Lemon Curd

Lemon Curd

Astăzi am de gând să pregătesc un minunat desert răcoros, cu această cremă atât de delicioasă. Vă prezint întâi reţeta mea preferată de lemon curd, în care folosesc ouăle întregi, nu doar gălbenuşurile, cu rezultate excelente de fiecare dată. Rezultă o cremă fină cu o consistenţă perfectă. Aşa că rămâneţi sintonizaţi pentru a afla despre ce e vorba mai departe.

Scroll down for English Version

Ingrediente:

4 ouă

200 g zahăr

225 ml suc de lămâie

coaja a 2-3 lămâi

50 g unt moale

un praf de sare

Mod de preparare:

Lemon Curd 3

Batem cu un tel toate ingredientele, apoi vărsăm totul intr-o crăticioară pe care o punem pe bain marie, adică punem două degete de apă intr-o cratiţă puţin mai mare decât cea în care vom face curd-ul, iar când fierbe, aşezăm deasupra cratiţa mai mică, având grijă ca fundul celei de deasupra să nu atingă apa.

Amestecăm încontinuu timp de cca 10-15 minute. Când compoziţia e gelatinoasă, şi când pe dosul lingurii rămâne un văl de cremă, o luăm de pe foc şi o lăsăm la răcit la temperatura camerei, acoperind-o cu folie alimentară pe care o lipim de suprafaţa cremei, să nu se întărească deasupra.

Punem lemon curd-ul în frigider până se răceşte complet. Dacă, din întâmplare ceva nu a mers şi nu a ieşit fin, băgaţi în el mixerul vertical şi rezolvaţi totul.

După cum vedeţi, iese destul de mult, de-ajuns pentru o tartă mare sau pentru desertul pe care-l voi pregăti astăzi. *__*

 

Lemon Curd 2

Lemon curd

This lemon curd recipe is my very favourite, because it uses whole eggs as oppose to just using eggyolks and i whisk all the ingredients together from the start, so is much more simple to do than other recipes, but still silky and delicious. You can make an orange curd or a lime curd by replacing the lemons.

Ingredients:

4 eggs

200 g sugar (7/8 to 1 cup)

225 ml lemon juice (1 cup or 8 ounces)

the zest of 2-3 lemons

50 g room temperature butter (3,5 tbsp)

pinch of salt

Preparation:

Wash the lemons and using a small grater, remove the thin outer zest, being careful to avoid the white part under the zest, because it has a bitter taste, then cut the lemons in half and squeeze the juice.

Combine all the ingredients in a stainless-steel or heatproof bowl and whisk until well combined.

Fill a saucepan 1 inch of water and bring to a boil. Place the smaller bowl of curd mixture over the pan of boiling water. You can also use a double boiler if you have one.

Cook, stirring continuosly until thickened, for about 15 minutes, until the mixture thickens to the consistency of yogurt, and it coats the back of a spoon.

Remove from heat and let cool to room temperature, stirring occasionally to prevent skin forming. Transfer the lemon curd to a clean jar and refrigerate.

It should last about a week in the refrigerator. Serve on scones, in tarts, as a pie filling, or simply on toast, because it’s just delicious.

Lemon Curd 4

Enjoy !

(Visited 479 times, 1 visits today)

10 Comments

 1. Miha April 3, 2012 at 12:17 pm

  Foarte buna crema asta! Iar pozele…superbe! :)

 2. Diana April 3, 2012 at 12:28 pm

  De cand imi tot propun si eu sa fac lemon curd… Acum mi-ai usurat munca de cautare a retetei, negresit voi incerca reteta ta! Te pup, draga mea :*

 3. catkitchen April 3, 2012 at 12:31 pm

  Nu am facut niciodata , dar m-ai convins sa incerc si eu !!! Arata ffff bine !!!

 4. Gabriela {What liberty Ate} April 3, 2012 at 12:35 pm

  Arata minunat totul! La fel ca Diana, si eu mi-am propus de atata timp sa fac un lemon crud, dar nu i-a mai venit randul.Poate o sa il strecor in programul meu de saptamana viitoare. Pups

 5. Apa.Faina.Sare. April 3, 2012 at 12:48 pm

  An, eu am incercat acum vreo doi ani o reteta de lemoncurd si nu mi-a placut ce a iesit. Asta a ta pare din alt film. Cum am incredere totala in retetele tale, o sa o incerc!. Crezi ca merge cocotata pe un cheesecake?
  te pup, comoara scumpa!

 6. Fab Chef April 3, 2012 at 1:36 pm

  Lamaie. Bun bun.

 7. Mihaela April 3, 2012 at 3:01 pm

  Ana Maria, superb! :)

 8. Emily April 3, 2012 at 5:28 pm

  ah, ce fotografii ♥
  cat desapre lemon curd, ce sa zic? il adorrrrrrrrr ♥ si pana acum nu am incercat cu albus cu tot, dar pare mai mult decat bun, asa ca … e pe lista mea de to do ;) Pup tare tare

 9. Timea April 3, 2012 at 8:13 pm

  Foarte frumoasa prezentare. pup

 10. Pingback: Lemon Meringue Tart « 7 cooking 4 2

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.