Framantam energic,pana obtinem o biluta elastica,nu tare.
Lasam la crescut cca 1 ora,intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer si umiditate.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru,il framantam foarte putin,pentru a-i scoate aerul,iar apoi il intindem cu facaletul in forma de cerc .Ungem cu putin ulei de masline,si pudram bine cu faina.Il punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei acum,fiindca dupa ce i-am facut petalele,transportarea va fi undeva aproape de imposibil.
Dupa ce am uns,pudram bine cu faina.Aceasta va impiedica lipirea totala intre petale atunci cand va creste.Punem un pahar sau un borcan in centrul cercului si cu un cutit taiem in 4,avand grija sa taiem doar pana la gura paharului.
Fiecare patrime o taiem in 4,asa:
Si continuam pana obtinem 16 viitoare petale.I-am putea spune si margareta,si sa nu mai presaram nimic,insa eu o prefer sa semene a floarea soarelui
Luam fiecare petala,tragem putin de ea si o rotim cum vedeti in poza,sa aiba o parte laterala in sus.Vom roti toate petalele in aceeasi directie !
Aici eu,reusind imposibilul .
Pudram toata floarea cu susan din belsug…
Apoi cu mac,sau susan negru,important e sa cream contrastul.
Eu am infipt in centru si niste migdale,asa,de efect,insa nu e obligatoriu,puteti presara mai mult mac in centru si gata.
Mai lasam la crescut 45 min-1 ora.Iar cand e bine crescuta floarea noastra,o dam la cuptorul preincalzit la 220 grade pt cca 30 min.Timpul variaza in functie de tipul cuptorului,si chiar de la cuptor la cuptor.
Si iata painica noastra frumoasa,cu coaja usor crocanta si miezul superrr pufos.
Si o petala…
Pofta buna !
Paine Floarea Soarelui
Ingrediente:
500 g faina
260 ml lapte sau apa( cu lapte iese mai pufoasa painica)
3 linguri ulei masline
12 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
1,5 lingurita sare
Mod de preparare:
Diluam dojdia in laptele sau apa calduta,(nu fierbinte) cu 1 lingurita de zahar.
Amestecam,iar cand prinde putina consistenta adaugam uleiul de masline(daca nu aveti puteti pune echivalentul in unt,untura sau puteti inlocui cu apa daca nu doriti grasimi)
(Visited 579 times, 1 visits today)
Minunata prezentarea si rezultatul pe masura. Ingenioasa idea.
Multumesc din suflet pentru apreciere,inseamna mult pentru mine.Va urez o saptamana minunata !
Minunata si rumena, am s-o incerc si eu
Mai usor de facut, dar cea impletita, cred ca nu as reusii nici in 1000 de ani.Poate floricele sa le fac, ca restul. Imi plac ideile tale. Felicitari si te mai vizitez, chiar daca numai sa ma imgras uitindu-ma. Pup, Nina
Cand pun sarea? Stii ca eu sunt 0 la capitolul bucatarie, deci, cand pun sarea? :)))))) Nu radeti de mine! ;))))))
@Iuliana:))) Ai dreptate, chiar am uitat sa scriu despre sare… O amesteci cu faina. Eu de obicei o pun dupa ce am format aluatul, dar am observat ca la anumite tipuri de aluat e tot una, si e mai usor sa o pui inainte. Te pup cu drag, scumpa mea ! Sa-mi spui cum ti-a iesit.
xoxo
Pingback: On Natto, Flower Bread and Apricot Dumplings | veganero
Este o bijuterie de piine, fenomenala. Creaza dependenta ca nu ne mai saturam de ea. Savuram cite o petala cu unt si miere la ceai sau lapte. E super buna. Felicitari.
Multumesc pentru reteta,
Cu mult drag, Adriana !
Ma bucur ca va place. <3