Pad thai gung ( Taitei de orez cu creveti )

phadthaigung
Exista multe retete de Pad Thai Gung ,elementele principale fiind cam aceleasi, morcovul si dovlecelul variaza insa.Si cum suntem liberi sa experimentam, eu am ales sa le folosesc,fiindca sunt 2 legume pe care le includ des in alimentatia de zi cu zi, chiar si in dulciuri, de exemplu checul cu morcovi, este cel mai bun chec facut sau/si mancat vreodata. Dar sa ne intoarcem la oile noastre. ^__^

Ingrediente pt 3-4 persoane:

200 g taitei de orez (noodles)
200 g creveti
5 fire ceapa verde
5 catei usturoi
2 baby dovlecei
1 morcov
1 lingura zahar brun
3 linguri sos de soia
3 linguri sos de peste
3 linguri pulpa de tamarind (eu inca nu am gasit)
zeama de la 1 lime
2  oua
1 lingura fulgi de ardei iute  
Mod de preparare:
padthaigungcollage
Este esential sa pregatim totul inainte de a incepe gatitul,care dureaza foarte putin dealtfel.Curatam intai morcovii,ceapa si usturoiul,taiem capetele dovleceilor.Feliem usturoiul si ceapa, taiem pe lung morcovii si dovleceii,apoi taiem fasii lungi si subtiri.
Pregatim sosul: din 1 lingura  de zahar brun,zeama de la o lime, 3 linguri de sos de peste si in cazul in care gasiti,tamarindul.Acesta se gaseste ori sub forma de sos,ori mai solid,de tipul unei marmelade super tari.In albele cazuri vom pune cca 2 lingurite.Daca e cel de-al doilea,luam 2 lingurite,le punem intr-un castron,peste ele punem cca 3-4 linguri de apa fierbinte si dupa ce amestecam putin,bagam si degetele,pentru a fi siguri ca s-a diluat tot.Lasam putin,apoi strecuram pentru a scapa de pulpa si uneori de seminte,  si il folosim dupa reteta.
Se amesteca toate ingredientele pt sos de mai sus si se pun deoparte.
Punem taiteii de orez in apa fierbinte, urmand istructiunile de pe ambalaj, avand grija sa nu ii lasam nici 30 de secunde mai mult decat trebuie.Eu ii las intotdeauna mai putin.
Incingem wok-ul bine,apoi punem 2 linguri de ulei si dupa cel putin 30 de secunde punem ceapa verde si usturoiul.Cum metoda prepararii este stir fry,vom face  totul foarte rapid.Dupa cca 30 secunde adaugam morcovul si dovleceii taiati betisoare.Lasam cca 3 minute,dupa care punem si crevetii.
Amestecand mereu mai lasam 1-2 minute.Adaugam taiteii, sosul preparat mai inainte si 1/2 – 1 lingurita de fulgi de ardei iute,sau 1 ardei iute tocat  marunt.Amestecam usor si impingem totul intr-o parte a wok-ului.Punem in locul liber 1-2 linguri de ulei si spargem 2 oua.Le batem pana se formeaza o omleta “destramata” sa zicem.Amestecam totul repede si luam de pe foc.Adaugam si 1-2 fire de ceapa verde tocate marunt si servim imediat.
Nu vom pune sare in bucate de data asta, fiindca sosul de peste si cel de soia sunt sarate deja si vor echilibra gustul mancarii.
Se presara muguri de soia si arahide la care eu am renuntat,fiindca deja incarcasem cu morcov si dovlecel.Data viitoare voi face un Padthai si voi folosi si mugurii de soia, arahidele si sper eu, tamarindul, daca reusesc sa il gasesc.
In Thailanda se folosesc furculite insa aveam un chef nebun de betisoare (pt cina am gatit chinezeste,deci betisoare x 2) asa ca le-am folosit.
_MG_0031 (11)
Noua ne place exagerat de mult Pad thai gung-ul, sunt  sigura ca si voua o sa va placa.
Tamarindul am auzit ca se gaseste la magazinul arabesc din Calea Mosilor. Sosurile se gasesc de obicei la Dragonul Rosu, Mega Image si uneori la Carrefour.
(Visited 1,791 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Marcel Iorga January 8, 2011 at 4:29 am

    Pulpa (pasta) de tamarind se gaseste in Buc, in Piata Amzei, la mag. Ki Life!
    :)

  2. Ana M. Ciolacu January 8, 2011 at 9:02 am

    Multumesc mult Marcel pentru informatie.Eu locuiesc in Italia,insa acum stiu ce sa spun cui ma intreaba. :)) Multumesc de vizita si o zi minunata iti doresc.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.