirifice!

  3. Ana M. Ciolacu January 7, 2011 at 4:32 pm

    Mitinita,facuti à la Jamie sunt geniali ! Moi inauntru si crocanti pe dinafara,aromati cu usturoi si rozmarin…The very best recipe de rosti,dupa parerea mea.La multi ani si tie,si multumesc de vizita !

  4. Ana M. Ciolacu January 7, 2011 at 4:34 pm

    Mononoke,iti multumesc mult ! Ma bucur ca iti place blogul meu, eu pe-al tau il ador! O sa te trec in blogroll,asa voi fi la curent imediat cu toate yumminessurile pe care le postezi.Pupici si te mai astept pe la mine !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.