Biscuiti sarati cu gust de pizza

_MG_0047 (9)
Duminica trecuta aveam chef de niste “stuzzichini” de rontait si dupa o cautare super rapida ,asa ca si pofta, am gasit o reteta pe un blog,care de fapt preluase reteta de aici,modificand-o insa prin adaugarea parmezanului.Puteti sa ii faceti de post punand 100 g pesmet si doar 2 linguri de ketchup.Sunt niste biscuitei deliciosi cu gust de pizza si se fac super rapid.
   Ingrediente:
200 g faina
50 g pesmet
7 linguri parmezan sau grana padano
1 lingura pasta de tomate(concentrat am pus eu)
3 linguri ketchup
100 ml apa minerala
4 linguri ulei
1 lingurita oregano
1 varf cutit bicarbonat
sare si piper
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam uleiul,pasta de tomate,ketchup-ul,apa minerala,sarea si piperul.
_MG_0010 (14)
In alt vas amestecam bine pesmetul,faina,bicarbonatul,parmezanul si oregano.Adaugam aici compozitia lichida de mai inainte si amestecam bine.
_MG_0006 (19)
In cazul in care iese un aluat prea tare,mai punem putina apa,daca iese mai moale,mai punem putina faina.Nu e pretentios,trebuie doar sa obtinem un aluat compact si usor de intins.
_MG_0019 (13)
Il  invelim in folie alimentara si il lasam sa se “odihneasca” cca 30 min. Intindem o foaie de cca 2-3 mm de grosime,
_MG_0021 (12)
si taiem sau decupam forme dupa bunul plac.Eu am taiat patratele cu rotita zimtata,insa le puteti face si sub forma de saratele.
_MG_0027 (14)
Asezam biscuiteii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 15-20 minute,depinde de cuptorul fiecaruia.Daca aveti cuptorul puternic,fiti cu ochii pe ei dupa primele 12 min.
_MG_0051 (10)
Sunt o solutie rapida pentru atunci cand ai chef de rontait ceva bun,de ce nu alaturi de o bere,pentru cine bea.
(Visited 855 times, 1 visits today)

12 Comments

  1. Andreea January 18, 2011 at 10:52 am

    Arunca vreo 2 si pe la mine ca sunt tare buni! I-as presara si cu un pic parmezan, mmm…Mi-a lasat gura apa :)

  2. Ana M. Ciolacu January 18, 2011 at 10:59 am

    I-ai prins ??? :)))) Pupicei ! Ce imi lasa si mie gura apa cand ma uit la furnicile tale in copac,dar inca nu am reusit sa gasesc shiitake… :(((( La marketul ala mi-au spus ca au albe si negre de obicei.Am vazut si la tine o reteta cu din alea negre.Dar nu erau urechi de lemn…Si-asa chinezul ala de la casa parea deranjat de faptul ca am intrat,cand l-am mai si intrebat de ciuperci l-am omorat.:))) Sa vezi ce faza: ii zic in italiana,bineinteles, “cum se cheama cipercile astea? (ma refeream le cele negre,singurele dealtfel) La care el asa,sec: CIUPERCI ! :))))))))))))))))))) Am ras tot drumul spre casa. :)))

  3. Lilly January 18, 2011 at 11:58 am

    Chiar ma gandeam la niste biscuitei sarati pentru o cina cu prietenii.Super.

  4. Carmen January 18, 2011 at 1:29 pm

    mmm, ce bine arata! numai buni de rontait la un film :)

  5. cristina January 18, 2011 at 5:29 pm

    Buna,

    Perfecta aceasta reteta pentru rontaielile copilului meu. Sunt perfecte de luat la scoala. Mi le-am trecut pe lista.

    Cristina

  6. Ana Maria Ciolacu January 18, 2011 at 7:56 pm

    Buna,Cristina ! Sunt tare bunuti biscuiteii astia.Noi i-am terminat groaznic de repede :)) Pupici si te mai astept pe la mine.

  7. Doinitza`s cakes January 19, 2011 at 6:09 am

    astea sunt pe placul fetitei mele tot ce are gust de pizza e super pt.ea,am sa salvez reteta ,sa le faca,asa o mai pacalesc si pe ea pe la bucatarie,nu se omoara cu gatitul ca tot timpul i bag ceva de vina,nu lucreaza oradonat,curata morcovii,si-i lasa pe masa pana termina perisoarele daca zic ceva ,spune foarte bine ,fa-le tu,n-am ce face :-))e mereu pe fuga,oare cu cine seamna ,cu mine?hahaha

  8. Ana Maria Ciolacu January 19, 2011 at 8:31 am

    Eeeee,varsta e vina !! :)) Nu am fost cu totii asa la varsta ei? Totul pare mult mai important decat sa pirzi timpul curatand morcovi sau ceapa (eu detestam!!) :)) Si uite-ma acum,as dormi in bucatarie,noroc ca nu avem vreun divan in ea. :))

  9. cristina January 19, 2011 at 6:12 pm

    Mesaj pentru Doinitza`s cakes: cand eram acasa la mama, nici farfuria nu mi-o puneam in chiuveta, dar sa o mai si spal !! Ai fi jurat ca voi muri de foame, daca voi sta singura sau voi avea familie. Chiar credeti ca a fost asa? NU !! M-am mutat singura in 1996 cand aveam 26 de ani, la 29 l-am cunoscut pe sotul meu, pe care l-am cucerit cu ….un borcan de zacusca, evident facut de mine!! Acum, asa cum spune si Ana Maria, camera mea preferata este bucataria !! Concluzia: nu disperati !!

    Cu drag,

    Cristina

  10. Ana Maria Ciolacu January 19, 2011 at 10:41 pm

    Adevarat graiesti,Cristina,scumpa ! Nevoia e cel mai bun profesor.Si-apoi cand o ai pe mama care face toate minunatiile,la ce sa mai pierzi din pretiosul timp al tineretii care nu se mai intoarce niciodata ? Mie deja imi pare rau pentru tot ce nu am facut.Nu e adevarat ce zicea mama,ai sa ai timp cand ai sa cresti sa te distrezi.Nu,nu! Minciunica!

  11. Mihaela August 8, 2011 at 4:53 pm

    Maine mergem la un picnic si am facut salam de biscuiti de post si biscuitii acestia sarati in varianta de post ;) O sa ii incerc si cu parmezan, cred ca sunt si mai buni! I-am pus deja pe blog, e o reteta foarte usor de realizat. Pupici!

  12. Diana June 6, 2014 at 5:02 pm

    Foarte buni.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.