Quiche cu broccoli si masline

_MG_0029
Ingrediente pt aluat:
250 g faina 000
1 lingurita rasa de sare
1 ligurita rasa drojdie liofilizata pt pizza sau tarte sarate
70 g ulei floarea soarelui
100 ml apa plata
Ingrediente pt topping:
250 g broccoli
15-20 masline negre fara samburi
2 oua
100 ml lapte
Mod de preparare:
Pregatim intai aluatul brisèe pentru quiche.E o reteta speciala,fiindca nu atingem cu mainile aluatul,iar prepararea dureaza exact 2 minute.Ne trebuie un castron rorund,cu capac,gen caseruola ca in poza.Punem faina,sarea si drojdia,apoi apa si uleiul.Inchidem capacul  si incepem sa invartim timp de 1 minut  (deci doar cu miscari circulare) castronul nostru,ca nu imi vine in minte alta denumire in momentul asta.Dupa un minut de invartit,incepem sa il zbatem de sus in jos pentru un alt minut,si cand deschidem avem o bila de aluat gata framantat,si pregatit pentru intins in forma de tarta.
poze noi-1
Am pus la fiert apa cu sare,iar cand a inceput sa fiarba am pus cele 250 g broccoli despartit in buchetele si  am lasat 1-2 minute.Le-am scos si le-am lasat 1-2 minute.Am uns cu putin ulei forma si am intins aluatul in ea.Am gaurit cu furculita,apoi cu bucati de folie de aluminiu am acoperit doar peretii,pentru a evita arderea lor.Am dat timp 10 minute la cuptorul preincalzit,dupa care am scos-o,am luat folia de aluminiu si am aranjat buchetelele de broccoli,maslinele si cubulete de mozzarella.
_MG_0018
Am batut ouale cu putina sare,apoi am amestecat cu laptele si am turnat peste tarta.Am dat la cuptor pentru inca 30 minute.
_MG_0037 (2)
Et voilà !!!
(Visited 607 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. Le Blog Piquant December 15, 2010 at 12:46 pm

    Uuuu cat e de frumoasa! Si eu sunt mare fan brocoli! Yummy! pup

  2. Ana M. Ciolacu December 15, 2010 at 1:57 pm

    Da,e frumusica si buna tarta asta. Poop u !!

  3. Andreea December 15, 2010 at 2:26 pm

    Ahaa…deci asa se face quiche-ul! N-am facut niciodata, aveam impresia ca e mai complicat de facut, dar e cam ca tarta.

  4. Ana M. Ciolacu December 15, 2010 at 5:32 pm

    Da,noi suntem indragostiti de quiche.Fac foarte des,cu tot ce-mi trece prin minte.Normal ar trebui puse 3 oua si vreo 200 ml smantana,insa eu am modificat reteta,e mai usoara asa.Si ne place mult.De data asta am incercat o varianta de pate brisèe fara sa ma murdaresc pe maini.Poti folosi si cumparata.Sau chiar aluat de foietaj.E buna oricum,incearca si joaca-te cu tpooing-ul dupa bunul plac.Ai sa vezi ca o sa iti placa mult.Pupici !!

  5. Andreea December 15, 2010 at 7:49 pm

    Deja au inceput sa-mi placa periculos de mult tartele astea! Sau quiche-uri, sau ce-or fi..:) Cred ca e cazul sa ma potolesc o perioada.

  6. Ana M. Ciolacu December 15, 2010 at 9:03 pm

    ahahahah :))) Si noi tot asa gandim :) Dupa sarbatori, it's over ! :)) Ne mai lafaim un pic :)

  7. Anonymous August 1, 2011 at 6:49 am

    Buna! Drojdia pe care ai folosit-o se poate inlocui cu .. drojdie uscata obisnuita? Nu am facut niciodata astfel de aluat :-) si sincer arata prea bine quiche-ul tau, ar fi pacat sa nu il incerc.
    Multumesc! Anda

  8. Ana Maria Ciolacu August 1, 2011 at 6:55 am

    @Anonim Buna, Anda ! Daca nu ai drojdie din asta poti sa pui o jumatate de lingurita de bicarbonat, sau chiar sa nu pui nimic. Fiindca nu trebuie neaparat sa creasca. E ca si la tartele normale, unii pun praf de copt, altii nu, dar rezultatul e tot cam pe-acolo. Te-am pupat, o saptamana minunata iti doresc.
    Ps: Am raspuns asa rapid fiindca eram cu mailul deschis. :))

  9. Isabela December 21, 2013 at 11:24 am

    Azi sunt votează si mi-am pus in gând sa fac o mulțime de Rețete. Având in vedere ca am niște broccoli copii la vapor pe care nu o sa ii mai mănânce nimeni reteta ta pica de minune. Cu ce as putea sa înlocuiesc maslinele, ca prietenului meu nu prea ii plac? Multumesc.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.