Rosticciana in umido con la polenta

rosticciana2
Rosticciana este un fel de mancare tipic Toscanei, o regiune situata in centrul Italiei. Este vorba despre costite de porc condimentate cu sare,piper ,usturoi si rozmarin, gatite pe gratar,de obicei la foc de lemne sau “in umido” , asa cum am facut eu,intai prajite pentru a pierde grasimea,apoi inabusite lent in sos de rosii,pana carnea se desprinde de pe os.Bineinteles ca le-am servit cu mamaliguta. Sa trecem la reteta:
 Ingrediente pt 4-5 persoane:
 1200 g costite de porc
1 ceapa
450 g rosii in bulion
2-3 catei usturoi
rozmarin
sare,piper
mamaliguta  
Mod de preparare
poze noi-9
Condimentam costitele Intr-o oala sau tigaie mai larga ,in care sa incapa fara sa se suprapuna.
Punem costitele la prajit fara ulei,si le intoarcem din cand in cand,pana pierd din grasime si se rumenesc bine.
Presaram putin rozmarin.Tocam 2  catei de usturoi si 1 ceapa si punem peste costite.Cand ceapa devine usor aurie punem si rosiile in bulion (cu tot cu bulion) tocate si amestecate cu putina apa.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana carnea incepe sa se desprinda de pe oase.Poate dura de la 40 minute pana la mai bine de 1 ora.Depinde de carne.
Facem mamaliguta asa cum toata lumea stie si o servim alaturi.
Totul este absolut deliciooooooosssss….
(Visited 217 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Anonymous January 22, 2011 at 4:33 pm

    si ce face un suflet chinuit de pofta care traieste intr-o tara unde nu e voie porc?…inghite in sec si mananca din priviri monitorul cu gandul la jumatatea de ciolan afumat pastrata in congelator(adusa din tara vara trecuta). S-o fac cu varza, cu fasole…ce voi face cand nu va mai fi?imi place f mult blogul tau, am si gatit cate ceva, ce sa zic-felicitari!Dana

  2. Ana Maria Ciolacu January 22, 2011 at 9:12 pm

    :))))))))) Ahahaha ! Am trait si eu 5 ani intr-o tara islamica si stiu cum e. :)) Nu sunt pofticioasa de felul meu,insa,si nu mi-am dorit nici macar o data carne de porc :)) De fat nici nu am mancat in perioada aia deloc. :)) Nici cand mergeam in Romania.Nu eram un mare fan carne de porc, mai degraba acum gatesc mai des.As putea trai foarte bine si fara carne deloc,daca ma gandesc bine :) Nu m-am gandit insa niciodata sa devin vegan. Ce-am mai scris :) Te pup si te mai astept pe la mine.Si gateste ciolanul afumat mai repede,ia-ti de-o grija. :)

  3. ZarpandiT January 23, 2011 at 12:49 pm

    voov! harika bir tarif! çok lezzetli görünüyor..Bildiğim kadarıyla Türkçe biliyorsun :)

  4. Ana Maria Ciolacu January 23, 2011 at 11:19 pm

    Merhaba canim! Ilk once tesekkur ederim, gercekten lezzetliydi :))) Ve evet,turkce biliyorum.O yuzden hemen bloguna gittim, ve muhtesemdi! Resimler harika,tarfiler inanilmaz. :)Opuyorum ve takip edicem seni bundan sonra.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.