Nasi Goreng / Stir-Fry de orez cu pui si creveti

nasi goreng thai food
Nasi goreng, in Indonezia si Malaezia inseamna orez prajit.Acest deliciu este considerat felul de mancare national al Indoneziei (este mancat chiar si la micul dejun)  si mai este renumit si pentru varietatea ingredientelor cu care poate fi preparat,cu orez parboiled,sau cu bob lung,doar cu peste,cu tamarind,etc.Se gaseste si in cele mai luxoase restaurante,insa il veti intalni des si la coltul strazii.Trecand peste detalii,va prezint Nasi goreng !

 
Ingrediente:

250 g orez
250 g creveti
250 g pulpe de pui
5 linguri ulei arahide
1 lingura ulei masline
2 catei usturoi
1 ceapa mare
1 lingurita curry
1/2 lingurita fulgi ardei iute
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri sos de soia
150 ml piure de rosii
2 oua
Mod de preparare:
poze noi-15
Punem la fiert o oala cu apa, in care vom fierbe orezul (eu am avut supa de pui si nu m-am putut abtine sa nu il fierb in ea).Cand apa fierbe,punem orezul si il lasam pt  cca 10 minute.Il scoatem,il trecem printr-un jet de apa rece pentru a-l opri din fierbere si il lasam la scurs si la racit.
Tocam fin ceapa,usturoiul si ardeiul iute in caz ca folositi proaspat.Incingem wok-ul,punem cele 5 linguri de ulei de arahide si apoi punem la prajit amestecul de ceapa,usturoi si ardei.
Cand au inceput sa prinda culoare,adaugam carnea de pui taiata cubulete.Frigem cateva minute,apoi adaugam crevetii si mai lasam inca vreo 2 minute.
A venit randul condimentelor: boia de ardei dulce si curry.Punem si piureul de rosii,pe care e bine sa il faceti in casa,razuind cateva rosii carora le-ati indepartat coaja si semintele.
Inainte de areincepe sa fiarba totul,punem cele 2 linguri de sos de soia.Punem orezul in wok si mai lasam cateva minute.
Intr-o tigaie,punem 1 lingura de ulei de masline, iar cand s-a incins, turnam 2 oua batute cu un praf de sare si facem o omleta.Lasam cca un minut pe o parte,iar cand e rumena o intoarcem cu ajutorul unui capac sau a unei palete.O scoatem pe un fund,o lasam sa se racoreasca putin,o rulam si o taiem fasii.
Amestecam fasiile de omleta cu restul ingredientelor din wok si servim imediat.
_MG_0074 (8)
In retetele de Nasi Goreng nu apare sarea, fiindca avem sosul de soya dark, care e deja sarat. Insa mie nu mi s-a parut destul si nu m-am putut abtine sa nu sarez putin carnea si supa in care am fiert orezul. Nu mult, atat cat trebuie.Stiu, nu e sanatoasa insa rezist fara orice,dar nu fara sare in bucate. 
(Visited 179 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Sara & Miki January 10, 2011 at 6:16 pm

    E interesant… fiecare tara cu preparatele sale.

  2. Ohjal January 22, 2011 at 2:45 pm

    Hello I am Indonesian, and I am very Happy you like my country very best cuisine :D

  3. Ana Maria Ciolacu January 22, 2011 at 3:25 pm

    Hi,Ohjal ! I adore Indonesian cuisine.What are your favourite dishes? Maybe i'll cook them soon :)Kisses !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.