Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume cu crutoane 1

Si daca tot suntem in Postul Craciunului, o sa incep sa postez mai multe retete potrivite acestei perioade. Nu de alta, dar eu ador legumele, si mananc taaaare rar carne. Aceasta supica este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Nu seamana nici pe departe cu ciorba de legume, si asta o spun celor care nu vor sa auda de chestii omogene. *__* E fina si cu un minunat gust de legume. Imi plac mult si ciorbele, dar in cei 10 ani de cand colind prin lume, NICIODATA nu am reusit sa reproduc o ciorba ca acasa. Stiu, unii se obisnuiesc, poate chiar se apropie de gustul original. Insa nu va fi niciodata “acel” gust… Facut cu bors din oala de lut din pivnita, cu verdeturi si legume din gradina, sau macar din piata… Ahhh, ahhh… Pana ajung la mama, sa-mi faca o ciorba cu tot ce-am spus mai sus, va propun o supa crema de legume cu crutoane. E simpla, rapida si mai ales buna tare !

Ingrediente:

1 ceapa mare

2 cartofi

2 morcovi

1 rosie

1 ardei gras

1 tulpina telina

1 dovlecel

2-3 catei usturoi

1-2 linguri pasta de tomate

ulei masline

condimentele preferate

crutoane

Mod de preparare:

Taiem cubulete toate legumele. In cateva linguri de ulei calim ceapa, punem morcovii si acoperim cu un capac. Lasam cateva minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam restul legumelor (da, inclusiv usturoiul), bulionul, si le lasam sa fiarba innabusit cu un polonic de apa, timp de 10 minute. Adaugam 1,5 – 2 litri apa, potrivim de sare si lasam sa fiarba acoperit, la foc domol.

Ne dam seama ca legumele au fiert, atunci cand luand un cubulet de morcov, constatam ca e moale. Acum transormam totul in crema, cu ajutorul unui mixer vertical. Eu nu am omogenizat complet, am mai lasat si bucatele mici de cartof/ morcov, sa dea putina textura.

Taiem cubulete cateva felii de paine, pe care le punem la tostat intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline aromatizat cu un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului.

Daca vrem, putem picura smantana de soia, apoi trage cu o scobitoare, si creea efectul dorit.

Supa crema de legume cu crutoane 3

In ceea ce priveste condimentele, sky’s the limit. Uneori adaug chilly, pana suflu foc. *__* Putem presara piper proaspat macinat, menta, fulgi de ardei iute, oregano, cimbru, si cam tot ce ne trece prin cap. Uneori pun 1/2 lingurita de curry inainte de a lua oala de pe foc. Dar baza e atat de delicioasa, incat dupa ce o gustati, ma indoiesc ca veti dori sa ii schimbati gustul. Se simte foarte bine gustul delicios al legumelor.

Supa crema de legume cu crutoane 2

S-aveti pofta !

(Visited 833 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. Licuta Marin November 17, 2011 at 3:21 pm

    Ce bine arata supita!!Asa de cremoasa!Pup!

  2. Zazuza November 17, 2011 at 3:44 pm

    draga mea, minunatie de supa ce ai facut tu aici, comfort food! (offtopic: sa stii ca eu cu facebook am o adevarata love-hate relationship, intentionez imi inchid contul, asa ca ne vom vedea pe bloguri. pentru ca pana la urma e frumos sa ai blog si sa cunosti oameni faini, asa ca tine <3 )

  3. Ana Maria Ciolacu November 17, 2011 at 4:29 pm

    @Zazuza Zuzuca… WHYYYY?? De ce sa iti inchizi contul? Lasa-l acolo, si intra mai rarut… Imi pare tare rau… In legatura cu postarea de azi… :((( Sper ca nu ai de gand sa ne parasesti si de pe blog, nu?? Ne vedem pe bloguri, bineinteles, dar tu fii pe-acolo, macar din cand in cand… :(( Poate nu am comentat la toate postarile, insa sunt abonata la blogul tau de o bucata buna, si am citit mereu fiecare cuvintel pe care l-ai scris. Continua sa faci asta… Te pup cu cel mai mare drag! <3

  4. ghiocel07 November 17, 2011 at 6:08 pm

    Vai ce bine arata…Nu am facut niciodata supa crema dar acum chiar ma tenteaza. Felicitari si multumesc pentru idee,

  5. Antonina November 17, 2011 at 9:35 pm

    Cum arata supa asta??? N-am cuvinte Ana!! Minunate poze!!! un deliciu de supica!! pupici

  6. Emily November 17, 2011 at 9:49 pm

    ador supa crema, in orice combinatie si cu oricate legume! arata minunat :*

  7. Diana November 18, 2011 at 8:08 am

    Asta era cina ta, Ana??? Nu ma mai joc! De ce nu mi-ai spus aseara? Schimbam meniul instantaneu, si cantarul meu schimba prefixul azi dimineata :((
    Offf… next time, I promise :) Supa arata minunat!
    Pupicei,
    o zi superba!

  8. http://moderngirl.jurna.ro/ November 18, 2011 at 8:30 pm

    Cat sunt de bune supele crema, mai ales cand afara e gerutz, dar in casa caaaald si bineee… Eeee… Si faci niste fotografii superbe! Congrats!

  9. Iuliana Melinte November 20, 2011 at 8:13 pm

    Eu nu prea obisnuiesc sa mananc supe crema, dar am zis ca daca e reteta de la tine, trebuie sa fie buna neaparat. Asa ca am incercat-o si mi-a placut la nebunie. O recomand tuturor! Pup!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.