Crespelle ai funghi/ Clatite cu ciuperci si bechamel

crespelle ai funghi 4
Crespelle ai funghi sau clatite cu ciuperci, mancarea preferata a iubitului meu. Ar fi in stare sa manance doar asta, si daca ii mai dai si niste ciocolata nu mai are nevoie de nimic. In afara de mine bineinteles : P
Ingrediente pt clatite:
40 g unt
250 g faina
500 ml lapte
3 oua
1 praf de sare
Pentru umplutura:
600 g ciuperci
3 linguri ulei
2-3 catei usturoi
70 g parmezan sau cascaval ras
Pentru bechamel:
50 g unt
500 ml lapte
50 g faina
un praf nucsoara
piper
Mod de preparare clatite:
collage clatite cu ciperci si sos bechamel
Intai  facem clatitele: Cernem faina cu praful de sare dupa care turnam laptele,amestecand mereu cu un tel.Batem ouale separat , dupa care le punem peste compozitia de lapte si faina.
Amestecam din nou pana la omogenizare si punem si untul topit si lasat la racorit, mai amestecam bine inca o data, dupa care acoperim vasul si il dam la frigider timp de minimun 30 minute.
Mod de preparare sos bechamel:
collage sos bechamel
Punem pe ochiul mic o cratita in care am pus 50 g de unt. Lasam pana se topeste si punem 50 grame de faina. Amestecam bine, dupa care  turnam cate putin lapte cald, amestecand mereu.
Lasam la foc mic,fiind atenti sa nu se lipeasca de fund. Lasam cateva minute la fiert, dupa care luam de pe foc , punem sare, un praf de nucsoara si unul de piper ,amestecam bine si lasam la racit.
Mod de preparare umplutura:
collage ciuperci cu usturoi
Intr-o tigaie punem 3 linguri ulei de masline, in care punem 3 catei de usturoi tocati marunt.Mare grija sa nu ii lasati mai mult de 20 de secunde, nu trebuie sa se coloreze. Adaugati imediat ciupercile tocate, proaspete sau congelate.Eu am avut un amestec de ciuperci congelate, tareee bune.Sotam pana ciupercile se patrund, deci destul de putin, dupa care asezonam cu sare si le dam deoparte.
Trecem la facut clatitele:Ungem tigaia cu putin unt sau ulei, iar cand e bine incinsa punem in centru un polonic sau jumatate,depinde de marimea tigaii. Mie mi-au iesit 8 clatite foarte mari, ca tigaia in care le-am facut.Mai mici cred ca vor iesi in jur de 11. Lasam cate putin pe ambele parti si le punem pe o farfurie pe masura ce se coc.
collage clatite cu ciuperci
Pe fiecare clatita punem aproape o lingura de bechamel pe care il intindem bine. In cazul in care le faceti mai mici, micsorati si cantitatea de bechamel.
Deasupra presaram ciuperci si  pliem intai in jumatate, si apoi inca o data. Le puteti face la fel de bine si sul.
crespelle ai funghi 5
Asezam clatitele intr-o tava unsa cu ulei, peste care intindem bechamelul ramas, iar peste el radem 70 g de parmezan sau cascaval.
Dam la cuptorul incins la 200° timp de 20-25 minute, pana se formeaza o crusta aurie.
Este un deliciu…
(Visited 370 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Andreea March 10, 2011 at 5:15 pm

    Le-am incercat acum cateva saptamani (nu prea apuc sa scriu pt ca suntem in renovari si mutari). Sunt o bunatate! Merci fain pt reteta. Te pup!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.