Guest Post cu WLA: Scones cu bacon şi pecorino


Posted on April 25th, by Ana Maria in Aperitive. 17 comments

SconesA

O admir pe Gabriela Iancu, aka What Liberty Ate, din ziua în care am intrat pentru prima oară pe blogul ei şi am rămas mută de admiraţie în faţa talentului de care am dat. Imediat după, m-a invitat să colaborăm pentru al doilea număr al revistei What Liberty Ate, care va ieşi peste câteva zile, deci stay tunned ! (primul numar WLA aici ). Pe parcursul acestei colaborări, ne-am împrietenit şi am început să purtăm des lungi conversaţii ca două prietene care se cunosc de multă vreme. Am descoperit că avem aceleaşi pasiuni, privim lucrurile în acelaşi mod, avem până şi aceleaşi gusturi şi avem mereu aceleaşi păreri. Cum să nu devenim prietene instantaneu ? Chiar dacă ea locuieşte în Brno iar eu în Bologna, sunt sigură că în curând ne vom întâlni. Am spus-o de zeci de ori şi nu mă voi plictisi niciodată să o repet : Gabriela este pentru mine un izvor de inspiraţie ! Nu contenesc să mă mir de talentul ei, fiindcă nu doar găteşte în mod excepţional, mai şi fotografiază, scrie, desenează genial, creează lucruri şi vorbeşte o mulţime de limbi străine. Ea e modestă şi îmi spune că exagerez, dar credeţi-mă pe cuvânt, fata asta e genială ! Aici pagina de Facebook What Liberty Ate, unde găsiţi noi ştiri despre munca ei. Iar acum vă las cu aceste scones delicioase, perfecte pentru micul dejun, cu unt sau dulceaţă. Dacă le păstraţi într-un borcan/cutie îşi vor păstra frăgezimea timp de câteva zile. Eu una asta voi mânca mâine dimineaţă la micul dejun!

Scones4A

Reţetă adaptată după Spoonforkbacon

Ingrediente :

250g făină
1 lingura zahăr
1 1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă sare
110g unt tăiat în cuburi
100g bacon tăiat cuburi
2/3 cană pecorino dat pe răzătoarea fină
1 linguriţă piper proaspăt măcinat
1/2 cană lapte bătut (buttermilk)

Scones3A

Mod de preparare :

1. Preîncălziţi cuptorul la 180C. Intr-un bol mare cerneţi făina împreună cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adăugaţi untul rece tăiat cuburi şi încorporaţi-l până când obţineţi un amestec sfărâmicios.

2. Adăugaţi baconul, pecorno, piperul şi amestecaţi bine compoziţia.

3. Adăugaţi apoi laptele bătut şi amestecaţi până când se încorporează, iar compoziţia se transformă într-un aluat. Inveliţi aluatul într-o folie de plastic şi daţi-l la frigider pentru 30 minute.

4. Odată răcit, întindeţi-l într-un strat de 1/3 cm şi folosind forme de prăjituri (rotunde sau orice formă dorită), tăiaţi cercuri. Puneţi cercurile intr-o tava tapetată deja cu hârtie de copt.

5. Coaceţi scones-urile timp de 20-25 minute sau până când se umflă şi se rumenesc. Serviţi-le apoi calde cu unt sau alături de micul dejun preferat.

Scones1.A

Nu-i aşa că arată teribil de apetisant ?

Scones2A

Mulţumiri Gabrielei Iancu pentru reţetă şi fotografii !

17 thoughts on “Guest Post cu WLA: Scones cu bacon şi pecorino

  1. voi amindoua sinteti doua persoane deosebite,talentate si cultivate,lucru care ma face sa fiu incintata ca va cunosc,chiar daca numai virtual.poze perfecte,cu un iz rafinat de primavara si o reteta tentanta!:)felicitari,ambelor!:)

  2. @GabrielaBuna, Gabriela! Pecorino este un tip de branza de oaie produsa in Italia, maturata de la 8-9 luni in sus, cu aspectul si consistenta parmezanului, dar cu un gust mai intens. Daca nu gasesti pecorino, poti pune si parmezan. Sa imi spui daca le-ai incercat. Te pup cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.